PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte bekaret yalanının aslı


ALONE53
11-29-2008, 09:34
İstanbul'da bir kız öğrencinin disiplinsizlik nedeniyle özel bir yurttan çıkarılması, medya tarafından 'bekaret testi' istendiği iddiasıyla kamuoyuna yansıtıldı.
http://www.haber53.com/haber_detay.php?haber_id=27684


İddialara konu olan kız öğrencinin 'arkadaşlarını ölümle tehdit ettiği' gerekçesiyle yurttan ilişiğinin kesildiği anlaşıldı.



Cumhuriyet Gazetesi'nin ilk olarak yayınladığı ve Hürriyet ile Milliyet Gazetesi'nin de internet sitesinde yer verdiği 'bekaret testinin' ise yurdun isteği ile değil babanın zoruyla alındığı ortaya çıktı.



Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti. Ceren G. isimli kız öğrenci bu öğretim yılı başında üniversite sınavını kazanarak Özel Aydın Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'ne kayıt yaptırdı.



Ailesi Aydın'ın Çine ilçesinde oturan öğrenci, Özel Emel Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'na kayıt yaptırdı.



16 Kasım 2008 Pazar akşamı yurda dönen kız öğrencinin dudağında, boynunda ve yanağında morluklar olduğu fark edildi.



Kız öğrenciye bir şey söylemeyen yurt yönetimi babası Yusuf G'ye olayı anlatarak kendisini İstanbul'a çağırdı.



Ancak baba yurt yönetiminin ısrarlı isteğine rağmen ilk etapta İstanbul'a gelmedi. Oda arkadaşlarına göre Ceren G. morlukları erkek arkadaşının yaptığını söyledi.



Kız öğrenci, morluklar hakkında çok soru soran bazı yurt arkadaşlarını da ölümle tehdit etti. Öğrenciler kendilerine yapılan tehdidi içeren şikayet dilekçesini yurt yönetimine yazılı olarak iletti.



Bu gelişme üzerine babayı yeniden arayan yurt yönetimi beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı.



Baba Yusuf G. İstanbul'a geldiğini ve kızına bekaret raporu aldığını belirterek kızının arkadaşları ve yurt yönetimine hakaretler savurdu. Aynı gün akşam saatlerinde Ceren G. de avukatı olduğunu söylediği bir erkek şahısla yurda geldi.



Avukat olduğunu söyleyen şahıs, yurt yöneticilerine "bekaret testi" istemenin insan haklarına aykırı bir durum olduğu ifade etti. Böyle bir taleplerinin olmadığını söyleyen yurt yöneticileri bunun Ceren G'den de sorulmasını istedi. Kız öğrenci de bekaret testini yurt yöneticilerinin değil, babasının istediğini anlattı.



Yurt yöneticileri babanın tehditlerinin devam etmesi üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.



Küçükçekmece Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de gerekli başvuruları yapan yurt yöneticileri haklı bulundu. Ceren G'nin 48 saat içinde yurttan ayrılmasını öngören resmi tebligat hazırlandı.



Bir gün sonra kızı ile birlikte yurda gelen baba Yusuf G. tehdit ve hakaretlerde bulunmaya başladı. Bunun üzerine yurda polis çağrıldı. Yurt yöneticileri polise Ceren G. ile ilgili resmi evrakları gösterdi.



Polis ise kız öğrencinin yurtla ilişkisinin disiplinsizlik nedeniyle kesildiğini hatırlatarak ailesinden eşyalarını toplamasını istedi. Bu karar üzerine baba, "Bu işin sonu cinayetle bitecek." şeklinde tehditte bulundu. Baba ve kızı yurt depozite parası ve diğer evraklarının teslim edilmesinden sonra yurttan çıkarıldı.