PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ..::güneş Burcu Nedir::..


Hasret
10-31-2008, 12:53
Hemen hepimiz Güneş burcumuzu biliriz.

Burcunuz ne ? Kova. Ya sizin? Sen İkizler misin? Hayır canım Aslan’ ım. İşte olası güncel konuşmalarda sözü geçen burcumuz aslında sadece Güneş burcumuzdur. Yani Güneş’ in doğduğunuz tarihteki konumu.

Güneş burcu pek çok insanın sandığı gibi astrolojiyi ve fal köşelerini tek başına dolduran kaynak değildir. Astrolojinin tek belirleyicisi de değildir. Zaten astroloji 12 burç ve 12 çeşit insandan da ibaret değildir. Güneş Zodyak Kuşağının sadece bir parçasıdır. Önemli ve anlamlı bir parçası ; kabul görebilecek ve tutarlı bir kendini tanımlama, kimlik duygusu, olumlu durum geliştirmek için irade gücü, kısaca kişilik. Olumsuz işlevinde bencillik, duyarsızlık, hükmetme, kibir, gurur, esnek olamamak gibi sorunlu yapı söz konusudur. Kim olduğunuz, ne tür deneyimlerle kendinizi gerçekleştirebileceğiniz, kişisel gücünüzü nasıl geliştirebileceğiniz sorularının cevapları Güneş burcunuz tarafından verilir. Örneğin Güneşiniz Koç burcunda. Kişisel gelişiminiz ve mutluluk duygunuz Koç tarzı deneyimler sonucunda sizinle bütünleşecektir. Doğduğunuz andaki gezegenlerin konumları sizin diğer Koç’ lara benzemez görünmenizi sağlasa bile bu böyle olacaktır. Bunu sağlamayıp eylemsizleştiyseniz Güneşinizin yanlış fonksiyonuyla bütünleşmişsiniz demektir.

Güneş burcunuzu tam olarak bilebilmek için doğum tarihinizi doğru olarak bilmeniz gerekir. Güneş, ay, yükselen ve diğer gezegen konumlarınızı öğrenebilmek için Gök günlüğü denilen gökyüzü atlasları, çeşitli web siteleri, ve biz astrologlar bu konudaki kaynaklarınız olabilir.