PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alman gazetesi Uludağ'ı tanıttı


*fanii*
12-02-2007, 15:41
Alman Die Welt, Uludağ’ın tanıtımını yaptı.

Almanya’nın önde gelen siyasi gazetelerinden "Die Welt", fazla tanınmamasına rağmen Avrupa’nın birçok kayak merkezinden daha iyi olduğu görüşüne yer verdiği Uludağ’ın tanıtımını yaptı.

Gazetenin seyahat sayfasında geniş şekilde yer verilen Uludağ ile ilgili olarak muhabir Martin Cyris’in Uludağ’daki izlenimleri aktarıldı.

"Uludağ Ulusal Parkı’nda deniz manzaralı kayak pistleri" alt başlığıyla verilen yazıda, Uludağ’da kayak yaparken Marmara Denizi’ni görmenin mümkün olduğu ve kayak pistlerinin kalitesinin ziyaretçileri şaşırttığı ifade edildi.

Kayakçıları 1700 ila 2 bin 250 metreye çıkartan 15 teleferik bulunduğu belirtilen yazıda, zorluk derecesine göre 30 kayak pisti bulunduğu, karın kalitesinin çok iyi olduğu ve yörede hemen hemen hiç çığ tehlikesi bulunmadığı kaydedildi.

Kayaktan sonra Marmara Denizi sahiline bile inilerek, burada sahilde dolaşmanın mümkün olduğu, eğlenceyi sevenler için de çok sayıda bar ve diskotek bulunduğu belirtildi.

Uludağ’ın, Avrupa’da bilinen birçok kayak merkezinden çok daha iyi olduğu, ancak fazla tanınmadığı görüşüne de yer verildi.

Uludağ civarında 15 otelin bulunduğu ve bu otellerde wellness imkanı da olduğu kaydedilen yazıda, genelde jet sosyetenin ve tanınmış oyuncu, sporcu ve politikacıların burada tatil yaptıkları, ancak bazı orta halli vatandaşların da Uludağ’a gittikleri belirtildi

Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=309682)