PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her yerde Sen varsın!


..::duyguseli::..
11-13-2008, 03:08
ALLAH’ım, Senden dünya ve Ahirette af dilerim. ALLAH’ım, Senden dünya ve Ahirette afiyet ve benden şerri uzaklaştırmanı dilerim. Ey merhametlilerin en merhametlisi, Ey celâl ve ikram sahibi.

ALLAH bize kâfîdir. O ne güzel vekildir!" "(O) ne güzel Mevlâ ve ne güzel yardım edicidir!" Güç ve kuvvet, ancak yüce ve azîm olan ALLAH'ındır. ALLAH’ım, Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve Onun nebi ve resul kardeşleri üzerine, mahlûkatın adedince, Zâtının rızası, Arşının ağırlığı ve kelimelerinin mürekkeplerince salât eyle.

Nefsime takva bahşeyle
ALLAH’ım, gücümün zayıflığını, çaremin azlığını ve insanlarca önemsenmeyişimi Sana şikâyet ediyorum.
ALLAH’ım, nefsime takva bahşeyle ve onu temizle; Sen (onu) temizleyenlerin en hayırlısısın; Sen, onun Velîsi ve Mevlâ’sısın.
ALLAH’ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve icabet edilmeyen duadan Sana sığınırım.
ALLAH’ım, işlediğim ve işlemediğim amellerin şerrinden Sana sığınırım.
ALLAH’ım, bildiğim ve bilmediğim şeylerin şerrinden Sana sığınırım.
ALLAH’ım, nimetinin zevalinden, afiyetinin değişmesinden, azabının ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırım, Ey Rahman, Ey Rahîm, Ey Celâl ve İkram Sahibi; Yâ Hayy, Yâ Kayyûm.

Sana yönelen kalp diliyoruz
ALLAH’ım, Senden âhu efgân edip Sana dua dua yalvaran, Sana karşı saygı ile dopdolu olan ve Senin yoluna yönelen kalbler diliyoruz.
ALLAH’ım, Senden, rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, Cennet'le serfiraz olmayı ve Cehennem'den kurtuluş dileriz.

ALLAH’ım, bilerek veya bilmeyerek işlediğim günahlarımı mağfiret buyur.
ALLAH’ım, Senden, işimde beni rüşte hidayet etmeni istiyor, nefsimin kötülüklerinden Sana sığınıyorum.
ALLAH’ım, beni yücelt, eksiğimi-gediğimi gider, bana rızk ihsan et, beni salih amellere ve güzel ahlâka ilet; zira bunların salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülerinden de ancak Sen alıkoyarsın.

Ahiretimi ıslah et
ALLAH’ım, ciddiyetimi, şakamı, hatamı, kastımı mağfiret buyur; itiraf ederim ki bu kusurların hepsi bende vardır. İhsan ettiğin şeylerin bereketinden beni mahrum etme, mahrum ettiklerin ile de imtihan etme.
ALLAH’ım, günahlarımızı, zulüm ve haksızlıklarımızı, şakalarımızı, ciddiyetlerimizi, kasıt ve hatalarımızı mağfireteyle; itiraf ederiz ki, bütün bunların hepsi bizde vardır.
ALLAH’ım, her işimin esası olması itibariyle dinimi ıslah et, içinde geçimim olan dünyayı ıslah buyur, döneceğim yer olan Ahiretimi de ıslah et, hayatı, her türlü hayırları artırmama vesile kıl, ölümü de her türlü serden kurtulup rahata ermeme vesile yap.
ALLAH’ım, Yaşamım hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat, vefatım hayırlı olduğunda da beni öldür.
Yâ Rabbî, lehimizde olan şeylerde bize inayet et, aleyhimize olacak şeylerde değil. Bize yardım et, düşmanlarımıza değil. Düşmanlarımızın bize yaptıkları tuzakları boz, düşmanlarımıza da aleyhimize komplo yapma imkânı verme. Bize hidayet eyle, hidayeti bize âsân eyle, bize tecavüz edene karşı yardım eyle.

Sevgine ihtiyacımız var
ALLAH’ım, beni, Seni çok zikreden, Sana çok şükreden, Senden çok korkan, Sana çok itaatkâr, Sana karşı huşu ve saygıyla dopdolu olan, âhu figân edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden bir insan eyle.

Yâ Rabbi, tevbemi kabul buyur, günahımı yıka, duama icabet et, delilimi güçlendir, kalbime hidayet ver, dilime istikamet ver ve sinemin kinini sök al.
ALLAH’ım, Senden, işimde sebat diliyorum, doğru yolda azim istiyorum. Senden, nimetine şükretmeyi ve Sana güzelce ibadet etmeyi istiyorum. Ve sâdık bir dil, selim bir kalp istiyorum. Bildiğin şeylerin şerrinden Sana sığınıyorum. Bildiğin şeylerin hayrını Senden istiyor ve bildiğin şeylerden Sana istiğfar ediyorum. Şüphesiz Sen, Allâmü'l-guyûb'sun.

ALLAH’ım, bana, kendimi bulmayı ilham et. Beni nefsimin şerrinden koru.
ALLAH’ım, Senden, hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi ve fakirleri sevmeyi, beni bağışlamanı, bana merhamet etmeni ve insanların fitnesini murat buyurduğunda, fitnelere dûçâr olmadan beni vefat ettirmeni dilerim.
Senden, Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve beni Senin sevgine yaklaştıracak amelin sevgisini dilerim.

Sana doğru dönüş istiyoruz
ALLAH’ım gözümden ve kulağımdan beni yararlandır ve (ölünceye kadar) onları sıhhat-ü afiyette kıl. Bana zulmedenlere karşı yardım ihsan eyle ve bana zulmedenden intikamımı al.

Ey gözlerin göremediği, başkalarının zan ve tereddütlerinin aslını asla karıştıramadığı ve vasfedenlerin vasfedemediği, hadiselerin değiştiremediği, belâlardan korkmayan ve dağların ağırlıklarını, denizlerin miktarlarını, yağmur damlalarının sayısını, ağaçların yapraklarının adedini ve üzerine gecenin karanlığının çöktüğü, gündüzün aydınlığının doğduğu şeylerin sayısını bilen, hiçbir semânın semâyı, hiçbir arzın arzı, hiçbir denizin dibindekini ve hiçbir dağın içindekini kendinden gizleyemediği (ALLAH’ım),
Ömrümün en hayırlı ânını sonu, amelimin en hayırlısını son amelim ve günlerimin en hayırlısını ise Sana kavuştuğum gün kıl.

Sana sığınırım
ALLAH’ım, Efendimiz Hz. Muhammed ve Onun âli üzerine, ALLAH'ın kemali adedince ve Onun (s.a.v.) kemaline yaraşır biçimde salât eyle. Hamd, Alemlerin Rabbi ALLAH'a mahsustur.
ALLAH’ım, tembellikten, kocamaktan, borçtan ve günahtan Sana sığınırım.
ALLAH’ım, ateşin azabından, ateşin fitnesinden, kabir azabından, zenginliğin şerrinden, fakirlik fitnesinin şerrinden ve Mesih-i Deccal'ın fitnesinin şerrinden Sana sığınırım.

ALLAH’ım, hatalarımı kar ve dolu suyu ile yıka ve kalbimi günahlardan, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle, benimle günahlarımın arasını, doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır.
ALLAH’ım, acizlikten tembellikten korkaklıktan, kocamaktan Sana sığınırım; kabir azabından Sana sığınırım; hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.
ALLAH’ım, kalb katılığından, gafletten, fakirlikten, zilletten ve miskinlikten Sana sığınırım. *Fakirlikten, küfürden, fısktan, muhalefet edip düşmanlık çıkarmaktan, başkaları duysun ve görsün diye bir şey yapmaktan Sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzamdan ve kötü hastalıklardan Sana sığınırım.

Şerlerden koru ALLAH’ım
ALLAH’ım, enkaz altında kalmaktan Sana sığınırım. Düşmekten (yukarıdan aşağı yuvarlanmak) Sana sığınının ve boğulmaktan, yanmaktan, kocamaktan Sana sığınırım. Ölüm anında şeytanın çarpmasından Sana sığınırım. Yılan, akrep gibi hayvanlar tarafından sokulmuş olarak ölmekten Sana sığınırım.
ALLAH’ım, huyların, amellerin, arzuların ve hastalıkların kötülerinden Sana sığınırım.
ALLAH’ım, borca batmaktan, düşmanın galebesinden ve kulların, başıma gelenlerden dolayı sevinmesinden Sana sığınırım.
ALLAH’ım, üzüntüden, tasadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun altında iki büklüm olup ezilmekten ve insanların galebe ve tasallutundan Sana sığınırım.

ALLAH’ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalbden, işitilmeyen duadan, doymayan nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanetten ki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.