PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pkk'ya davetiye baş yedi


kelebek35
11-28-2008, 09:41
Kadın vekillerin eşlerinin davet edildiği yemek davetiyeleri bir skandala sebep oldu...
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın kadın milletvekillerinin eşlerine verdiği yemeğe DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda olduğu iddia edilen eşi Salman Kurtulan'ı da davet etmesi faturası ağır oldu. Toptan, dün önce kamuoyundan özür diledi, sonra da olayda ihmali bulunduğu gerekçesiyle özel kaleminde görev yapan sekreter Hacer Taşçı'yı görevden aldı.
Kamuoyundan özür diledi
Katıldığı bir toplantıda gazetecilerin bu konudaki soruları üzerine Toptan, ''Kamuoyumuzdan özür diliyorum, bunu yapmamamız lazımdı ama benim üç gün Ürdün'de olmam, arkadaşlarımızın dikkatsizliği böyle bir sonuç doğurdu'' dedi. Toptan, bir gazetecinin ''Dikkatsizlik derken, DTP Milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşini mi kastediyorsunuz?'' sorusuna, ''Evet göndermememiz gerekiyordu'' karşılığını verdi. ''Hatayı yapan gerekçe iletti mi acaba?'' sorusuna karşılık Meclis Başkanı Toptan, ''Hayır. Beni telefonla aradı, üzüldüğünü hissettim'' dedi.
Toptan, ''Ne dedi size?'' sorusunu da ''Çok söyleyecek bir şey hem bizim açımızdan hem onun açısından yok. Biz özür diliyoruz herkesten'' şeklinde yanıtladı. Toptan, özür dilemesinin ardından ise hatanın nereden kaynaklandığını araştırdı. Toptan, özel kalemde görevli Sekreter Hacer Taşçı'nın olayda ihmali bulunduğu sonucuna vardı. İki günlük izine çıkarılan Taşçı'nın başka bir birime gönderileceği öğrenildi.



bugün