PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekon sanığından şok iddia!


kelebek35
12-04-2008, 12:11
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk, Diyarbakır Cezaevi'nde bulunan Şemdin Sakık'a devlet tarafından kitap yazması için laptop hediye edildiğini öne sürdü. Öztürk, Sakık'ın kitaptaki kaynaklara nasıl ulaştığının sorulmasını istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon duruşmasında tutuklu sanık Emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk'ün savunmasına devam edildi. Zekeriya Öztürk, Şemdin Sakık'ın cezaevi ortamında kendisine devlet tarafından laptop hediye edildiği ve yapılan açıklamada bu laptopun PKK'nın iç yüzünü yansıtacak kitaplar yazması için verildiği iddia etti. Sakık'ın kendisine ait internet sitesi oluşturduğuna yönelik haberler okuduğunu söyleyen Öztürk, kitapların Adalet Bakanlığı'nın desteğiyle yazdığının ortaya çıktığını öne sürdü.

Cezaevlerinde kendilerine kısıtlı bilgisayar kullanım hakkı verildiğini söyleyen Öztürk, "Çok kısıtlı bir savunma yapıyor ancak devletimden de hesap soruyorum. Bir dönem PKK'nın ikinci ismi olan ve 33 erin katliamından sorumlu olan Şemdin Sakık'a laptop hediye ediliyor. Ben teröristlerle mücadele eden bir devlet görevlisi iken terörist olarak suçlanıyorum. Bu nedenle Şemdin Sakık'ın koğuşunda bilgisayar olup olmadığını, var sa kim tarafından nasıl verildiğini, hangi koşullarda kitap yazdığının, kitap kaynaklarının neler olduğunun, bu kaynaklara nasıl ulaştığının sorulmasını istiyorum." diye konuştu.

habervaktim