PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pahalı oyuncak


kelebek35
10-09-2008, 10:08
Tabzonspor Başkanı Şener: "Transferlerin hepsinden memnunum. Fakat Rigobert Song bambaşka bir adam. Cale ve Tony Slyva´dan da yakın zamanda bir patlama bekliyorum."

"Yattara’yı satmayı biz istemedik. Ama para Trabzon’un parasıydı. O şartlarda pahalı bir oyuncak olurdu.
Şimdi ise son karar Ersun Yanal’ındır."
Artık içleri baymıştı, biz sormak Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de konuşmak istemiyordu ama noktayı bir de en yetkili ağzın koyması şarttı. Dün genel tabloya bakışlarını aktardığımız Başkan ile bu kez daha çok Trabzonspor konuştuk. Başkan Sadri Şener’in oynamasa bile gündem olan Yattara konusunda ve transferin perde arkasına ilişkin açıklamalarında önemli mesajlar vardı. FANATİK’e konuşan Şener’in röportajının 2. bölümünü de ilgiyle okuyacağınızdan eminiz.
* Yattara artık kalmış gibi görünüyor. Niye bu aşamaya gelindi?
“Herkes bir şey söylüyor ama bilip bilmeden konuşanlar da var. Bu Katarlılar, önce gidip Yattara ile görüşmüşler, anlaşmışlar. Sonra da konuyu bize açtılar. Ancak bu aslında doğru bir yol değil. Yattara’nın sözleşmesi 3 yıllık ve bir oyuncu için önce futbolcunun kendisiyle görüşmek yasal değil. Bu, oyuncunun aklını çelmeye giriyor. Zaten orada öyle bir hataları olduğu için Yattara sonra ağız değiştirdi. Bizim ondan böyle bir görüşme yapmamızı istediğini belirtti. Yapılanın yanlış olduğunu menacerler de biliyordu. Ama neyse dedik, sustuk. Eğer oyuncu gitmek istiyorsa yapacak bir şeyimiz yoktur.”
* Gitmek isteyeni tutmak doğru olmaz dediniz ama Yattara kalıyor? Faydalı olacak mı, ceza verilecek mi. Sonuçta sizi de suçladı?
- O şartlarda gitmek istiyordu ama şimdi o şartlar ortada yok. Trabzon’daki şartları da kötü değildi. Faydalı olacak mı bilemem tabii ki ama Yattara kaliteli bir futbolcudur. Cezaya gelince bundan sonra Yattara ile ilgili süreci hoca belirleyecek. Ne istiyorsa onu yapacağız.
* Sakatlık sürecini inandırıcı buldunuz mu? Tam da söylentilerin üzerine geldi çünkü?
- Bu çok farklı bir durum. Tıbbi açıdan soruyorsunuz, doktorlar ‘oynar’ diyor. Ama Yattara’ya soruyoruz ‘ağrım var’ diyor. E ne yapacaksınız! Türkiye’de ağrıyı ölçebilen bir alet olmadığı için inandık. Gerisi de kendine kalmış.
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/10/9_231015_yattara0910_414.jpg

* Yattara’nın satılma aşamasında yıldız satan diğer yönetimlere biraz hak verdiniz mi?
- Yanlış anlaşılmasın ama, Yatttara’yı para kazanalım diye satmaya kalkmadık. Yattara gitmek istedi. Tutabilirdik, kapris yapıp oturturduk kulübede ya da tribünde. Fakat para bizim değil, Trabzon’un parası. Yattara’yı o şartlarda tutamazdık, pahalı bir oyuncak olurdu bizim için.
* Tekrar takıma dönelim. Transferler arasında en çok sivrilen kim sizce?
- Daha beklediğim patlamayı yapmayanlar, takıma katkısı büyük olanlar var ama bu Song başka bir adam. Gençler için büyük fırsat. Yani her haliyle hareketiyle bir şeyler öğretiyor. Ben bir de Cale ve Sylva’dan çıkış bekliyorum.
* Trabzonspor’un bir misyonu da vardı hep; Anadolu’nun ağabeyi durumu. Kulüpler Birliği ve Federasyon’da muhafaza ediyor mu o hali?
- Federasyon seçimlerinde etkili olamadık. Bizim başkanlık seçiminden sonra seçime gidildi. Kulis yapma olanağı bulamadık. Bir tek Süleyman Atal’ı temsilci olarak federasyona soktuk. Kurullarda falan kimsemiz yok. Kulüpler Birliği’ne gelince... O yapının bir yaptırımı yok.
* Sizin isminiz geçmiş miydi?
- Teklif edildi ama kabul etmedim, edemezdim de. Trabzonspor’a gerçekten de çok yoğun bir mesai harcıyorm. Kulüpler Birliği de zor bir alan. Ayrıca şimdiki Başkan’ı Aziz Yıldırım da bu işe büyük vakit ayırıyor, özen gösteriyor.
* Trabzonspor kurumsallaşma ve profesyonellik adına nerelerde?
- Bizim yönetimimiz futbolun ve Trabzonspor’un çok içinden insanlar. Alanlarında çok yeterliler. Eskiden 15 memur vardı, şimdi sayı 150. Kurumsal yapı ve profesyonellere çok önem veriyor, onlarla çalışmaya çalışıyoruz.
* Trabzon’da muhalefet etkili mi?
- Muhalefet olmalı mutlaka. Sağlıklı bir muhalefet size yanlışınızı gösterir. Eleştiriye açık insanlarız. Sonuçta para pul için yapmıyoruz. Ben hepsini aşmış biriyim. Başkan denilmeye de şeref tribününde oturmaya da ihtiyacım yok. Ama doğru eleştiriler ve eylemler lazım.
* Stat konusu ne oldu? Kulüp mü yapacak yenisini, bununla devam mı?
- Trabzonspor’un yeni stadı kendi imkanlarıyla yapma imkanı yok. Bu kentine imkanları belli, ekonomisi çok güçlü değil. Üstelik stadın inşası da zor, çünkü deniz dolacak. Şimdi Bursa ya da İzmir’de stat yapar, yakınına alışveriş merkezi kurarsınız, yakındaki evleri istediğiniz fiyata satarsınız. Trabzon’da bu yok. İki proje var, ikisi de tutmuyor. Ayrıca halk stadın şehir içinde olmasını istiyor. 100 YTL’ye kombine sattık, maç başı 6 YTL’ye geliyor. Şehrin dışına taşırsanız, yol parası falanı filanı eklenecek. Şimdi size komik gelebilir ama gerçekler bu. Orada maça gelen insanı düşünmezseniz hata yaparsınız. Kısacası sadece devlet eliyle olabilir. Onun için de 2011’de oyunlara yetişmesi için artık başlaması gerekir.
Katarlılar çok keyifli!
“Yattara’nın transferinden şunu anladık ki Katarlılar, geniş davranmayı seven insanlar... Ülkede transfer sezonu bitiyor ama takım, Katar Emiri’nin olduğu için hemen buna bir çözüm yolu buluyorlar. Al Sadd da bunu yaptı. Transfer sezonunu ‘uzatın’ diyorlar, bunu da başarıyorlar. Keyiflilik var biraz yani. Önce futbolcuyla görüştükleri için Yattara konusunda bize dönüşleri olmadı. Ve Yattara’yı zorla yollayacak değildik, ayrıca satma planımız da yoktu.”
Kuş musun Deve misin?
“Bize git Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile yarış diyenler, ufak hesaplar yapıyor. Son mali oturumda bu aidat meselesi bunun en güzel örneğidir. Yok 120 çok 80 YTL olsun yok o olsun, bu olsun. E sonra ben de sıkıldım, tamam aidat falan hiç olmasın kaldıralım dedim. Yani hem böyle büyük hedefler koyuyorsun sonra uğraşılanlara bak. Kuş musun, deve misin misali! Gelirlerimizi artırmak için arayış içindeyiz. Sponsorlar çok ama çok önemli.”
Karadenizspor’un önemi büyük
“Pilot takım Karadenizspor’dan şampiyonluk beklemiyoruz. Tüm ekonomisi bize bağlı ve yakın temastayız. Oraya gönderdiğimiz gençleri Trabzon’a hazırlamak istiyoruz. Maç atmosferini ve yarışma duygusunu kazanmalarını istiyoruz. Bizim için çok önemliler.”
Basketbolun takipçisi
“İTÜ’de okurken basketin takipçisiydim. Oyuncularımız yöneticimiz Saner Ayar’a emanet. Maliyesine de O bakıyor, futbola yükü yok. KTÜ’lü öğrencilerin de ilgi duyacağını sanıyorum. Ben de sık sık izleyeceğim. Her yönden sporda kendimizi göstermemiz gerekiyor.”


fanatik