PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?--Çipura


Hasret
11-02-2008, 18:36
ÇİPURA
Sparus AurataGoldbrasseDorade Royal
Ege ve Akdeniz 'in bu namlı balığı Marmara'da seyrek bulunur. Ortalama 25 - 35 cm. boy ve 05 - 3 kg. ağırlıkta en çok 60 cm. ve 6 kg 'da olabilir. Etçil bir balıktır. Kuvvetli çenesiyle küçük kabukluları balıkları ve diğer hayvanları kolayca yer. Yaz devresinde sığlarda kışaylarında da 35 - 40 m. derinliklerde yaşar. İki yaş üstündekiler daha da derinlere iner. Üremeleri Ekim - Aralık aylarında olur. 100.000 - 150.000 yumurta döker. Eti çok lezzetlidir. Ayrıca üretim kültürüne uygunluğu nedeniyle ekonomik değeri çok yüksektir.

Pişirme Biçimi
Tava ızgara buğulama haşlama pilaki

Dönem
Her mevsimde bilhassa eylül ve ekim aylarında