PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlam'ı sistem yuttu


MetinCeylan
11-12-2008, 16:45
http://www.sivasspor.com.tr/images/stories/7_206433_uygun_saglam0604bb.jpg
Bülent Uygun, Etruğrul Sağlam'a destek çıktı.yönetim arkasında sağlam dursa, istediği transferler en iyi şekilde yapılsaydı, Ertuğrul Sağlam bugün Türkiye şampiyonluğunu kazanacak isimlerin başında gelirdi” dedi.
Fortis Türkiye Kupası C Grubu’nda yarın Alanyaspor’la oynayacak olan Sivasspor'un teknik direktörü Uygun, Özel Ufuk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen söyleşide öğrencilerin sorularına cevap verdi. Bülent Uygun, Türkiye’deki mevcut düzen değişmediği sürece 3 büyükler dışında Anadolu’dan şampiyon çıkmayacağını söyledi. Geçen yıl gönüllerin şampiyonluğunu kazandıklarını belirten Bülent Uygun, şöyle devam etti:
“Türkiye’de bazı düzenleri maalesef değiştiremiyoruz. Kim ne anlatırsa anlatsın bu sistemi değiştiremediğimiz için Türkiye’de 3 büyükler dışında şampiyon çıkması, çok zor. Doğru gördüğünü söyleyen, yazan, bu işe fanatizmce bakmayan, insanları etki altına almayan, hakemlerimizi iyi eğiten ve baskı yapmayan bir düzen olduğu zaman, Anadolu’dan şampiyon çıkacak.“
SİSTEM SİSTEMSİZLİK
Beşiktaş’ta Ertuğrul Sağlam’ın yerine Mustafa Denizli’nin göreve getirilmesinin yanlış olmadığını da vurgulayan Bülent Uygun, “Sağlam, Beşiktaş'ta güzel işler yapacağına inandığım bir kişiydi. Sistemsizliğin sistem olduğu Türkiye’de maalesef onu da sistemsizlik yedi“ diye konuştu.
Türkiye’de sporculara iyi eğitim verilemediği için milli takımın istenen başarıları yakalayamadığını vurgulayan Büent Uygun, “1 milyon genci olan Hollanda, Avrupa ve dünya şampiyonu oluyor, ancak 20 milyon genci olan Türkiye sporculara iyi eğitim verilemediği için ne Avrupa şampiyonu ne de dünya şampiyonu olabiliyor” diye konuştu.
Türkiye’de herkesin 4 büyük takımı tuttuğuna dikkat çeken Bülent Uygun, “Şampiyon olabilecek bir Sivasspor’da İbrahim Toraman, Alex, Servet ve şampiyonluğu perçinleyecek bir oyuncu olan Hakan Şükür gibi isimleri görmek isterim” dedi.
“HAKAN ŞÜKÜR EN BÜYÜK“
Türkiye’de gelmiş geçmiş en büyük futbolcunun Hakan Şükür olduğunu da iddia eden Bülent Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaklaşık 250 gol, milli takımlarda 70 gol, yaşantısı, davranışlarıyla, Türk futboluna yaptıklarıyla bir idoldür. Hakan Şükür tarafından örnek alınmam, benim için onur vericidir. Daha yolun başındayım. O benden çok daha iyi teknik direktör olacak.”
Bülent Uygun’un sporculuk hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle başlayan söyleşi, Özel Ufuk Koleji İlköğretim Okulu öğrencilerinin imza alıp fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.