PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?-AKYA


Hasret
11-02-2008, 18:37
AKYA

Lichia amiaGabelsmakreleLiche n‚-b‚ Kuzu Çıplak Leka ve İskender Balığı olarak da anılır. Genelde 50 - 100 cm en çok 180 cm. ve 60 kg. ağırlıkta olabilir. Yumuşakçalar kabuklular ve küçük balıklarla beslenerek dipte kıyılara yakın küçük sürüler halinde dolaşır. Canavar balıklardandır çevresindeki balıkları yok edercesine yer. Geçmişte çok avlanılması nedeniyle neslinin tükenme tehlikesi vardır. Korunması gerekir.

Pişirme Biçimi
Izgara (fileto veya şiş) tava çorba yahni

Dönem
Yaz ortasından itibaren. Özellikle temmuz-eylül arası