PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Futbolun dili yeter


MetinCeylan
11-12-2008, 16:40
http://www.sivasspor.com.tr/images/stories/b_uygun.jpg
Yabancılar için tercüman bulundurmadıklarını belirten Teknik Direktör Bülent Uygun: Biz futbolun dilini konuşuyoruz.Bu yüzden anlaşmakta problem yaşamıyoruz” Bazen bir hareket bile taktik için yeterli oluyor...
Takımda 6 yabancı var
Bu sezonki performansıyla da tartışmasız Anadolu’nun en güçlü kulüpleri arasına girmeyi başaran Sivasspor’da, yabancı futbolcular için takımda tercüman bulunmaması şaşkınlık yaratıyor... Başta 3 büyükler olmak üzere pek çok kulübün futbolcuları için ayrı ayrı tercüman bulundurduğu Süper Lig’de Yiğidolar, hiç bir oyuncusu için tercüman çalıştırmıyor. Kırmızı-Beyazlılar’ın kadrosunda Kamerunlu Herve Tum, Gineli Diallo ve Sylla, Avustralyalı kaleci Petkoviç, Brezilyalı Sergio ve Da Silva Bilica ile İsrailli Pini Balili yer alıyor.
Balili ve Petkoviç biliyor
Ayrı ayrı dilleri konuşan futbolculara taktik veren Sivasspor’un başarılı teknik direktörü Bülent Uygun, yabancı futbolcuların her türlü ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladıklarını söyledi. 4 yıldır Türkiye’de bulunan Pini Balili ve kaleci Petkoviç’in Türkçe’yi önemli ölçüde öğrendiğini vurgulayan Uygun, “Futbolun bir de kendi dili vardır. Bazen göstermek istediğiniz bir taktiği, tek bir ima veya bir hareketle anlatabilirsiniz. Futbolcularım, ne yapmak istediğimizi çok çabuk algılıyorlar. Bu yüzden anlaşmakta problem yaşamıyoruz” diye konuştu.

kaynak:http://www.sivasspor.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=852&Itemid=1