PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öztürk çarşafa dolantı


kelebek35
12-15-2008, 10:28
Habertürk'te Kısa Devre isimli programa konuk olan Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, AKP'ye çok ağır sözler söyledi
Karadeniz sahilinde 'İncil dağıtan misyonerler'in olduğu bilgisini aktaran Yaşar Nuri Öztürk, "Müslüman adam İncil'in dağıtılmasından hiçbir rahatsızlık duymaz. Dağıtmasalar da benim evimde 7-8 dilde kaçta İncil var. Alıp okumak durumundayım" dedi.
Karadeniz'den AK Parti'ye yüzde 50'den fazla oy çıktığını vurgulayan Yaşar Nuri Öztürk, Karadenizli vatandaşlara ekrandan şu sözleri sarf etti:
"Türkiye üzerinde Haçlı hesapları olan emperyalist güç odaklarıyla sıkı işbirliğine girmiş AKP'ye oradan yüzde 50'nin üstünde oy çıktı. Esas misyonerliğe destek vermek budur. Onu yapmasınlar veya onun hesabını vicdanlarında yapsınlar."
Psikiyatrist-yazar Cem Mumcu'nun "AKP'nin misyonerliğe destek verdiğini düşünüyorsunuz" sözleri üzerine Öztürk, "Hiç şüphem yok" diyerek net bir ifadede bulundu.
Yaşar Nuri Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"1071 Malazgirt Savaşı'ndan beri AKP'nin hristiyan güçlere ve hristiyanlığa bu topraklarda verdiği desteği hiç bir ekip, kişi ve kuruluş vermemiştir. İtirazı olan varsa gelsin, açalım dosyasını. Ama kapının arkasında fıs fıs yok, yüzyüze konuşacağız. Bunların geldikleri günden beri Türkiye'nin hesabı ile Batı hristiyan güçlerin hesabı yan yana geldiğinde bir defa Türkiye'nin çıkarını seçtiklerine ben tanık olmadım. Beni ikna etsinler. Ben onlara bir kardeşleri olarak bunları söylüyorum. Ben siyaset falan yapmak için söylemiyorum bunları. Ama yaptıkları budur. Bunun tarih hesabını yapacak ve önlerine koyacaktır."
Türkiye'nin 'İran olacağı' endişelerinin yersiz olduğunu anlatan Öztürk, İran'ın Türkiye olmaktan korktuğunu söyledi.
İran'da kadınların başlarını örtme biçimlerinin Türkiye'ye benzemediğini ve saçlarının görülebildiğini anlatan Yaşar Nuri Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İran, Türkiye olmaktan korkuyor. Türkiye, İran olamaz. İran'ın petrolü var ve İran, İran'dan yönetiliyor. Türkiye'nin petrolü yok, borç batağında ve Türkiye, Türkiye'den yönetilmiyor. Ezberlemiş birileri bir laf 'Türkiye, İran olacak'. Nerede o günler. İran, Türkiye olmasın diye mücadele ediyor."
Yaşar Nuri Öztürk, çarşaflı kadınlar arasında dinci olmadığını, asıl dincinin Versace'den 2 milyara türban satın alanlar olduğunu söyledi.
"30 yıldır bir metre bezle İslam dünyasının anasını ağlattılar" diyen Öztürk, son dönemde CHP'nin çarşaflı üye kabul etmesiyle gündeme gelen 'çarşaf'ın ise geleneğimizde yerinin bulunduğunu anlattı.
Yaşar Nuri Öztürk, şöyle konuştu:
"Çarşaflı çevreler bu son dönemlerde asla hristiyan güçlerle, egemen güçlerle işbirliği kurmadılar. Kimler kurdu, dinciler. Dinciler kimler? Çarşaflılar içinde ben dinci hemen hemen hiç görmedim. Versace'den 2 milyara o türbanı alıp örtenler, Türkiye'yi onlar şikayet etti, dünyanın orasında burasında. Amerika'dan İngiltere'ye Avam Kamarası'na, İsrail'e Tel Aviv'e kadar başörtüsünü taşıyıp 'inancın bedeni' filan diye Türkiye'yi tahripte bir fitne unsuru gibi kimi kullandılar, Merve Kavakçı'yı...

Televizyon Gazetesi