PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 İlkbahar/Yaz Londra Moda Haftası


morciii
12-02-2007, 20:54
http://www.modaturkiye.com/tr/20072/ekim/mehmet-aslanturk/14.jpg

2008 İlkbahar ve yaz sezonunun tanıtıldığı Londra Moda Haftası geçtiğimiz haftalarda sona erdi. Alışık olduğumuz gibi aynı mekanda, Doğa Tarihi Müzesi'nde, 15 ve 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen LFW, sergi alanından, moda şovlarına ve çılgın partilere kadar hızlı yaşandı ve halen kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Sadece moda anlamında değil kültürel anlamda Londra’nın şehir yaşamına ayrıca katkısı olan etkinlik, daha önceki yıllara nazaran Paris ve New York Moda Haftaları’nın gölgesinde kalmaktan kurtulmuş gözüküyor. Geçen sezon başlayan sıfır beden model ve 16 yaş küçük modellerin podyuma çıkışlarının yasaklanmasıyla başlayan tartışma bu sezon kendinden bahsettirmiyordu.
Bu sezon moda haftası, özellikle son dönemlerde şovlarını Londra dışındaki moda merkezlerinde gerçekleştiren modacıların geriye dönüşleriyle hareketlenen şovlardan ve özel partilerden bahsediyordu. Matthew Williamson, Armand Basi için Markus Lupfur , Luella Bartley , Adidas için Stella McCartney bu sezon dönüşlerini kutladığımız isimlerdi. Bunların dışında bizim için ayrıca önem taşıyan tasarımcılarımız Bora Aksu, Erdem ve son olarak merakla şovunu beklediğimiz Aslantürk moda haftasının diğer dikkat çeken isimleri arasındaydı. Kuzey Kıbrıs doğumlu tasarımcımız Aslantürk’ü önceki sezonunda Mint Leaf’te yaptığı ilk defilesi ile tanımıştık. Bu son koleksiyonunda bir önceki koleksiyonundan daha özgür olduğunu özellikle belirten tasarımcı, yine mimari kimliğinden yola çıkarak tasarımlarını hazırlamıştı. Şehirleşme ve modernleşmenin insanların yaşam alanlarını kısıtlamasını konu almıştı tasarımcı. Koleksiyonunda kalıplar ve kesimler kullanmadan, tasarımlarını tek parça kumaşlardan kıyafetler yaratarak bu kısıtlamayı yansıtmıştı.

www.modaturkiye.com