PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ralli'nin şampiyonu belirlenecek


kelebek35
10-30-2008, 11:46
ampiyonluk düğümü, Kocaeli Rallisi'nde çözülecek... http://www.habervaktim.com/resim/resim39903_2.jpg Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 2008 sezonunun altıncı ve son yarışı, 1 - 2 Kasım tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenecek. Fiat Motorsports Turkey Takımı'nın genç pilotu Fatih Kara, şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olarak start alırken, takımın diğer pilotu Yağız Avcı ise Genç Sürücüler sınıfında kesinleşen şampiyonluğunu kutlamak için etaplara çıkacak.

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezonun altıncı ve son yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 1 Kasım Cumartesi günü start alıyor. Fiat Motorsports Turkey Takımı adına yarışan Fatih Kara - Kaan Özşenler ikilisi, şampiyonluk hedefiyle toprak etaplardan oluşan rallide yerini alacak. Fiat Punto Super 1600 ile yarışa katılan Yağız Avcı - Ersan Alkır'dan oluşan ekip ise "Genç Sürücüler" sınıfında kesinleşen şampiyonluklarını iyi bir başarıyla taçlandırmak için start alacak.

Sezonun ilk beş yarışı sonrası topladığı 64.5 puanla ikinci sırada yer alan Fiat Motorsports Turkey pilotu Fatih Kara, Kocaeli'de şampiyonluğu kazanmak hedefiyle klasmanda ilk sırada bulunan tecrübeli rakibi Serkan Yazıcı'yla mücadele edecek. Ege ve Yeşil Bursa Ralli'lerini zaferle tamamlayan ve Super 1600 kategorisinde lider olarak sezonun son yarışına çıkacak Fatih Kara'nın co-pilotluğu ise Kaan Özşenler yapacak.

Fiat Motorsports Turkey Takımı'nın diğer bir genç ekibi Yağız Avcı - Ersan Alkır ikilisi, Kocaeli Rallisi'nde öncelikle Genç Sürücüler sınıfındaki şampiyonluklarını kutlamak için start alacak. Super 1600 kategorisinde de takım arkadaşı Fatih Kara'nın hemen arkasında ikinci sırada yer alan Yağız Avcı, üçüncü sıradaki rakibi Burak Çukurova'ya pozisyonunu kaptırmamak ve şampiyonayı bu sırada bitirmek için mücadele edecek.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 1 Kasım Cumartesi günü saat 11:00'da Outlet Center önünde düzenlenecek start töreniyle başlayacak. İlk gün 5 özel etap geçecek olan ekipler, Pazar günü 4 özel etabı daha geride bırakıp yine Outlet Center'da düzenlenecek finiş törenine gelmeye çalışacak. Toprak zeminden oluşan ve toplam 9 özel etabın geçileceği rallide, özel etapların uzunluğu 128.4 kilometreden oluşuyor. Yarış 2 Kasım Pazar günü sona erecek.

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası Puan Durumu

1-Serkan Yazıcı 70

2-Fatih Kara 64.5

3-Hasan Özseyhan 53.3

4-Volkan Işık 51.25

5-Yağız Avcı 43.75


Super 1600 Puan Durumu

1- Fatih Kara 34.5

2- Yağız Avcı 25.25

3- Burak Çukurova 23


habervaktim