PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan suikastini 1 numara engelledi


kelebek35
11-01-2008, 10:36
Ergenekon Operasyonu’nun kilit ismi Tuncay Güney, önceki akşam 32. Gün programında yine sansasyonel açıklamalar yaptı. Kanada’da hahamlık yapan Güney, önceki akşam 32. Gün’de Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın sorularını yanıtladı
"Perinçek’in, Tayyip Erdoğan’a suikast planı yapacağı söylendi. Nasıl olacaktı bu suikast?" sorusu üzerine, yayına Kanada’dan katılan Güney şunları anlattı: "O dönem Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. Doğu Bey’in bir çalışması vardı. Bir tez getirdi. yenilikçiler ve gelenekçiler diye. Yenilikçilerin ayrılacaklarını ve yurtdışında parti kuracaklarını belirtti. Bu rahatsızlık veriyordu. ’Bu ülkede Menderes’i astık ne oldu, Turgut Özal’a suikast oldu ne oldu. Bir de Erdoğan ölse ne olur?’ dedi. Ama o zamanın bir numarası kabul etmedi." Birand’ın "Tanık olarak çağırılırsanız Türkiye’ye gelir misiniz?" sorusuna ise Güney, şu cevabı verdi: "Türkiye’ye asla gelmeyeceğimi söyledim. Hakimin, savcının beni Türkiye’ye getirtmeleri demek beni öldürtmeleri demek. Beni Türkiye’ye getirince cezaevine atacaklardır. Türkiye’de devlet bırakın cezaevini kontrol etmeyi, sokağı kontrol edemiyor."
Veli Küçük kararı
Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dün tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün Kocaeli’de görev yaptığı sürede işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’ndan bilgi istenmesine karar verdi. 6. duruşmada bazı sanıklar söz alırken, iddianamenin 159 sayfası daha okundu ve 443. sayfaya gelindi. Mahkeme heyeti, herhangi bir özel durum olmaması halinde, bundan sonra çarşamba günleri duruşma yapılmayacak. İddianamade adı 400 defa geçen Tuncay Güney’in, televizyonlarda yayınlanan röportajlarının istenmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. tutuksuz sanıklardan Feridun Refik Nuhoğlu, Kemal Şahin ve Mehmet Murat Yücel hakkında yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Duruşma 3 Kasım Pazartesi gününe ertelendi.

Hürriyet