PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Varolusun Anlami - Jean-Philippe Ravoux...


Hasret
10-27-2008, 12:01
Hiç düşündünüz mü? Küçük Prens nasıl 20. yüzyılın en büyük ****fizik öğretisi haline geldi?

Bir çocuk, bir pilot, gül, tilki, koyun ve yılandan oluşan kahramanlarıyla ilk başlarda bir çocuk edebiyatı yapıtı olarak nitelendirilen Küçük Prens'i filozoflar asla derinlemesine incelememişlerdi.

Küçük Prens, 100'den fazla dünya diline çevrildi, 60 yıldan fazla bir zaman içinde kutsal kitaplar kadar satıldı ve okundu. Bu kitabın evrenselliğinin sırrı neydi?

Ünlü Fransız felsefeci ve yazar Jean-Philippe Ravoux, Küçük Prens'in yüzlerce milyonu bulan okuruna bir varoluş anahtarı olarak sunmak için bu değerli kitabı kaleme aldı.

Küçük Prens'in derin felsefi gizli anlamları ilk bu kitapla aydınlanıyor.

Varoluşun Anlamı'nda yazar Küçük Prens'i ünlü Antik Çağ filozofu Platon ve "Düşünüyorum, öyleyse varım" sözünün yaratıcısı Descartes'ın eserleriyle karşılaştırarak inceledi.

Derin ve ışıklı bir kitap Varoluşun Anlamı. Aynı zamanda yeni bir hayat felsefesi.

Eserden bir bölüm

"Gelecekte kendisini neyin beklediği gerçeğiyle yüzleşen insan, iki kez parçalanır. Kendi içinde, varlığı sona erecek olan insan ile tam bir terkedilmişlik duygusu içinde olağanlık ve olasılık karşısında varoluşunun seçimini yapacak kişi arasında yaşanır ilk parçalanma. İkinci parçalanmanın kaynağı ise, tam bir anlamsızlıkta kendini ona sunan dünyaya tanıklık eden gerçeği kendisinden ayıran uçurumdur. Bu parçalanmayı temsil eden seçimin sonu ne olursa olsun, nihayetinde ölüm vardır. İnsan, ölümü içinde aşkla yaşatmalı, ölümden üstün olmak için kendi iç heykelini yontmalıdır. Ölüme evet demek, geleceği kabullenmek demektir. Ölüm ânı, bütün yaşamın meyvesidir."

(Şimdiyi Yaşamak)

VAROLUŞUN ANLAMI
Yazar: Jean-Philippe Ravoux
Türkçesi: Asena Yalınız