PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kriz, bir tek TSK Mehmetçik Vakfı'nı vurmadı!


kelebek35
12-04-2008, 12:10
TSK Mehmetçik Vakfı Genel Sekreteri Alaattin Torun, bağışların yoğun olarak devam ettiğini belirterek, "Kriz ortamında olunmasına rağmen, geçen seneyle aynı seviyede bağışlar gelmektedir" dedi.

Vakfa geçen yıl 181 bin 550 adet bağış yapıldığını belirten Torun, geçen yılki bağış miktarının üzerine çıkmayı umduklarını dile getirerek, "Ben özellikle vatandaşlarımıza bu kriz ortamında gösterdikleri yoğun ilgi için şehit yakınları ve gaziler adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

TSK Mehmetçik Vakfı'na kurban bağış bedelini bu yıl "250 YTL, 200 ABD Doları veya 140 avro" olarak belirlediklerini belirten Torun, vatandaşların bankalar aracılığıyla yarın saat 17.00'ye kadar bağışta bulunabileceklerini bildirdi.

Torun, vatandaşların bağışlarını, internet üzerinden "www.mehmetcik.org.tr" adresinden online olarak kredi kartıyla ve Ankara'daki Genel Müdürlük ile İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana'daki temsilciliklerde makbuz karşılığı yapabileceklerini de anımsattı.

Bağışlara ilişkin tüm bilgilerin Genel Müdürlükte Kurban Bayramı'ndan 1 ay önce faaliyete geçirilen "Kurban İşletim Merkezi"nde tutulduğunu, 24 saat esasına göre çalışan merkezde 20 kişinin görev yaptığını anlatan Torun, tüm iş ve işlemlerin merkezdeki bilgilere göre yürütüldüğünü ifade etti.

Torun, vekaleten kurban bağışından elde edilen gelirin, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaparken şehit olan veya herhangi nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına, gazi Mehmetçiklerin kendilerine ve çocuklarına yapılan yardımlarda kullanıldığına işaret ederek, "Bu genç insanlar, vatan borcu için, genç yaşta vatan için, bayrak için, bizler için toprağa düştüler. Onlar için ne yapsak azdır" dedi.

AA