PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : The Rasmus


tomqoliq
10-05-2008, 14:08
The Rasmus, Finlandiya çıkışlı bir Alternatif rock/Gothic rock grubudur. Grup elemanlarının lise yıllarında kurdukları ve geliştirdikleri grubu bugüne kadar taşıdılar. Finlandiya'nın en iyi gruplarından birisi olarak kabul edilen The Rasmus bu zamana kadar 6 stüdyo albümüne ve 21 farklı singlea imza attılar. Grup geçen sene yeni albümleri Black Roses için stdüyoya girmişti. 2008, Eylül sonu olarak çıkacağı duyurulan Black Roses Rasmus'un Hide From the Sun albümündeki alternatif havadan ayrılıp Depeche Mode ağırlıklı goth havaya daha çok yaklaştıklarını gösteriyor ve albümden çıkan ilk iki single Livin' In a world Without You, Justify bunu destekliyor.

Dünya çapında 3.5 milyondan fazla albüm satarak adını 2003 yılında çıkardıkları, ticari olarak en başarılı albümleri Dead Letters'la duyuran grup, In the Shadows isimli, bilinen en başarılı singlelarıyla 2003 yılına damgalarını vurmuşlardı. Kerrang isimli haftalık müzik dergisi bu 4 genç hakkında ve onların başarılarıyla ilgili durumu Geçen yıl Helsinki'li bu genç adamlar için olağanüstüydü, her biri daha 24 yaşında olan, birlikte grup olarak 11 yıl çaldıktan sonra sonunda Avrupa'yı 5.stüdyo albümleriyle fethıettiler. Albümün milyon üzeri kopyaları dünya çapında satıldı, 8 altın 5 tane de platin ödül aldı ve top10 listelerinde de 11 ülke arasından kendi imzalarını taşıyan in the shadows 1 numara oldu ve Mtv Avrupa da en çok gösterilen video oldu. Yalnız Büyük Britanya'da başlangıç single'ları In the Shadows, single tabloları arasına 3.sırada girmeyi başardı ve ilk 10 listesinde 7 hafta kalmayı başardı. 180,000 kopyadan fazla satmayı başardı ve 2004'te En Çok Satan Top20 Single listesinde yer edinenlerden biriydi. Videosu UKTV'nin Air Chart'ında 1 numaraya ulaştı. Dead Letters albümü (bu da nisanda) satışlar Platinyum; 300,000 kopyadan fazla sattı ve yılın En Çok satan Albümleri Top50 sıralamasında yer edindi. Ayrıca iki Büyük Britanya turları (biri nisan diğeri ekim)artı Haziran'da, Londra/Astoria'da birbirini izleyen iki gece için ve Uluslar Arası en iyi çıkış yapan ve en iyi single için iki Kerrang ödülü aldılar. The Rasmus sonunda başardı... kelimeleriyle özetliyor.

"Müzikte daha fazla mukabelem var bu sefer " açıklıyor grubun vokalist ve söz-yazarı Lauri. "Kesilmiş sözler yerine güzel melodiler var ya da şiddetli sözler yerine yumuşak, kalbe dokunabilen sözler var ve ağır rifllere sahip gitarlar var. Yeni albümdeki arajmalarla gurur duyuyoruz."

"Garip gelebilir, biz istediğimiz şeyde kendimize daha çok güveniyorduk, bu sefer her zamankinden çok" diyor grubun gitaristi Pauli.

ve Lauri şu noktaya katılıyor: "iş şarkıları yazmaya gelince herşey kolay göründü-bunun sadece geçen seneyle alakası yok, bu bizim ilerlememizden beri ve 11 yıldır beraber olmamızdan beri ve bu epey bir zaman yani. Biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve hiç bir söze ihtiyaç duymuyoruz. Kimya denen şey; sizin, diğerlerinin ne çalacağını ve eğer şarkı için fikrin olduğunda, diğerlerinin ne yapacağını göz önüne getirebilmektir. Dünya çapında çalmak bize enerji veriyor ve sanki bize beğinlerimizi beslediğimizi hissettiriyor-özellikle Japonya'da çaldığımız son şovumuzda. Ondan sonra doğruca stüdyoya gittik."

Hide From The Sun Stokholm'deki Nord/Hansen Stüdyosu'nda, prodüktörler Martin Hansen ve Mikael Nord Andersson'la beraber kaydedilmiştir. Bu ikili grubun son iki kayıtları İnto ve Dead Letters'da da sorumludurlar. "Biz onların sayesinde harika biçimde ilerledik" diyor Lauri. "Aramızdaki iletişim yeni seviyelere ulaştı-ve daha kolay. Albumu Finlandiya yerine İsveç te kaydetmemiz daha iyi oldu, yoksa günler boyu albümü kaydettikten sonra eve gider, ayrılırdık. Biz grup üzerine daha çok odaklandık ve bir çok güzel fikirler, stüdyoda geçirdiğimiz gün içinde ortaya çıktı. Biz grup olarak herşeye göğüs gerdik; biz Stokholm'deyken aynı apartmanda oturuyorduk ve akşamları grup olarak dışarı çıkıp bir şeyler yapabilirdik ve bu harikaydı-Bu grubu daha güçlü yaptı."

Bu kararlılık Hide From The Sun'a aksetti. Müziklerinin ilerlediğini görmek ve ışıkla oynamak ve saklılığın karanlık söz temalarıve kaçış onların heycanlarına 12 aydır baskı yapıyor. The Rasmus'un kendilerine güvenleri artıyor. Lauri'nin açıklamasıyla "geçen sene çok çılgın bir seneydi ve beni birçok şey konusunda haberdar etti. Bu zamana kadar albümdeki birkaç anahtar kelimeler kaçış ve saklanış oldu. Bu biraz negatif duruyor fakat biraz sanki kendi hislerinizi araştırmaya benziyor. In the Shadows çıktıktan sonra hayatımda çok şey oldu, çok güzel şeyler. Ve aynı zamanda çok zırvalıklar ve çok kötü şeylere de tanık oldum. Anıtsal tecrübelerimizin birtanesi de Meksika yakınında, Teotihuacan'da piramidlerin önünde durduğumuzda onların Hintli Kabilelerine kayıt olduk! Bu insanlar dünyanın çok altındalar" diyor genç müzisyen.

Dead Promises, Finli çellolu ****lciler Apocaylptica'nın yaylı arajmanlarıyla beraber. Apocalyptica daha sonra The Rasmus'la bağlantılı olarak Bittersweet'i ortaya çıkardılar buna Lauri ve HIM'in Ville Valo'sunun düeti de dahil. Lauri aynı zamanda grubun kendi isimlerinde olan albümlerindeki Life Burns şarkısına kendi sesini ekledi. "Onların kalkıp da bizim albümde çalmaları ticari açıdan iyi oldu "gülüyor Lauri.." Dead Prpomises'in kısa temasını uzun süre önce yaptım ve çelloların buna uygun olacağını düşündüm,ve harika denk geldi. Arajmanlara sıra geldiğinde prodüktörlerden daha çok fikirlerimiz vardı. Benim fikirlerim vardı pianoyla başlamak gibi. Bu ayı turdayken şarkının temelini hazırlamakla zaman geçirirken çaldığım piano. Bu yüzden önemli olan ortalıkta yazarken o kadar şeyi kaydedip hatırlmak çünkü bunlar bir albümü tamamlar.

11 yıl önce,ilerlemek için ve daha 16 yaşlarında Warner Müzik finlandiya'yla mukavele imzalamaları grubun okulu terketmesine neden oldu. "Bizim kendimize güvenden daha üstün bir şey duyduğumuzu söyleyebilirsiniz" diyor Pauli. "Biz her zaman kendimize çok güveniyorduk ve başkada bi seçenek yoktu. Biz hiç bir zaman kaybediceğimizi düşünmedik. Ama bunu yapmak zorundayız şeklinde düşündük. Başka şey düşünmedik yani". Onlar ilk çıkışlarını Peep'le yaptılar ki bu hızla Altın dereceye ulaştı bu. Bunu takiben ikinci albümleri Playboys'u çıkarttılar ki buda altın dereceye ulaştı ve onlara ilk EMMA (Finli Grammy ödülü) larını kazandırdı ve kendilerini Red Hot Chili Peppers, Rancid ve Garbage gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşırken gördüler. Üçüncü albümleri Hell of a Tester 1999 da çıktı ki bu yılda Aki de gruba dahil oldu.

"Sadece hissettiğim tek şey. Evet!sonunda!bu zamanla oldu" diyor Lauri lintu(fincede kuş anlamına gelen)lakabıylada da anılan insan. "Biliyordum sanki bi gün bunun olacağını ve kemiklerime kadar hissediyordum ama hala öğrenilecek çok şey var. Düşünüyorum da eğer bu başarıyı 5 yıl önce yakalamış olsaydık biz bitmiştik. Bu çok çılgınca, kafanı karıştırıp seni kışkırtan çok şey var. Grupla birlikte büyümek iyi oldu vebüyüme esnasında yavaş yavaş bi çok şeyi görmek bizim için çok önemli."

Grup Üyeleri :

* Lauri Ylönen (Vokal)
* Pauli Rantasalmi (Gitar)
* Aki Hakala (Davul)
* Eero Heinonen (Bas Gitar)

Albümleri :

* "Peep" (1996)
* "Playboys" (1997)
* "Hell of a Tester" (1998)
* "Into" (2001)
* "Dead Letters" (2003)
* "Hide from the Sun" (2005)
* "Black Roses" (2008)

Singelları :

* "1st"" (1995)
* "2nd" (1996)
* "3rd" (1996)
* "Kola" (1997)
* "Blue" (1997)
* "Playboys" (1997)
* "Ice" (1998)
* "Liquid" (1998)
* "Swimming With The Kids" (1999)
* "F-F-F-Falling" (2001)
* "Chill" (2001)
* "Madness" (2001)
* "Heartbreaker / Days" (2002)
* "In The Shadows" (2003)
* "In My Life" (2003)
* "First Day Of My Life" (2003)
* "Funeral Song (The Resurrection)" (2004)
* "Guilty" (2004)
* "No Fear" (2005)
* "Sail Away" (2005)
* "Shot" (2006)
* "Livin' In a World Without You" (2008)
* "Justify" (2008)