PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Püf noktalari...


Hasret
11-02-2008, 18:41
Böreklerin Kabarması İçin


Hazır yufkayla yaptığınız böreklerinizi kabartmak istiyorsanız, üzerine bir çay kaşığı soda dökün. Hem lezzeti artacak, hem de daha fazla kabaracaktır.



Birkaç Damla Limon
Öyle zamanlar olur ki sadece birkaç damla limon suyuna ihtiyacınız olur. Peki bir iki damla limon suyu için koca bir limon kesilir mi? Limonu hiç kesmeden içinden birkaç damla su almanın yolu vardır. İyice yıkanmış bir kürdanı batırıp çıkarın. Sıkınca kürdanın deliğinden birkaç damla su alabilirsiniz. Daha sonra deliği yapışkan bir bantla tıkar ya da kürdanı aynı deliğe sokup bırakabilirsiniz.



Bembeyaz Pilav İçin
Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır.


Bayatlayan Bisküviler
Bisküviler, paketini açtıktan kısa bir süre sonra yumuşayıp, bayatlar. Bayatlayan bisküvileri atmak yerine, değişik tatlar elde edebilirsiniz. Bunun için, üzerine biraz şokola sürün. Düşük ısıdaki fırında 5-10 dakika tutun. Çikolatalar, bisküvilerin üzerinde eriyip, hoş bir tadın ortaya çıkmasını sağlar...



Bayat Ekmekler
Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın. Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun. Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.



Barbunya Sulu Olursa
Özene bezene hazırladığınız barbunya pilaki çok sulu olursa ve daha çok bir çorba görüntüsündeyse hemen üzülmeyin. İçine bir miktar iyice ufalanmış ceviz koyun. Ceviz, hem barbunyanın fazla suyunu alacak, hem de ayrı bir lezzet katacaktır.