PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geçmiş zaman olur ki...


kelebek35
12-04-2008, 12:41
17 yıl boyunca tartışıldı, 1991 yılında Şifo Mehmet´in attığı gol... Ancak dün akıllardaki tüm soru işaretleri giderildi, topun çizgiyi 4 santimetre geçtiği ortaya çıktı.

Top kaleciyi geçti ve...
1990-91 sezonuydu... Ligin 10. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı ağırlıyor ve son 4 dakikaya ev sahibi ekip 2-1 önde giriyordu. O dönemde Beşiktaş’a karşı şansı tutmayan Sarı-Lacivertliler, kazanıp, liderliği ele geçirmek amacındaydı. Ancak 87. dakikada belki de Türk futbol tarihinin en tartışılan pozisyonu yaşandı. Şifo Mehmet’in şutunda top kaleciyi geçti ve kaleye yöneldi... Fenerbahçeli Semih, hamlesiyle tartışmayı başlattı: Top dışarıda mıydı, içeride miydi? Hakem Çakar ise, ‘Gol’ dedi ve maç 2-2 bitti.
‘Daha vurmadan, gol oldu’
17 yılın gizemi, dün Lig TV’de çözüldü. Pozisyon, Futbol Gündemi programında, “piero” cihazıyla mercek altına alındı. Yapılan ölçüm sonucunda, meşin yuvarlağın çizgiyi 4 santimetre geçtiği ve gol olduğu belirlendi. Olayın kahramanı Fenerbahçeli Semih Yuvakuran da programa bağlandı. Yuvakuran yıllardır tartışılan konuya noktayı koyan şu açıklamayı yaptı: Top bana gelmeden önce gol olmuştu. Dönerek gelen topu, ben çizgi üzerinden çevirmiştim. Ancak Mehmet’in vuruşu çizgiyi geçmişti ve goldü...
Ahmet Çakar isyan etti
Unutulmaz derbinin hakem Ahmet Çakar ile gol kararını veren yardımcısı Çetin Oytuner de açıklamalarda bulundu. Çakar, “O gün bugündür Fenerbahçeliler’in sevmediği, Fenerbahçe düşmanı ilan edilmiş biri olarak yaşadım. Bizler günah keçisi olduk. Yanlış olsa, biz haksız olacaktık... Peki benim 17 seneme ne olacak kardeşim” diyerek isyan etti. Oytuner ise, Fenerbahçe genç takımının kalesini koruduğunu söyledi.
‘Gol ama itiraz et!’
Olaylı karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren Rıdvan Dilmen, hakeme itiraz eden Fenerbahçeli futbolcuların başında geliyordu. Yıllar sonra bir itirafta bulunan Dilmen, pozisyon sonrasında Semih’e gol olup, olmadığını sorduğunu ve takım arkadaşının kendisine, “Gol ama hakeme itiraz et” dediğini belirtti.

fanatik