PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cezaevlerinde açık görüş başladı


kelebek35
10-25-2008, 10:27
Tutuklu ve hükümlülerin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 7 gün boyunca yararlanacakları açık görüş saat 09.00'da başladı. http://www.habervaktim.com/resim/resim39203_2.jpg Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelge uyarınca, Adana, Ankara 1 ve 2 nolu L tipi, Antalya E ve L tipi, Aydın E tipi, Bakırköy-Metris 1 nolu T tipi, Bursa E Tipi, Denizli D tipi, Diyarbakır E tipi, Gaziantep E tipi, İzmir-Buca kapalı, Konya E tipi ve Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bugünden itibaren 31 Ekim gününe kadar görüşten yararlanacaklar.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular de bugünden itibaren 29 Ekim gününe kadar olmak üzere 5 gün açık görüşten faydalanacak.

Müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara da 29-30-31 Ekim tarihlerinde 3 gün açık görüş yaptırılacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan ve örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulacak, her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile cezaevi idareleri tarafından tespit edilecek. Bu grupların, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmaması sağlanacak.

Kınama cezası dışında disiplin cezası alan ve cezaları kaldırılmayan hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlandırılmayacak.

(AA)