PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askere Gideceklere Müjde: Şubede Beklemeye Son!


Fırtına_
11-28-2008, 11:57
http://images.superonline.com/haber/2008/07/31/13747.jpg

Stratejik kurumlardan Milli Savunma Bakanlığı, sistemini Pardus ile değiştirmeye hazırlanıyor.

Shiftdelete.net'in haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan kurumların çok eski sistemler kullanmasından dolayı vatandaşların işleri hem uzun sürelerde yapılıyor hem de bu durum, uzun kuyruklara ve gereksiz iş yüküne neden oluyor. En basit işlemlerden biri olan, herhangi bir ilden Askerlik Durum Belgesi almak istediğinizde, en az 2 saat beklemeniz gerekiyor.

Vatandaş neden bekliyor?

* Size en yakın askerlik şubesine gidip sıraya girip başvuru yapıyorsunuz.
* Form doldurup bu formu faks çekilmesi için görevlilere teslim ediyorsunuz.
* Görevliler, biriken belgeleri alıp toplu olarak doğum yerinize bağlı olan Askerlik Şubesi'ne faks çekmeye başlıyorlar.
* Asıl bağlı olduğunuz Askerlik Şubesi'ne yurdun dört bir yanından gönderilen fakslar birikince teker teker işlemleri yapılıyor.
* Cevap için gereken belge hazırlanıyor ve geri göndermek için faks kuyruğuna atılıyor.
* Biriken fakslar, belli bir aşamaya geldiğinde gönderim sırasına göre görevli tarafından fakslanıyor.
* Başvuru yaptığınız yakındaki askerlik şubesine gelen cevap niteliğindeki fakslar, biriktiğinde toplanıyor ve tek tek isim okunarak cevap bekleyen kişilere teslim ediliyor.

Artık beklemeye son

Ortak bir veritabanından, güvenli bir ağ üzerinden birkaç saniyede basitçe kontrol edilebilecek olan bu durum bilgisini öğrenmek için kaybolan en az 2 saat, artık hayal olacak.

Yeni sistem test ediliyor

Milli Savunma Bakanlığı, ulusal işletim sistemimiz Pardus'un yüklü olduğu bilgisayarları ilgili şubelere çoktan yerleştirdi bile. Gerekli ağ ve kablolama işlemleri de en son teknolojiler kullanılarak yapılmış.

Memurların kullanacağı sistemler, masa üzerinde az yer kaplayan ve sempatik görünen Mini ATX kasalardan oluşuyor. ShiftDelete.Net editörlerinin ulaştığı bilgilere göre sistemlerde Pardus 2007 yüklü durumda.

Şimdilik uyum sürecinde olan ve testleri devam eden sistem için özel olarak geliştirilen Pardus 2008'ler de kısa zaman içerisinde yüklenecek.

E-devlet çatısı altında verilen hizmetlerin daha da geliştirilmesi, güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi durumunda hem zaman kaybı önlenecek hem de gereksiz yere harcanan işgücü, daha farklı alanlara kaydırılacak.

Kaynak (http://haber.superonline.com/haber/2008/11/27/69304.html)

ALONE53
11-28-2008, 14:46
yapılabilirse çok süper olurr

_SoN_
11-28-2008, 15:45
volla iyi haber..
milleti inek sürüsü gibi bekletiyolar..

kayısıkentli
11-28-2008, 16:42
hayata geçerse çok iyi olur.
hadi hayırlısı

silent_storm
11-28-2008, 17:01
ben askere gitmeden yapılır umarım :D