PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm vücuda yararlı olan meyve...


ALONE53
10-20-2008, 14:49
Tüm vücuda yararlı olan meyve...
27/09/2008





Alıç, Orta Çağ'dan beri özellikle kalp destekleyici ve kalp-damar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılıyor. Alıç, damarları genişleten ‘bioflavononid'ler açısından da oldukça zengin. Bu bileşikler çok güçlü antioksidanlar olup; kalbe oksijen ve kan akışının artmasına yardımcı oluyor.

Bu durum kalbin kan deveranı için harcamak zorunda olduğu gücü azaltıp, kalbi rahatlatıyor. Ayrıca bioflavonoid maddeler kan damarlarının çeperlerini güçlendirip vücudun diğer bölgelerine olan kan akışını da düzenliyor. Alıçın içindeki bileşiklerin kolesterolü ve damarlardaki plaket oluşumunu da azalttığı saptanmış.

KALP VE DAMARDA ÇOK ETKİLİ

Alıç, çeşitli kalp ve kan dolaşımı hastalıklarında rahatlıkla kullanılabilecek ender bitkilerden en başta geleni. Kalp ritim bozuklukları, sinirsel kalp çarpıntıları, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası, yüksek kan basıncı, damar sertliği alıç meyvesinin başarıyla kullanılabileceği alanlar. Alıç, bedendeki sıvı birikimlerinin dışkılanmasını da sağlıyor. Ayrıca; sinir sisteminde yatıştırıcı, spazmları azaltıcı, idrar söktürücü etkileri de var.

DİGİMAX
10-20-2008, 16:46
nedir bu alıç:D

ALONE53
10-21-2008, 14:27
bende bilmyrm ama bayağı yararlıymış:D