PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F.Bahçe'den hala umut var


MetinCeylan
11-06-2008, 09:16
http://www.internethaber.com/images/news/70046.jpg
F.Bahçe'den hala umut var
06 Kasım 2008 Perşembe 00:04
Fenerbahçe 5 golün acısını az da olsa çıkardı. Emirates'te canını dişine taktı ve Arsenal'den puanı aldı.


İlgili Haberler
Arsenal'de Semih dansı! (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=164574)
F.Bahçe guruptan nasıl çıkar? (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=164576)



Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 4. hafta maçında, İstanbl'da farklı yenildiği İngiliz rakibi Arsenal ile karşılaşan Fenerbahçe, dişediş mücadele ettiği, Emirates'te adeta savaştığı rakibiyle yenişemedi ama bu sonuç Fenerbahçe için yolun başlangıcı oldu.

Arsenal ile 21 Ekim'de İstanbul'da yapılan maçta Aragones'in 18 kişilik maç kadrosuna almaması nedeniyle Kazım, küçükken taraftarı olduğu Arsenal karşısında İngiltere'de forma şansı bulurken ev sahibi Arsenal adeta yepyeni bir kadroyla sahaya çıktı. İngiliz ekibinde ilk maçta ilk 11'de yer alan futbolculardan, hasta olan kaleci Almunia ile sakatlıkları bulunan Adebayor, Walcott ve Eboue, 18 kişilik kadroda yer almazlarken, Diaby ve Song ise yedek soyundular. İngiliz ekibinde bu oyuncuların yerlerine kaleci Fabianski'nin yanısıra Toure, Van Persie, Ramsey, Djourou ve Bendtner ilk 11'de forma giydiler.

Wenger'in 6 yeni isimle takviye ettiği takım karşısında az sayıdaki taraftarını da arkasına alan Fenerbahçe, rakibiyle korakor mücadelesinin ödülünü puan olarak almayı başardı.

ARSENAL: 0-0 :F.BAHÇE

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, (G) Grubu'nda dördüncü maçında Arsenal deplasmanında 0-0 berabere kalarak 1 puanı kaptı.

Arsenal: Fabianski, Silvestre, Clichy, Toure, Djourou, Ramsey, Denilson, Nasri, Fabregas, Bendtner, Van Persie
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Lugano, Gökhan, Carlos, Edu, Maldonado, Selçuk, Kazım, Uğur, Semih, Güiza...

STAT: Emirates
HAKEM: Roberto Rossetti (İtalya)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Arsenal başladı... Temsilcimize Arsenal karşısında başarılar diliyoruz...

1. dakika. Arsenal atağı sağ kanattan etkili gelişti. Van Persie'nin topuk pasında Denilson hareketlendi. Carlos rakibini ceza sahasına girmeden indirdi. Kazanılan serbest vuruşu Van Persie kullandı. Fenerbahçe savunması kafa ile topu uzaklaştırdı.

3. dakika. Arsenal ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesinde baskı kurdu. Sarı-Lacivertli ekip henüz topu ceza sahası civarından uzaklaştırabilmiş değil.

5. dakika. Oyunun başlama düdüğüyle birlikte Arsenal topu Fenerbahçe'ye hiç göstermedi. Sarı-Lacivertli ekip geriye çok yaslandı. Topu aldığı anda rakibin baskısıyla top kaybı yapıyor.

6. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan rakip kaleye uzun topla gitti. Ceza sahası içinde bir anda boşta kalan topa Güiza uzak kaldı. Devam eden atakta Güiza sol kanattan ceza sahası içine girdiği anda yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda devam dedi.

8. dakika. Arsenal Van Persie ile gole çok yaklaştı. Sol kanatta Carlos'un uzaklaştırmak istediği top Ceza sahası dışında Fabregas'ın ayağında kaldı. İspanyol futbolcu savunmanın arkasına sarkan Van Persie'ye harika bir ara pası bıraktı. Van Persie, Volkan'ın çıktığı pozisyonda köşeye vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yan direği yalıyarak auta çıktı.

10. dakika. Fenerbahçe'de Güiza rakip yarı sahada top kazandı. Sağdan hızlı gelişen atakta Kazım çizgiden hareketlenen Gökhan Gönül'e pasını çıkarttı. Gökhan sıfıra inerek ortasını yaptı. Arsenal savunması ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

11. dakika. Fenerbahçe yarı sahasından uzun topla çıktı. Semih, rakip ceza sahasına hareketlenen Güiza'ya pasını çıkarttı. Arsenal savunmasında Clichy son anda kafayı vurarak bu topun geçmesine izin vermedi.

12. dakika. Arsenal sağdan gelişen atakta Ramsey ile tehlikeli oldu. Çalımlarla ceza sahasına giren Ramsey çarprazdan sert vurdu. Volkan köşeden kapanarak gole izin vermedi.

14. dakika. Arsenal gole yine çok yaklaştı. Sağ kanattan Van Persie taçtan gelen topla süratle ceza sahasına sokuldu. Selçuk bu pozisyonda rakibini durduramadı. Sıfıra inen Van Persie kale sahasındaki Ramsey'e ortasını yaptı. Volkan sonda uzanarak rakibin önünden topu çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlak Nasri'de kaldı. Bu futbolcu vurmakta geç kalınca Lugano araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakika. Arsenal üst üste net gollük pozisyonlar bulmaya başladı. Sol kanattan Nasri'nin pasında altıpas içinde topla buluşan Fabregas vuruşunu yaptı. Volkan son anda parmaklarının ucuyla golü çıkarttı. Boşta kalan topa yakın mesafeden Van Persie sert vurdu. Volkan harika bir kurtarışa daha imza atarak topu kornere çeldi.

19. dakika. Selçuk topla oynayınca sarı kartı gördü. Kart sınırında olan Selçuk cezalı duruma düştüğü için Porto maçında oynamayacak.

20. dakika. Arsenal sağ çarprazda kazandığı serbest atışı Van Persie ile kullandı. Fenerbahçe barajını geçen sert topa Carlos ayak koydu. Top kalenin az farkla yanından kornere çıktı.

22. dakika. Arsenal'de Djourou, Selçuk'a yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

23. dakika. Arsenal sol kanattan etkili geldi. Van Persie'nin sıfıra inerek ceza sahasına çıkarttığı pas Ramsey'in arkasına düştü. Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

24. dakika. Fenerbahçe rakip kaleyi Roberto Carlos ile yokladı. Sambacı yaklaşık 35 metreden kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Yerden seken meşin yuvarlağı Kaleci Fabianski kapanarak kontrol etti.

27. dakika. Fenerbahçe oyunu kendi yarı sahasında kabullenmiş durumda. Maçın mutlak hakimi Arsenal. Ceza sahası dışında Denilson boşluğu bulduğu anda sert vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

29. dakika. Arsenal sağdan tehlikeli geldi. Bendtner sıfıra inerek arka direğe ortasını yaptı. Volkan'ı geçen topu Gökhan Gönül rakibinin önünde kafayı vurarak kornere attı.

30. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Carlos ile ceza sahasına uzun bir taç atışı kullandı. Semih'in kafa ile arka tarafa aşırttığı topu Arsenal savunması karşıladı. Ceza yayı üzerinde Güiza rakibinden kaptığı topta dönüp vuruşunu yaptı. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak kalecinin ellerinde kaldı.

32. dakika. Arsenal inanılmaz bir pozisyondan sonuç alamadı. Altıpas üzerinde bomboş kalan Van Persie, Volkan ile karşı karşıya vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üst direkte patladı. Fenerbahçe adına şanslı an.

34. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Fenerbahçe bu ana kadar rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Arsenal geliştirdiği her atakta gole yakın bir görüntü ortaya koyuyor.

35. dakika. Fenerbahçe atağında Uğur Boral soldan bindiren Carlos'a pasını verdi. Carlos ceza sahasının dışına doğru yerden pasını çıkarttı. Semih'in önünden son anda Denilson araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Aynı dakika içinde ceza sahası dışında topu kapan Gökhan Gönül uzaktan sert vurdu. Kaleci Fabianski uzanarak direğin dibinden topu kontrol etmeyi bildi.

37. dakika. Fenerbahçe maçın başından beri ilk kez iyi paslarla rakip ceza sahasına etkili indi. Maldonado Kazım'a ara pasını bıraktı. Kazım sıfıra inerek yerden kale sahasına sert bir top kesti. Kaleci Fabianski son anda yatarak topu çıkarttı.

38. dakika. Arsenal Nasri ile gole yaklaştı. Sağ kanattan Denilson ceza sahasına ortasını yaptı. Fenerbahçe savunmasının kafayı vurduğu top ceza sahası önündeki Nasri'de kaldı. Bu futbolcu kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Volkan harika uzanarak mutlak bir golü daha çıkarttı.

40. dakikika. İlk yarı için son 5 dakika. Golsüz eşitlik sürüyor. Fenerbahçe savunmasında iyi kapanmasına rağmen rakip kaleye gitmekte ve topu ayağında tutmakta zorluk yaşıyor.

44. dakika. Arsenal gol için baskısını artırdı. Soldan ceza sahasına sokulan Ramsey sert vurdu. Savunmadan seken topu Carlos sektirdi. Volkan iyi bir zamanlama ile çıkarak topu Van Persie'nin önünden yatarak kontrol etti.

45. dakika. İlk yarıda normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatmalarda gol olmadı. Fenerbahçe kalesinde birçok pozisyon verdiği Arsenal karşısında ilk 45 dakikayı 0-0 berabere tamamlamayı bildi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Fenerbahçe başladı.

46. dakika. Fenerbahçe'de Lugano, Van Persie'yi ceza sahasına girmeden indirdi. Sarı kartı gördü. Arsenal tehlikeli bir noktadan sarı kart gördü. Lugano'da Porta maçında cezalı duruma düştü.

48. dakika. Arsenal'de Van Persie'nin dokunduğu topa Toure vurdu. Üst direğin altından ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı Volkan son anda uzanarak kornere çeldi.

48. dakika. Fenerbahçe gole Uğur Boral ile çok yaklaştı. Savunmadan hızlı çıkan Fenerbahçe'de Semih soldan hareketlenen Boral'a ara pasını bıraktı. Boral süratle ceza sahasına sokulup vuruşunu yaptı. Kaleci Fabianski son anda dokunarak topu kornere çeldi.

52. dakika. Fenerbahçe savunmasından çıkarken Kazım top kaybı yaptı. Sol kanattan Bendtner sıfıra inerek arka direğe ortasını yaptı. Van Persie yükselip kafayı vurdu. Volkan'ın çizgi üzerinde kontrol ettiği top sonrası hakem Persie'nin topa çıkarken Carlos'a faul yapıldığını işaret etti.

53. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahada serbest vuruş kazandı. Carlos 35 metreden kaleye vurdu. Kaleci Fabianski üzerine gelen topu kontrol etti.

55. dakika. Arsenal, Fenerbahçe yarı sahasına yerleşti. İngiliz ekibi sağdan Toure ile yüklendi. Bu futbolcunun ortasını Gökhan Gönül kafa ile çıkarttı. Sol çarprazda Clichy topun gelişine sert vurdu. Kale sahasında Lugano ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

59. dakika. Fenerbahçe'de Kazım yerini Ali Bilgin'e bıraktı.

60. dakika. Arsenal'de Bendtner ve Ramsey çıktı. Carlos Vela ve Diaby oyuna dahil oldu.

62. dakika. Arsenal atağı sol kanattan hızlı gelişti. Clichy sıfıra inerek kale sahasına ortasını yaptı. Van Persie uygun durumda kafayı üstten auta vurdu.

63. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan serbest atış kazandı. Carlos'un ceza sahasına sert kestiği topa kimse dokunamadı. Meşin yuvarlak doğrudan auta çıktı.

64. dakika. Arsenal Diaby ile sol kanattan kaleye tehlikeli sokuldu. Bu futbolcunun kale sahasındaki Van Persie'ye çıkarttığı pasta Edu rakibine vurdurmadı.

65. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Arsenal'in etkili gelişen ataklarında Fenerbahçe kalesini iyi savunuyor.

68. dakika. Fenerbahçe'de Maldonado ve Roberto Carlos çıktı. Josico ve Vederson oyuna girdi.

70. dakika. Karşılaşma Fenerbahçe yarı sahasında geçiyor. Arsenal'in yoğun baskısına iyi direnen Sarı-Lacivertli ekip hızlı ataklarda Semih ve Güiza'ya istenilen topları taşımakta başarılı olabilmiş değil.

72. dakika. Fenerbahçe'de Vederson ceza sahasına hareketlenen Toure'yi indirince sarı kartı gördü. Arsenal korner direğine yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı.

73. dakika. Arsenal'de Nasri topu ön direğe kesti. Diaby'nin kafayı vurduğu topu Selçuk son anda kafayı vurarak kornere çeldi. Mutlak bir gol tehlikesi daha.

75. dakika. Fenerbahçe rakip kaleye sağ kanattan etkili gitti. Gökhan Gönül ceza sahasına ortasını yaptı. Ali Bilgin'den önce savunma ayak koyarak topu çıkarttı.

76. dakika. Arsenal'de Van Persie, Lugano'ya arkadan yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gördü.

76. dakika. Arsenal sağdan Nasri ile ceza sahasına tehlikeli girdi. Edu 2 pozisyonda rakibin şutuna ayak koyarak tehlikeyi karşıladı.

78. dakika. Fenerbahçe Selçuk ile pas arası yaptı. Süratle ceza sahasına sokulan Selçuk soldan bindiren Uğur Boral'a pasını çıkarttı. Sıfıra inen Boral'ın ortasına savunma ayak koyarak kornere çeldi. Köşe vuruşundan sonuç çıkmadı.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakika oynanıyor. 0-0'lık eşitlik sürüyor. Bu dakikada savunmanın arkasına sarkan Diaby'nin ayağındaki topu Edu ceza sahasına girmeden kritik bir müdahale ile çeldi.

83. dakika. Arsenal'da Silvestre yerini Song'a bıraktı.

84. dakika. Arsenal sağ kanatan Van Persie ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahası içinde topla buluşan Fabregas'ı savunmamız döndürmedi. Top bu futbolcudan dışarı çıktı.

85. dakika. Karşılaşmada son 5 dakika. Fenerbahçe Arsenal'in baskısı karşısında tempoyu düşürmeye çalışıyor. Sarı-Lacivertli ekip orta sahada baskı yaparak rakibini kalesine yaklaştırmamaya çalışıyor.

88. dakika. Maçta son dakikalar oynanıyor. Fenerbahçe tüm hatlarıyla ceza sahasına kapanmış durumda. Arsenal topu kanatlara taşıyarak pozisyon üretmeye çalışıyor. Sarı-Lacivertli ekip savunmasında iyi bir mücadele örnegi sergiliyor.

Bu arada Gökhan Gönül yerde kaldı. Arsenalli oyuncular topu dışarı atmayınca tansiyon bir anda yükseldi.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem 4 dakika uzatma ilave etti.

90+2. dakika. Arsenal gol için büyük baskı kurdu. Fenerbahçeli oyuncular canla başla kalelerini savunuyor.

AA

DİGİMAX
11-06-2008, 09:48
volla dün akşamki maçı izlemeden sonuca bakarsak umut var denebilir ama;maça bakarak konuşursak sadece şans ve özveri denebilir..
fener bu futbolla 2 beraberlik daha alır.ve grubunda 4 puanla sonuncu olur..

MetinCeylan
11-06-2008, 09:53
fenerbahcenin, gruptan cıkması zor olsa bile cıkagı ümidindeyim

basarılar dilerim...