PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suç ihbarı birinci ele teslim


kelebek35
11-01-2008, 11:56
Adana'da ihbarlar konusunda vatandaşları daha duyarlı davranmaya çağıran Emniyet Müdürlüğü, internet sitesinden Emniyet Müdürünün e-posta adresini de yayımlıyor.
''www.adana.pol.tr'' adlı Adana Emniyet Müdürlüğünün internet sitesinde, vatandaşların ihbar mekanizmasını çalıştırarak, birçok olayın gerçekleşmeden önlenebileceği vurgulanıyor.
Geçen günlerde vatandaşların ihbarı sonucu bir kişinin 30 molotofkokteyli ile yakalandığı kentte Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 155 Polis İmdat ücretsiz telefon hattının yanı sıra vatandaşların internet ortamından da kendilerine ulaşabileceğini bildirdi.
İnternet sitesinde, şu ifadelere yer verildi:
''kanun ve nizama uygun olmayan davranışları önlemek için yerinde, zamanında ve doğru adımlar atmak gerekir. Ancak o zaman suçu önleriz. Bizim asli görevimizden bir tanesi de suçu meydana gelmeden önlemektir.
İhbarlarınızı 24 saat sitemizden veya 155 ücretsiz telefon hatlarımızı ve Bölge Polis Merkezlerini arayarak yapabilirsiniz. Unutmayınız ki sizin çevrenize göstereceğiniz en küçük bir hassasiyetiniz ile belki de ilerde önü alınamayacak bir olayı aydınlatmamıza yararlı olacaktır. Lütfen çevrenize kayıtsız kalmayınız.''
İl Emniyet Müdürü Arif Akkale'nin ''arifakkale@adana.pol.tr'' adlı e-posta adresi de internet sitesinde yayımlanıyor. Akkale'nin e-posta adresine de ihbarlarda bulunulabileceği, ayrıca dilek ve şikayetlerin iletilebileceği belirtiliyor.
İnternet sitesinde vatandaşlara, ''e-posta adreslerimizden bize en doğruyu en kısa sürede bildirerek suçu önlemeyi yada meydana gelmiş bir olayı sonuca ulaştırmaya yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın... Hiçbir suç delilsiz değildir'' diye uyarıda da bulunuluyor.
Ayrıca, sitede, ''155@adana.pol.tr'' veya ''adanaemniyet@adana.pol.tr'' adlı e-posta adreslerinden de ulaşılabileceği kaydediliyor.
http://www.haber10.com/images/source/aa.gif