PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'ın düşmanından Obama'ya tehdit!


..::duyguseli::..
11-20-2008, 03:53
Türkiye'deki Ergenekoncu-ulusalcıların Amerikalı müttefiki olarak bilinen Neo-Muhafazakarların önde gelenlerinden Daniel Pipes'ın yönetici olduğu The Middle East Forum'da Obama'ya gözdağı verildi.


http://www.habervaktim.com/resim/resim42956_2.jpg

AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan aleyhinde sık sık makalelerin yer aldığı Middle East Forum'da, 20 Ocak'ta Beyaz Saray koltuğuna oturacak olan Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı için İsrail'i eleştiren General James L. Jones'u düşündüğü yazıldı.

PENTAGON BELGELERİNİ MOSSAD'A VERMEKLE SUÇLANIYOR

Amerika'daki en büyük Yahudi kuruluşlarından biri olan AIPAC'ın bir dönem üst düzey yöneticiliğini yapmış ve Amerikan gizli belgelerini İsrail'e vermek suçundan hala yargılanan Steve Rosen'in Forum'daki yazısında, Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı için ismi konuşulanlardan birinin de General Jones olduğunu yazdı.

RAPORDA İSRAİL ELEŞTİRİLİYOR

Rosen, General L. Jones'un Dışişleri Bakanı Condolezza Rice'ın Ortadoğu Güvenliği danışmanı olduğunu belirterek, Jones'un hazırladığı raporda İsrail'in Filistin güçlerine güvenlik için sağlanan silah ve teknolojiyi bloke ettiği ve işbirliğine yanaşmadığını yazdığını iddia etti.

OBAMA, JONES GİBİ DÜŞÜNÜYOR

Rosen, İsrail gazetesi Jerusalem Post'un, Rosen'in İsrail'i eleştiren raporunun yayınlanmasının Beyaz Saray tarafından engellendiğini yazdığını kaydederek, Obama'nın McCain ile olan televizyon tartışmasında, “Ben dış politika konusunda General Jim Jones ile aynı düşünüyorum” dediğini yazdı.


DANIEL PIPES: Aynı zamanda arkadaşı ve Middle East Quarterly dergisinin editörü olan Michael Rubin ile birlikte AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan aleyhine makaleler yazan Polonyalı göçmen bir aileden gelen Daniel Pipes, Ortadoğu'daki barışın ancak İsrail'in askeri başarısıyla sağlanabileceğine inanıyor. Pipes, 2007 yılında yazdığı bir makalede Türkiye'deki ulusalcı –laik kesimlerin desteklenmesi gerektiğini yazmıştı.

STEVE ROSEN: 23 yıl boyunca American Israel Public Affairs Committee (AIPAC)'ta üst düzey yönetici olarak çalışan Rosen, Amerika'daki Yahudi lobisinin en önde gelen isimlerinden biri. Rosen, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un gizli belgelerinin İsrail gizli servisi MOSSAD'a sızdırılması davasından yargılanıyor.

GENERAL JAMES L. JONES: Amerika Birleşik Devletleri'nin Avrupa Birleşik Kuvvetler ile NATO'nun Avrupa Kuvvetler Komutanlığı'nı yapmış olan Jones, Amerika ve İsrail'in stratejik işbirliği yapması gerektiğini söylemişti. Jones, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice tarafından İsrail-Filistin arasındaki güvenlik sorunlarını araştırmakla görevlendirilmiş ve İsrail'i eleştiren bir rapor hazırladığı iddia edilmişti.

(habervaktim.com – Dış Haberler)