PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aman dikkat hocam


kelebek35
10-31-2008, 11:26
Trabzon´un düşüşünü, takımı ve Yanal´ı yakından tanıyan yazarlarımız analiz etti.

"Trabzonspor’un ihtiyacı olan, yapıya uygun hedefler. Aksi halde erken havaya
girilmesi takımı felakete sürükler"
"Son maçların sonuçları dünyanın sonu değil. Ama savunma ve hücum için artık karar verilip ısrarla uygulanmalıdır"
Paniğe gerek yok
Takımı Gaziantep’te yenik duruma düşünce Yanal, “panik değişiklik” yaptı. Orta alanda rakibe tam anlamıyla teslim olmuşken, buradan adam eksiltip forveti formsuz Umut’la artırmasının açıklaması başka ne olabilir? Golcülerin bu etkisizliğiyle skor üretmesi rastlantıya kalmışken Yanal’a o değişikliği, “Yanal klasiği” yorumunun yarattığı rahatsızlık yaptırmıştır. Oysaki, Yanal’da Manisa’daki kadro zaafının neden olduğu düşüş dışında sorun yoktur. Diğer takımlardaki performansı ortadadır. Buna karşın Yanal iddiaların etkisinde kalmıştır. Oyuncularını kötü psikolojiden çıkarmak, kamuoyundaki haksız yargının silinmesini sağlamak Yanal’ın elindedir ve panik yapacak son kişi kendisidir.
Ergun ATA
eata@fanatik.com.tr
Beklenti faktörü
Sezon başındaki iyi neticeler aslına bakılırsa Trabzonspor’u biraz fazla yüreklendirdi. Belki Yanal da bunun farkındaydı ama o moralle sorunların nasıl olsa düzeleceğini düşünüyordu, belki de görmezden geldi. Bu süreçte medyada da Trabzon göklere çıkarıldı. Çünkü basın da güçlü ve lig yarışında etkili bir Trabzonspor istiyordu. Takım kazanırken şans faktörü de etkiliydi. Ancak Galatasaray maçında şans biraz rakipten yana olunca denge bozuldu. İyi kullanılırsa verim alınabilecek bir kadrosu var Trabzon’un. Fakat savunma ve hücumda düzenleme şart. Özellikle hücumda taşların çabuk oturması ve kararlı davranılması lazım. Karamsarlık yerine beklentileri biraz hafifletmekte fayda var.
Tunç KAYACI
tkayaci@fanatik.com.tr
Suçlu aranmamalı
Takımın yüzde 80’ini oluşturan transferler genel yapıdaki dengeleri değiştirdi ve şehrin beklentisiyle ters duruma düştü. Geçen haftaya kadar, bu farkedilmedi. Beşiktaş hariç, fikstür kolaylığıyla Galatasaray maçına kadar gelen Trabzon, gerek transfere harcanan paralar, gerekse medyanın erken havaya sokmasıyla beklentileri yükseğe koydu. Yapılan transferler, çok koşan, çok çalışan ama yaratıcı özelliği az olan futbolculardandı. Bu da kaliteli rakiplere karşı ortaya çıktı. Panik yapmadan, durumun normal olduğunu kabul ederek, devre arasına kadar planlaması yanlış kadroyla gidilecek. Ne Yanal’a özgü denilen 8 haftalık yükseliş ve sonraki düşüş, ne de başka bir sebep... Asıl olan, kurumsallaşma ve sabırdır.
Can ÇOBANOĞLU
ccobanoglu@fanatik.com.tr
Çekirge yorulunca...
Soruna Galatasaray ve Antep odaklı bakmamak lazım. Yenilmedi ama bu takım Antalya ve Konya’dan 2’şer gol yedi, sadece daha fazlasını attı, sıçradı! Haliyle çekirge de yorulacaktı. İşin ilginci, Trabzonspor en üretken olabileceği hücum bölgesinde sorunlar yaşamaya başladı. Organize olma becerisi yerini doldur-boşalta bıraktı, birilerini kazanmak adına kazanılmışlar harcandı. Savunma ise takım olamadı, hep birbirinin benzeri goller yedi, özgüven eksildi. Ama dünyanın sonu değil. Ne Cim Bom ne de Antep yenilgisi olmayacak sonuçlar değil. Sezon başı 8 maçta 17 puan teklif edilse havada kabul edecekler takımı yerden yere vurmakta gecikmediler. ‘Şampiyonluk’ yükü ağır gelir, biraz topa basmak gerekir.

fanatik