PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçınızı ne sıklıkta yıkamalısınız ?


*fanii*
12-02-2007, 15:11
Her sabah duş almak sağlığımız ve vücudumuz açısından çok faydalıdır.

Peki ya saçlarımız? Saç tipinize bağlı olarak hergün saçınızı yıkamak saçlarınız açısından pek de faydalı değildir. Aslında saçları çok sık yıkamak kurumasına ve elektriklenmesine neden olur.

İşte saçlarımızı yıkama önerileri:
Hergün Yıkamak

İnce telli saçlar ve kısa saçlar için uygundur. İnce telli saçlar genelde uzun süre yıkanmadığında yağlı bir görünüm yaratır. Kısa saç da çabuk yağlanabilir. Sık yıkamaya uygun bir şampuan ve yoğun olmayan bri besleyici seçiniz .

Haftada İki Üç Kere Yıkamak

Uzun, kalın telli ve kıvırcık saçlar. Bu tip saçların özellikle uçları çabuk kuruyabilir.. Bunun nedeni saç derisinin doğal nemlendirici yağlarının saç uçlarına kadar inebilmesi zordur. Şampuanlama arasında bir gün atlamak bu yağların saçı nemlendirebilmesi için imkan verir. Şampuanlama arsındaki günde saçınızı sadece ılık su ile durulayabilir ya da sadece kuruyken şekillendirebilirsiniz. Nemlendirici br şampuan ve besleyici seçmenizde fayda vardır.

Haftada Bir İki Kere Yıkamak

Çok kuru, kimyasal işlem görmüş saçlar. Bu tip saçlar çok kuru ve perma ya da boyadan yıpranmıştır. Bu tip saçları mümkün olduğu kadar az yıkamak ve haftada bir yoğun bakım yapmak gerekmektedir. Kimyasal işlem görmüş saçlar için uygun bir şampuan ve yoğun besleyici kullanmalısınız.

morciii
12-03-2007, 17:32
bak bunları bilmiyodum sağol....

*fanii*
12-03-2007, 17:42
ahh ah daha bilmediklerin çook öğretcem ben size:D

morciii
12-03-2007, 17:44
ahh ah daha bilmediklerin çook öğretcem ben size:D

:c040::c040::c040:

DİGİMAX
12-03-2007, 17:49
ilk madde bana uygun..
aşırı yağlı hatta yağ damlayan saçlar benimki:D