PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ıspanaklı makarna


Hasret
11-08-2008, 01:30
ıspanaklı makarna


350 gr. ıspanak
140 gr. şerit makarna
30 gr. margarin
2-3 diş sarımsak 5 yemek kaşığı zeytinyağ
1-2 yamek kaşığı limon suyu
Muskat
Karabiber
Tuz

hazırlanışı

Ispanakları yıkayın ve suyunu süzün. Sarımsağı ayıklayın, dilim dilim doğrayın.

Makarnayı iki yemek kaşığı zeytinyağ ilave ettiğiniz tuzlu suda haşlayın. Diğer tarafta sarmısakları margarin ve kalan zeytinyağda altın sarısı kavurun.

Makarnaları suyu ile birlikte süzgeçteki ıspanakların üzerine bolşaltın ve süzün.
Makarnanın sıcaklığı ile yumuşayan ıspanaklı makarnayı kavurduğunuz sarmısaklarla karıştırın. Tuz, karabiber, muskat ve limon suyu ile tatlandırıp hemen servis yapın