PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir nargile, 100 sigaraya eşit


*fanii*
12-01-2007, 14:14
Uzmanlar, bir nargilenin 100 sigaraya eşit olduğunu bildirdi.

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Recep Akdur, bir nargilenin 100 sigaraya eşit olduğunu bildirdi.

Recep Akdur ANKA’ya yaptığı açıklamada, son yıllarda kullanımı artan nargilenin, sanıldığı gibi sigaradan daha az zararlı olmadığını belirtti. "Her şeyden önce nargile içimi sırasında ciğerlere sigaraya göre çok daha fazla tütün dumanı çekiliyor. Nargileden bir nefes çekmek bir adet sigara içmeye bedel. Yani bir içimde 40 nefes çeken kişi 40 adet sigara dumanına eşit miktarda bir dumanı ciğerlerine çekmiş oluyor" diyen Akdur, bir nargile içiminin ortalama 100 çekim olduğunu anımsattı. Akdur, "Bu nedenle nargile içimi sırasında sigaraya göre çok yüksek ve tehlikeli miktarda karbondioksit, karbonmonoksit, nikotin, katran arsenik, nikel, kobalt, krom ve kurşun solunmuş olur. Daha açık bir anlatımla, nargile içimi sırasında sigaraya göre hem kanser yapıcı maddelerden hem de karbondioksit ve karbon monoksit ile çok daha fazla solunur" dedi. Nargilenin kışın kapalı mekanlarda içilmesi nedeniyle ortamdaki dumanlı havanın sürekli solunduğuna işaret eden Akdur, bunun vücuda daha çok zarar verdiğini belirtti.

Akdur, "Bunlardan daha da önemlisi aynı ağızlığın kullanılması, verem, hepatit gibi ciddi hastalıkların yanında nezle ve gribin bulaşması için de çok uygun bir ortam oluşturuyor" dedi.

Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=309469)

elas
12-01-2007, 15:09
arkadaşlarım çok gidiyo nargile içmeye keyif olsun die
özellikle benim yaşadığım yerler kızılayda nargile cafeler gittikçe yaygın bir hal alıyo ama tehlikeli olduğunu bilmeleri lazım


konu için teşekkürler

DİGİMAX
12-01-2007, 15:25
Sadece aptalca bi özenti...