PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürt hareketini o büyüttü


kelebek35
11-28-2008, 09:42
Şırnak eski DEP Milletvekili Selim Sadak, eski başsavcı Nusret Demiral ile ilgili şok iddialarda bulundu
Kaldırılan Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi eski Başsavcısı Nusret Demiral'ın üç hafta önce BUGÜN'e verdiği röportajın yankıları hâlâ sürüyor. Demiral'ın açıklamalarına tepki gösteren Şırnak eski DEP Milletvekili Selim Sadak Yeni Aktüel Dergisi'ne konuştu.
Rahat geziyorduk
Demiral'ın, "DEP'li milletvekillerini gözaltına aldırarak hayatlarını kurtardım" iddiasının doğru olmadığını belirten Sadak, "Madem hayatımı kurtarmak için tutuklattı, 10 yıl ceza vermenin anlamı neydi?" diye tepki gösterdi. Hapse atılmadan önce Ankara Kızılay Meydanı'nda özgürce dolaştığını ve kimsenin kendisine bir şey demediğini savunan Sadak, "Ağzımı bozmak istemiyorum ama hukukçunun dışında her şeydir onlar. Bana göre Demiral ve arkadaşlarının Kürt siyasal hareketine katkıları çok büyüktür. Bana ve aileme bazı sıkıntılar yaşattığı doğrudur ama infiale kapılan binlerce insan seçimlerde gidip oylarını DTP'ye vermiştir. Demiral’a çok şey borçluyuz" dedi.
Yurtdışına çıkacakları yönündeki iddiaları da yalanlayan Sadak, "Zaten yurtdışından 13 gün önce dönmüştüm. Kaçacak olsam niye döneyim ki? Pasaportlarımız yanımızdaydı, istesek diğer arkadaşlarla gidebilirdik ama gitmedik" diye konuştu.


bugün