PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mehmetçik bayrama eli tetikte girdi


..::duyguseli::..
12-09-2008, 14:26
Türkiye, Kurban Bayramı'nın birinci gününü huzur içinde kutlarken, sınırda görev yapan Mehmetçik de bayrama eli tetikte, gözü ufukta girdi.


http://www.habervaktim.com/resim/resim45654_2.jpg



Genelkurmay Başkanlığının sınır birliklerine düzenlediği basın turu kapsamında, Irak sınırının sıfır noktasındaki Beyaztepe Üs Bölgesi ile Gürvil Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı ziyaret edildi.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Beyaztepe Üs Bölgesi'nin, Şırnak'ın 60. kilometre güneydoğusunda yer aldığını, bölgenin güneyinde Irak'ın Kato dağları ile terör örgütünün Haftanin kampının bulunduğunu belirtti.Tümgeneral Bekiroğlu, ''Birliğimiz hava şartları ne olursa olsun görevlerini sürdürmeye, sınırımızda güvenliği sağlamaya devam etmektedir. Buradaki coğrafi zorluklar vazifemizi engellememektedir. 'Her şey vatan için' diyen Mehmetçik, her zorluğun üstesinden gelmektedir'' diye konuştu.

Üssün güneyindeki vadinin teröristlerin Türkiye'ye yaklaşma istikameti olduğunu, bölgenin 24 saat gözetlendiğini ifade eden Tümgeneral Bekiroğlu, bölgede zaman zaman terörist görüntüsü alındığını, ancak TSK'nın buradaki varlığıyla caydırıcılığın sağlandığını anlattı. Tümgeneral Bekiroğlu, dün gece burada nöbet tutan askerlerin eksi 8 derecede görev yaptıklarını belirterek, personelin soğuk iklim kıyafetleri sayesinde problem yaşamadıklarını ifade etti.

Daha sonra Üs Komutanı Jandarma Üsteğmen Talip Sevim, Tümgenerel Bekiroğlu'na hudut tekmili verdi.
Üste görev yapan askerlerin bayramını kutlayan Tümgenerel Bekiroğlu, ''Bugün dinimizin kutsal günlerinden Kurban Bayramı'nı sınır hattında ailenizden uzak kutluyorsunuz. Bu onurlu görevi ifa etmenin kıvancı içinde olduğunuzu biliyorum. Sizin bu zor koşullarda yaptığınız görevle milletimiz huzur içinde bayram yapıyor. Bu bakımdan sizi kutluyorum. Bayram gününde ülkemizin sınırını koruyarak böyle şanlı bir görevi ifa etmenin gururu içerisindesiniz'' dedi.

Tümgeneral Bekiroğlu, daha sonra üste görev yapan asker ve korucuları tek tek yanaklarından öperek, bayramlarını kutladı.

-''AİLEM ÜZÜLMESİN''-

Irak sınırında görev yapan askerlerden Aykut Kılıç, kutsal vatan görevini burada yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, ''Ailem yanlarında olamadığımız için üzülmesin. Burada arkadaşlarım ve komutanlarımla birlikte olmaktan mutluyum. Türk milletinin bayramını kutluyorum'' dedi.Geçici köy korucusu Hüseyin Yürek de 20 senedir korucu olduğunu belirterek, ''Vatanımızı seve seve koruyoruz. Burada 13 yıldır görev yapıyorum. Bayram önemli değil, yeter ki vatanımızı koruyalım. 3 gün sonra köyümüze döner çocuklarımızla bayramlaşırız'' diye konuştu.

Sınırda 2 bin 106 metre yükseklikteki tepede Mehmetçiğin korucularla birlikte görev yaptığı üsten, 2 bin 54 metre yükseklikteki Gürvil Jandarma Sınır Komutanlığı bölgesine geçildi.

Hudut tekmili aldıktan sonra buradaki askerlerle de bayramlaşan Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, ''Sizler sınır hattında görev yaptıkça milletimiz huzur içinde bayramını kutluyor. Bu kartal yuvasında görev yapan Mehmetçiklerimizle gurur duyuyorum. Bayramınız kutlu olsun'' dedi.Üs bölgesinden, Irak'ın Zaho kentinin görüldüğünü belirten Bekiroğlu, burada Irak ile Türkiye sınırını ayırın Hezil çayının aktığını anlattı.

Üssün karşısındaki vadide terör örgütünün zaman zaman kullandığı Sinat kampının yer aldığını ifade eden Bekiroğlu, sınırda alınan güvenlik tedbirleri sayesinde teröristlerin bu bölgelere yaklaşmakta zorlandığını kaydetti.Bayramın ilk gününü havada uçan kartallarla birlikte mevzilerde geçiren Mehmetçiğin moralinin yüksek olduğu görüldü.

Vatani görevini yapmak için Konya'dan Irak sınırının sıfır noktasına gelen Musa Tunç, ''Ailemden uzak olabilirim ama vatanımızı korumak için buradayız. İnşallah akşam ailemle bayramlaşacağım, beni merak etmesinler'' dedi.Sınırda görevli bir başka asker Mehmet Namaç da burada görev yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, ailesinin ve tüm Türkiye'nin bayramını kutladı.

-KADIN ASKERLER DE SINIRDA-

Irak sınırındaki birliklerde kadın askerler de görev yapıyor. Basın mensuplarının taşındığı helikopterlerden birinde üsteğmen Hülya Ercan görev alırken, Tümen Karargahı'nda da Tabip Yüzbaşı Nihal Eryılmaz Mehmetçiğin sağlık sorunlarıyla ilgileniyor. Bayramı burada geçirmenin zannedildiği kadar kötü olmadığını söyleyen Eryılmaz, ''Arkadaşlarım ve komutanlarım destek oluyor. Ailemi özlüyorum ama sonraki bayramlarda bilikte oluruz'' diye konuştu.


(AA)