PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonspor penaltı kurbanı!


kayısıkentli
11-29-2008, 14:17
http://www.internetspor.com/images/news/24503.jpg
Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında Trabzonspor, Kayseri deplasmanında berabere kalarak 1 puana razı oldu..


KAYSERİ: 1-1 :TRABZON

Nefesleri kesen mücadelede üç top direkten döndü. Egemen kırmızı kart gördü. Sert geçen maçta Özkahya’nın cebinden 7 sarı kart çıktı

Bir tarafta deplasmandaki üstün formunu sürdürüp liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Trabzonspor; diğer tarafta 3 sezondur evinde 4 büyüklere boyun eğmeyen Kayserispor...
Maç oldukça durgun başladı ancak 20. dakikadan sonra gerek futbol kalitesi gerekse tansiyon açısından üst seviyeye çıktı. 22’de Mehmet Topuz’un şutu Sylva’da kaldı. 27’de Gökhan Ünal, eski takımına karşı ilk golünü atmaya çok yaklaştı.

29’da Egemen, Ali Turan’ın çekmesi sonucunda ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem Özkahya, “penaltı” kararı verdi. Ancak topun başına geçen Umut, meşin yuvarlağı direğe nişanladı.

37’de bu kez Mehmet Topuz’un vuruşu direkten döndü. İlk 45 dakika sonunda karşılaşmada gol hariç futbol adına her şey vardı. 60. dakikada Gökhan’ın indirdiği topta savunma arkasına sarkan Umut’un aşırtma vuruşunu Aydın çevirdi ama hakeme göre top içerdeydi: 1-0.

70’de Cangele, Cale’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Mehmet Topuz takımına beraberliği getiren golü attı.

75’te Umut’un sert şutu direkten döndü. 79’da Cangele’nin göğsüne “Zidane”vari bir kafa atan Egemen takımın 10 kişi bıraktı. Kalan dakikalarda Kayseri bastırdı ancak Trabzon direndi.

Sonunçta lider, Kayseri deplasmanından kaybettiği iki puanın üzüntüsü ile değil kazandığı bir puanın sevinciyle döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Kayserispor başladı... İki ekibe de başarılar...

1. dakika. Kayseri atağı sağ kanattan etkili gelişti. Mehmet Eren ceza sahasına ara pasını bıraktı. Mehmet Topuz'un hareketlendiği pozisyonda Kaleci Sylva çıkarak topu rakibinin önünden taca atarak uzaklaştırdı.

2. dakika. Kayseri bu kez sol kanattan rakip kaleye tehlikeyi indi. Mehmet Topuz ceza sahasına girdiği anda uygun durumdaki Olembe'ye pasını çıkarttı. Bu futbolcu bomboş pozisyonda kötü vurdu. Kale sahası önünde Cangele'ye doğru gelen topu Cale son anda ayak koyarak çıkarttı.

3. dakika. Maç hızlı başladı. Bu kez rakip kalede etkili olan taraf Trabzonspor... Colman, 18 yayı üzerinde rakibini çalımladı.. Penaltı noktası üzerinde Kayserispor önemli bir müdahale yaptı ve tehlikeyi uzaklaştırdı

5. dakika. Kayserispor savunmasından atılan uzun topa Mehmet Topuz hareketlendi ama savunmada Hüseyin Cimşir topa hakim oldu..

7. dakika. Kayseri atağında sağ kanattan hareketlenen Saidou, Egemen'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruşu Kayseri'ye verdi. Topun gerisine geçen Olembe yerden ön direğe sert bir orta kesti. Hüseyin ayak koyarak bu topu karşıladı.

7. dakika. Kayserispor bu bölümlerde daha etkili görünen taraf. Soldan gelişen atakta Olembe sıfıra inerek kale sahasına yerden ortasını çıkarttı. Cangele'nin vuramadığı topa Mehmet Topuz son anda yatarak dokundu. Kaleye yönelen topu Sylva kapanarak kontrol etti.

10. dakika. Karşılaşmada ilk bölümler 0-0 eşitlikle geçildi. Mücadele Yattara'nın yaşadığı kısa süreli sakatlığı nedeniyle bir süre durakladı.

14. dakika. Yattara'nın sağ kanattan ortasına penaltı noktası üzerinde Colman kafa ile vurdu ama şutu kalecinin kontrolünde auta çıktı

16. dakika. Kayseri atağında Mehmet Topuz sağdan bindiren Mehmet Eren'e şık bir pas çıkarttı. Ceza alanı içine topla giren Mehmet Eren 3 Trabzonlu oyuncunun baskısıyla topu kaybetti..

18. dakika. Kayseri sol kanadı Olembe ile etkili kullanıyor. Bu futbolcu Cangele'nin pasında çizgiden sıfıra kadar taşıdığı topu kale sahasına ortaladı. Meşin yuvralak Mehmet Topuz ve Ragıp'ın arkasına düştü. Olembe ortasını zamanında yapabilse mutlak gol tehlikesi olacaktı.

21. dakika. Kayserispor gole Mehmet Topuz ile çok yaklaştı. Sol kanattan Toledo çizgiden bindirip ceza sahasına ortasını yaptı. Mehmet Topuz penaltı noktası üzerinde topu göğsüyle indirdikten sonra yerden sert vurdu. Sylva üzerine gelen topu kapanarak kontrol etti.

23. dakika. Kayseri atağı Kaleci Souleymanou ile başladı. Cangele, kalecisinden gelen uzun degajla savunmanın arkasına sarkıp ceza sahasına sokulduğu anda Cale yatarak müdahele etti. Kayserisporlular'ın penaltı kararı beklediği pozisyonda hakem aut kararı verdi.

26. dakika. Kazanılan serbest vuruşu Mehmet Topuz kullandı.. Yaklaşık 30 metreden direk kaleye vuruşu üstten auta gitti..

27. dakika. Trabzonspor gole Gökhan Ünal ile çok yaklaştı.Gökhan Ünal 18 yayı üzerinde önünde kalan topu sol ayağıyla köşeye vurdu.. Souleymanou son anda uzandı ve topu çelmeyi başardı..

29. dakika. Trabzonspor penaltı atışı kazandı. Sağ kanattan Yattara'nın kullandığı serbest vuruşta Egemen kale sahasında yükselip kafayı vurdu. Bu pozisyonda Kayseri savunmasından Ali Turan'ın rakibine faul yaptığını tespit eden Hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi.

30. dakika. Kayserisporlu futbolcuların hakeme yoğun itirazı var. Halis Özkahya Kayserispor'dan Ragıp'a itirazlarından dolayı sarı kartını gösterdi.

31. dakika. Trabzonspor'da penaltı atışını Umut Bulut kullandı. Golcü futbolcu topu yan direğe nişandı. Bordo-Mavili ekip Umut'la penaltı atışını değerlendiremedi.

32. dakika. Kayserispor'da Ali Turan'da penaltı atışı sonrası sarı kartı gördü.

33. dakika. Ragıp ceza alanına girmek isterken Hüseyin'in darbesiyle yerde kaldı.. Hakem devam dedi. Ragıp çimleri dövdü.. Devam eden atakta Eren'in ortası kalecide kaldı..

33. dakika. Kayserispor atağında ceza sahasında Cangele'nin pasını elle kontrol eten Mehmet Topuz sarı kart gördü. Karara itiraz eden Cangele'de sarı kart gördü.

35. dakika. Karşılaşmada tansiyon yükseldi. Kayserisporlu futbolcular ve taraftarlar hakemin her kararına tepki göstermeye başladı...

37. dakika. Kayserispor gole Mehmet Topuz ile çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Olembe yerden pasını çıkarttı. Kale sahası içinde topla buluşan Mehmet Topuz, Sylva ile karşı karşıya pozisyonda sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin içinden döndü. Savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

38. dakika. Maçta tempo inanılmaz yükseldi. Top iki kale arasında sürekli olarak gidip geliyor. Bu dakikada Kayseri sağ kanattan rakip kaleye etkili gitti. Rakiplerinden şık bir çalımla sıyrılan Cangele çarprazdan kaleye sokulup ortasını arka direğe doğru yaptı. Meşin yuvarlak Mehmet Eren'in arkasında kaldı.

40. dakika. İlk yarı için son 5 dakika. 0-0'lık eşitlik sürüyor.

44. dakika Sağ kanattan Cangele hızlı çıktı.. Mehmet Topuz'a doğru savunma arkasına pasını atmak istedi ama vuruşu hızlı gitti..

45. dakika. Trabzonspor gole Gökhan Ünal ile çok yaklaştı. Umut'un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gökhan, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden köşeyi düşündü. Meşin yuvarlak direği sıyırarak yan ağlara takıldı.

Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem 2 dakika uzatma ilave etti.

45+1. dakika. Trabzonspor'da Colman rakibini arkadan çekip indirince sarı kartı gördü.

Uzatmalarda gol olmadı. Kayserispor ve Trabzonspor ilk 45 dakika sonrası soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler...

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Trabzonspor başladı..

48. dakika. Mücadelenin 2. yarısında ilk bölümler karşılıklı top kayıplarıyla geride kaldı.

49. dakika. Kayserispor rakip kalede Cangele ile etkili oldu. Cale'den kaptığı topla sıfıra kadar inen Mehmet Eren ön direğe yerden pasını bıraktı. Cangele kontrol ettiği topu dönüp kaleye vurdu. Savunmadan sekip boşta kalan meşin yuvarlağı Serkan Balcı ayak koyarak uzaklaştırdı.

50. dakika. Kayserispor bu kez Olembe ile rakip kaleyi yokladı. Cangele sol kanatta baskı yaparak kaptığı topu sıfırdan ceza sahası çarprazındaki Olembe'ye çıkarttı. Bu futbolcu uygun durumda şutunu atacağı sırada ayağı kayınca istediği vuruşu çıkartamadı. Top yandan auta çıktı.

53. dakika. Trabzonspor'da Serkan Balcı, Olembe'ye yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

58. dakika. Karşılaşma bu bölümlerde orta sahaya sıkışıp kalmış durumda. İki ekipte henüz rakip kalede etkili bir pozisyon üretebilmiş değil.

59. dakika. Cangele'nin sağ kanattan yaptığı ortayı Song kafa ile uzaklaştırdı.. Toledo önünde kalan topa yaklaşık 30 metreden vurdu.. Sylva iyi yer tuttu..

GOL... 60. dakika. Trabzonspor golü Umut Bulut ile buldu. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Umut, Kaleci Souleymanou'nun üzerinden aşırtma bir vuruş yaptı. Aydın, topu son anda ayak koyarak çıkarttı. Yan hakemin uyarı üzerine Halis Özkahya golü verdi.

Trabzonspor Umut Bulut'un golüyle Kayseri deplasmanında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

63. dakika. Mehmet Topuz'un ceza alanı sağ çarprazından kullandığı en direk serbest vuruş altıpas bölgesinde karambole yol açtı.. Topa son dokunan ise bordo mavili oyuncular oldu..

66. dakika. Selçuk ilk kez kaleyi yokladı.. Vuruşu etkisiz.. Kale atışı ile oyun başladı..

69. dakika. Kayserispor penaltı kazandı. Sol kanattan Yattara'nın kaybettiği topu alan Ragıp savunmanın arkasına sarkan Cangele'ye harika bir ara pasını bıraktı. Arjantinli oyuncu ceza sahasına girdiği anda Cale'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi.

69. dakika. Kayseri'de Ragıp ve Olembe kenara alındı. Oyuna Bilal ve Umut dahil oldu.

GOL... 70. dakika. Kayserispor'da penaltı atışını Mehmet Topuz kullandı. Bu futbolcu Sylva'nın uzandığı köşeden topu Trabzon ağlarına bıraktı.

Kayserispor Mehmet Topuz'un penaltı golüyle Trabzon karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı.

74. dakika. Kayserispor sağ çarprazdan kazandığı serbest vuruşu Umut ile kullandı. Bu futbolcunun sert şutu üst direğin altına vurup çizgiden oyun alınana geri döndü. Kayseri adına şansız bir an.

76. dakika. Kayserispor atağı sol kanattan Umut ile gelişti. Bu futbolcunun ceza sahasına kestiği sert ortayı Egemen karşılamak isterken ters bir vuruşla kalenin üzerinden kornere gönderdi.

77. dakika. Kayserispor sağ kanattan kullanılan köşe atışında Cangele ile gole yaklaştı. Mehmet Topuz'un ortasına Cangele kale sahasında kafayı vurdu. Trabzon savunması topu son anda gol çizgisinden çıkartı..

78. dakika. Trabzonspor'da Egemen, Cangele'ye kafa atınca direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakika. 1-1'lik eşitlik sürerken artan Kayserispor baskısını karşısında Trabzonspor son bölümleri 10 kişi oynayacak.

81. dakika. Kayserispor'da Aydın sarı kart gördü.

81. dakika. Trabzonspor'da Gökhan Ünal yerini Isaac'a bıraktı.

82. dakika. Trabzon rakip kaleye hızlı indi. Umut'un pasında sol çarprazdan ceza sahasına giren Isaac uygun durumda kötü vurdu. Zayıf giden top kalecide kaldı.

85. dakika. Isaac sağ kanatta hareketlenen Umut'a pasını attı.. Umut ceza alanı içinden dar açıdan vuruşu auta çıktı..

83. dakika. Trabzonspor'da Colman yerini Tayfun Cora'ya bıraktı.

87. dakika. Kayserispor savunmasından uzun topla çıktı. Tayfun Cora kafa ile topu kalecisine kazandırmak istedi. Kısa düşen topu Cangele takip etti. Sylva daha atik davranarak çıkıp ayağıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. dakika. Trabzonspor'da Yattara yerini Ceyhun Gülselam'a bıraktı.

Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

90+2. dakika. Kayseri'de Mehmet Eren yerini Abdullah'a bıraktı.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Lider Trabzonspor Kayseri'den 1-1'lik sonuçla 1 puan çıkartıp liderliğini 28 puanla sürdürdü.

Stat: Büyükşehir Belediyesi Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya x, Mustafa Emre Eyisoy xx, Adil Sinem xx

Kayserispor: Souleymanou xx, Ali Turan xxx, Saidou xx, Ragıp xx (Dk. 70 Bilal xx), Cangele xx, Toledo xx, Olembe xx (Dk. 70 Umut Koçin xx), Aydın xx, Eren xxx, Mehmet Topuz xxx, Mehmet Eren xxx (Dk. 90 Abdullah ?)

Trabzonspor: Mario Sylva xx, Serkan xx, Egemen xx, Song xx, Hrvoje Cale xx, Hüseyin xx, Selçuk xx, Colman x (Dk. 82 Tayfun x), Yattara xx (Dk. 89 Ceyhun ?), Umut xx, Gökhan Ünal xx (Dk. 80 Isaac x)

Goller: Dk. 59 Umut (Trabzonspor), Dk. 70 Mehmet Topuz (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 30 Ali Turan, Dk. 30 Ragıp, Dk. 33 Cangele, Dk. 33 Mehmet Topuz (Kayserispor), Dk. 45 Colman, Dk. 53 Serkan. Dk. 70 Selçuk (Trabzonspor)http://www.internetspor.com/news_detail.php?id=84650