PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitki özleriyle sıkı bir vücut


Hasret
11-02-2008, 22:41
Güzelliğin sırrı da tabiatın bağrında.. Biberiye, mersin, portakal ve defne gibi bitkilerin "özleri" ve yağları selülitleri yok ediyor. Asyalı kadınların da güzelik için kullandığı bitki özleri, selülitli cilde düzenli uygulandığında pürüzsüzleşme sağlanıyor. Dolaşımı hızlandıran, kılcal damarları harekete geçiren yöntemle en önemlisi dokular sıkılaşıyor.... "Zayıflayınca bedenim sarkar" korkusunda olan bir çok kadın için, "sıkılaştırma" özelliği nedeniyle rağbet görüyor.

Yüz, el, tırnak, saç, ayak ve tüm vücut bakımına yönelik çok sayıda bitkisel kaynaklı ürün, doğal dükkanlarda sergileniyor . Doğanın gücünden keşfedilenler bunlarla sınırlı değil. Son zamanlarda selülit ve çatlak gideren doğal yağlar da bu önemli sorunla baş ediyor. Yıllardır bitkisel sağlık ve güzellik üzerinde çalışan Volkan Kurt, selülitlerin şifalı bitkilerin özleriyle giderilebileceğini söylüyor. Çiçeklerden, köklerden veya yapraklardan elde edilen özler ve yağlar mucize yaratıyor.

Doğal ve bitkisel bakım ürünleri üreten bir firma olan Herbalium Bitki Merkezi'nin müdürü olan Kurt (Herbalium Doğal Ürünler Merkezi | herbalium.net (http://www.herbalium.net/)) hergün çok sayıda kadından telefon aldıklarını belirtiyor: "Gelen telefonlardan anlaşıyor ki, insanlar doğal ürünleri sadece benimsemekle kalmayıp, bu yöntemleri uzmanlara sorarak kullanma bilinci de kazanmışlar". Kimi bitkisel güzellik yöntemlerinin evde uygulanmasının insanlara pratik geldiğini anlatan uzman, artık bir çok kadının papatya, ıhlamur ve kekikten losyonlar yaptığını ve cilt sorunlarına bu yollarla çözüm aradığını anlatıyor. Asyalı kadınların da güzellik için kullandığı doğal bitki özleri ve yağlarının selülitli cilt üzerindeki etkileri çok olumlu. Düzenli uygulama sonucunda pürüzsüzleşme sağlanıyor. Tercihte yaş yelpazesi çok geniş 13-17 aralığındaki kilo sorunu olan ergen gençler de kullanıyor.. 17-40 yaş ve 40-65 yaş skalasındakiler de... Bölgesel kilo ve selülit sorunu her yaştan insan olumlu sonuçlar alıyor.

Bitkisel yağlarla bedeni biçimlendir
Kayısı yağı, buğday özü yağı gibi yağların yüz cildinin dostu olduğunu belirten Kurt, bedendeki kilolu bölgeler ve selülitler için de bu doğal yağların sihirli bir etki yarattığını söylüyor. Bitkisel kaynaklı yağların deride daha kolay emildiğine işaret ediyor....Bunların cildi canlandırdığını, sorunlu bölgeye masaj halinde sürüldüğünde oradaki yağ keseciklerinin parçalandığını ve lenf sistemiyle idrarla vücuttan atıldığını anlatıyor. "Her akşam selilütli ciltlere veya yağ toplanmış bölgelere bu yağla masaj yaparak ovalayın. Bir süre sonra farkı göreceksiniz." Bu doğal selülit gidericinin içinde biberiye, mersin, portakal ve defne gibi bitkilerin yağı bulunuyor. Uygulaması haftada 2–3 kez uygulandığında bile sonuç verebiliyor. Dolaşım hızlanıyor, kılcal damarlar hareket geçiyor ve dokular sıkılaşıyor. Ki, "zayıflayınca bedenim sarkar" korkusunda olan bir çok kadın için bu "sıkılaştırma" özelliği çok önemli. Yağlar sadece incelmek için değil bir çok durumda faydalı. Örneğin buğday ve kayısı yağının hücre yenilediğini söyleyen uzman, bunların tek olarak alınıp cilde uygulanması halinde çok güzel sonuçlar elde edileceğinden söz ediyor.
Ataşehir'de "Modern Aktar" olarak tanınan uzman Kurt'un verdiği bilgilere göre, bitkisel yağlar bilinçsiz olarak alınıp, cilt üzerinde direkt kullanılmamalı. Çünkü oldukça yoğun haldeler. Onları yardımcı yağlarla inceltmek gerekiyor. O nedenle kimsenin kendisi bunu yapmaya kalkışmamalı. Uzmanların gerçekleştirdiği karışımları kullanmalı. Mineral, vitamin ve protein depoları olan bu yağları korumak da önemli. Serin yerde saklamak, ışıktan ve ısıdan korumak gerekiyor.

Özel uzmanların danışmanlığında hazırlanan doğal selülit ve masaj yağı testlerden geçirilmiş birtakım çalışmaların ürünü. İçeriğindeki aynı zamanda bulunan saf bitki özleri sayesinde cilde sıkı, sağlıklı ve parlak bir görünüm de kazandırıyor, besliyor ve nemlendiriyor.