PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yiyerek zayıflamak mümkün olacak mı?


Hasret
10-31-2008, 14:32
Vücudunuzu doyduğuna inandırın ve yiyerek zayıflayın. Yiyerek zayıflamaya ne dersiniz? Bunu sağlamak için bilim adamları vücudu tok olduğuna inandıran besinler üzerinde çalışıyor.
İngiltere'deki Yiyecek Araştırma Enstitüsü'nden gıda uzmanı Peter Wilde ve meslektaşları sindirim sistemini yavaşlatan ve beyinde iştahı bastıracak olan bir sinyali harekete geçiren besinler geliştiriyor. Time dergisinin haberine göre, bu tip besinler tam doymamış olsanız da fazla yemiş gibi hissettiriyor. Wilde yağ sindirimi üzerine yaptığı araştırmalarına dayanarak, ekmekten tutun da yoğurda kadar diyeti kolaylaştıracak pek çok besin üretmenin mümkün olduğunu söylüyor.
Wilde'ın araştırması henüz başlangıç düzeyinde olsa da, araştırmanın dışındaki bazı doktorlar da iştahı azaltmanın obezite hastalığıyla mücadelede anahtar faktör olabileceği konusunda hemfikir. Kuzey Amerika ve Avrupa'daki pek çok bilimadamı kimyasal aşılarla veya vücuda yerleştirilen, sindirim sistemini etkileyen bir takım cihazlarla iştahı kontrol altına almaya çalışıyor. Prof. Steve Bloom değiştirilmiş besinlerle iştahı düzenlemenin teorik olarak mümkün olduğunu belirtti. Kolesterol üretimi gibi vücuttaki diğer mekanizmalar zaten rutin olarak bir takım ilaçlarla ayarlanabiliyor. Fakat Prof. Bloom iştah kontrol etmenin daha zor olacağı görüşünde çünkü vücutta düzenleyici sistemlerin "kandırılmasına" karşın pek çok savunma mekanizması var. Örneğin, iştah bazı hormonlar tarafından düzenlense de, beyin bununla yetinmiyor ve midede yiyecek olup olmadığını ve ne zaman doyduğunu anlamak için sinir reseptörlerine de bakıyor. Normalde yağ ince bağırsağın ilk kısmında çözülüyor. Fakat yüksek oranda yağ içeren bir şey yediğinizde, sindirim işi ince bağırsağın en alt kısmında gerçekleşir ve bu süreç iştahı bastıran bir hormon salgılar. Wilde'ın çalışması da bu sürece benziyor. Yiyecekteki yağ zerreciklerini bitkilerden elde edilen değiştirilmiş proteinlerle kaplıyor ve böylece enzimlerin yağa ulaşıp parçalaması daha uzun sürüyor. Bu durumda vücut yüksek oranda yağ almamış olsa da, öyle yapmışcasına iştahı bastıran hormonlar devreye giriyor. Eğer yağ daha erken bir aşamada sindirilirse, beyin böyle bir sinyal algılamıyor. Wilde bu tekniğin yağ içeren ekmek, mayonez, sos gibi herhangi bir ürün üzerinde uygulanabileceğini ve tatlarının değişmeyeceğini iddia ediyor.

_SoN_
10-31-2008, 14:40
Yiyerek zayıflamak mümkün olacak mı?

keşkee :)

Hasret
10-31-2008, 14:59
Konuyu acarken bende ayni seyi düsündün inanin :)

Fırtına_
10-31-2008, 15:02
o nasıl oluyormuş :D

kelebek35
10-31-2008, 16:36
Yiyerek zayıflamak mümkün olacak mı?

keşkee :)



Tam senlik bir konu değilmi sevgili adminim :s::s::s::s::s:

DİGİMAX
10-31-2008, 17:22
yiyerek zayıflamak mümkün ama haftada 3 kez koşacan:D

Hasret
11-01-2008, 01:11
Hadin bakalim denicez :)

..::duyguseli::..
11-01-2008, 02:16
Ben bilmem diyet felan..
Can boğazdan gelir.. Yemek gibisi var mı ya..:D

Hasret
11-01-2008, 02:19
Ben bilmem diyet felan..
Can boğazdan gelir.. Yemek gibisi var mı ya..:D


yani diyett neymis :D