PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aileyi Dişi Kuş mu yapar; iki kuş mu?


..::duyguseli::..
11-26-2008, 00:07
Bir bütünün yarısı olan kadının ve enerjisinin gereği gibi değerlendirilemediğinden bahsetmiştik geçen sayıda. Sağlıklı ve başarılı bireyler genellikle sağlam ve mutlu ailelerden çıkar. Öyle bir ailenin tesisi ise; denklik, saygı, sevgi ve anlayışla mümkün olur ancak. Mutluluğu yakalayamamış veya da koruyamamış ailelerde mutlaka temel etkenlerden biri veya birkaçı ek******. Ayrıca aileyi olumsuz yönde etkileyen olumsuz dış etkenler de vardır. Örneğin teknik çağın şartlarına ayak uyduramama veya o şartlara hazırlıksız yakalanma gibi. Genel anlamda; bilgisiz- BİLGİLİ’den, fakir- ZENGİN’den, aciz- BECERİKLİ’den, zayıf-GÜÇLÜ’den... daha fazla ve kolay etkilenir.

Olumsuz yönde etkilenmeye karşı; bilinçli, plan ve programla tedbir alınmazsa, varlığı ile övündüğümüz “ TÜRK AİLE YAPIMIZ”-da ciddi yaralar alır. “GÜÇLÜ AİLE” için tutarlı ve örnek bir baba kadar, akıllı, bilgili, HZ. Ali’nin sözü ile “Çocuğunu kendi çağına göre değil de, gelecek çağa göre yetiştiren anneler” lazımdır. İdealist bir babanın kahvelerde kaybedecek vaktinin olmayacağı gibi, akıllı ve mesuliyetine müdrik bir annenin de; zihni fukaralıktan korunmak için özel bir gayreti olmalıdır! “Akıllı BABA” kale içi hizmetlerde sorumluluğu büyük olan annenin yükünü hafifletmeli ve onu mutlu edebilmeli ki, ANNE’de bilgi ve metotlarını araştırarak evlatlarıyla A’ dan Z’ ye her yaşta ilgilenebilsin.

Evlat genelde anneye açar derdini, problemler büyümeden halledilmelidir. Eşiyle dost ve ARKADAŞ olabilen ANNE problemlere birlikte çözümler üretebileceklerdir. Kısacası yüce dinimiz “Kadını” en fazla çocuklarının eğitiminden sorumlu tutmuştur. “Erkeği” ise, Kadın’ın bu sorumluluğunu gerektiği şekilde yerine getirebilmesi için tüm şartları sağlamakta. Velhasıl her şeyin başı eğitimse eğitiminde başı kadın,kadına o zemini hazırlayan da erkek değilmidir?!

Trafik kazalarının sebebi-Eğitimsiz sürücüler,Başarısız öğrencilerin sebebi-Başarısız eğitimciler, Başarısız Yönetimlerin sebebi-Eğitimsiz seçmenler, Ahlaksızlığın sebebi-Dinden uzaklaşmak, Dinsizliğin sebebi-Bilgisizlik, Hastalığın büyük sebebi-Sağlık bilgisinin olmayışı. v.s. v.s. değilmidir...? “Bilgi çağında” biz bilgisiz kalmayalım; “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu”.

Zira bir toplum olarak çağın gerisindeysek, bilin ki çağda islam’ın çok gerisinde. O halde çağın en önünde, ama her çağda en önde olmanın anahtarı sevgili okurlarım Kur’anda gizli. O anahtarsa “ Kur’an-ı anlamak istiyorum” diyen her insana verilmiş! Haydi ne duruyorsunuz girin o kapıdan, Kur’anla en ÖNE!!!