PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kırık Ayna Tekniği ile Çerceve Yapımı


Hasret
11-28-2008, 03:09
Kendinize kırılmış bir ayna bulun, daha sonra o aynayı cam elmas ile bastırarak dikey çizin. 1 cm- 1.5 cm aralıklarla çizin ve kırın. Daha sonra elmas yardımı ile ve takı pensi, sayesinde kırarak kare şeklinde kesin. Bunun daha kolay yöndemi bir havlunun arasına koyup sert bişeyle kırmak tabi şekiller düzgün olmayacaktır. Mutlaka deri bir eldiven ve cam gözünüze kaçmasın diye gözlük takın. Ben yaparken bir sorun olmadı ama yinede önleminizi alın derim. Kesme ve kırma işini yaparken açık alanda yapın

Elde ettiğimiz kare cam parçacıklarını bir poşette toplayın. Şekilsiz olanları da atmayın onları da ayrı bir projede değerlendirirsiniz.

Sıra geldi Ahşap çerçeve almaya, hobi marketlerinde ve artık kırtasiyelerde de bulunuyor. Ayna çerçevesini de hazırladıktan sonra, sıra ayna parçacıklarımızı yapıştıracağımız yapıştırıcı seçimine geliyor. Onun içinde silikon yeterli olacaktır.


Ayna parçalarını yapıştırırken araları yarım cm açık olsun. Tek tek istediğiniz şekilde yapıştırın. Daha sonra kurumaya bırakın.

Kırık aynalarda yapışınca, derz dolgusu aldım. Derz dolgusu Nalburlarda satılır. Bir de derz dolgusunun genelde rengi beyaz, siyahını bulursanız kesin alın derim. Eğer beyaz aldıysanız onun rengini siyah yapacak oksitler oluyor(Nalburcunuza derseniz rengini koyu yapmak istediğiniz o size verir). Bulamazsanız ahşap boyalarınızdan da siyah ekleyebilirsiniz. Bunları biraz suyla karıştırınız. Krema kıvamında olsun. Daha sonra aynanızın üzerine spatula yardımı ile sürün. Bol bol kaplasın her yanını, fazlasını da sıyırarak alınız. Son olarak da aynanızı bez ile silin ve kurumasını bekleyin.


http://www.hobilendik.com/images/AhsapAynaCercevesi.jpg

morciii
11-28-2008, 08:18
tam ev hanımlarına göre boş vakitlerinde otursun yapsınlar...