PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş'a Belediye çelmesi


kayısıkentli
09-28-2008, 01:49
http://www.internethaber.com/images/news/71760.jpg

Süper Lig''in 5. haftasında Olimpiyat'ta Belediye'ye konuk olan Beşiktaş zorlu mücadeleden 1 puan çıkarttı...




! (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=158667)



Turkcell Süper Lig'de lider Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 1-1 berabere kaldı.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Bülent Yıldırım x, Baki Tuncay Akkın xx, Selçuk Kaya xx

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Mehmet Ali xx (Dk. 62 Behram xx), Kus xx, Barbosa xx, Mahmut xx, Ekrem xx, Kerim x (Dk. 70 Erman x), Tjikuzu xx, Zeki x, Efe xx, İbrahim Akın xx, Adriano xx (Dk. 84 Serhat ?)

Beşiktaş: Rüştü xx, Serdar Kurtuluş xx, Sivok xx (Dk. 44 Gökhan Zan x), Zapotocny xx, İbrahim Üzülmez xx, Ekrem x (Dk. 74 Bobo x), Cisse xx, Delgado x, Tello xx (Dk. 46 Uğur x), Holosko xx, Nobre xx

Goller: Dk. 4 Holosko (Beşiktaş), Dk. 57 Adriano (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)

Sarı Kartlar: Dk. 29 Zeki, Dk. 84 Erman (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Dk. 56 Serdar Kurtuluş, Dk. 59 Rüştü, Dk. 82 Nobre (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Beşiktaş başladı... İki takıma da başarılar...

1. dakika. Belediye atağı sol kanattan Beşiktaş kalesine etkili indi. Kale sahasına yerden ortalanan topu Rüştü son anda Adriano'nun önünden çeldi. Dönen topu İbrahim Akın köşeye bırakmak istedi. Bir öncesi pozisyonda yerde kalan Adriano'nun sırtına çarpan top ağlara gitti. Fakat yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu top gol değeri kazanmadı.

GOL... 4. dakika. Beşiktaş golü Holosko ile buldu. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Holosko, sıfıra inmeden kale sahasına ortasını yaptı. Slovak futbolcunun bu ortası Kaleci Mehmet'in bakışları arasında ters köşeden Belediye ağlarına takıldı.

Beşiktaş, Holosko'nun orta şut karışımı vuruşuyla bulduğu golle Belediye karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

http://www.internethaber.com/images/other/118.20080927215658..jpg (http://galeri.internethaber.com/gallery.php?id=2108)

6. dakika. Belediye sağ kanattan İbrahim Akın ile serbest vuruş kullandı.. Yerden ortasını Beşiktaş savunması uzaklaştırdı..

8. dakika. Rakip yarı alanı sol çizgisinde Nobre rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ama hakem devam dedi..

10. dakika. Karşılaşmada ilk bölüm geride kalırken Siyah-Beyazlı ekibin Belediye karşısındaki üstünlüğü devam ediyor. Yağışlı ve soğuk bir İstanbul akşamında Olimpiyat Stadı'nda çok az sayıda seyirci maçı takip ediyor.

13. dakika. Belediye beraberlik golüne Tjikuzu ile çok yaklaştı... Tjikuzu ceza alanı gerisinden kaleyi yokladı ama vuruşu az farkla auta çıktı..

17. dakika. Belediye atağı sol kanattan etkili gelişti. Ceza sahası önünde İbrahim Akın topla buluştuğu anda dönüp yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak Rüştü'nün bakışları arasında direğin az farkla yanından auta çıktı.

19. dakika. Beledile beraberlik golüne çok yaklaştı. Orta sahadan savunmanın arkasına atılan pasa Adriano hareketlendi. Rüştü, ceza sahasının dışına kadar çıkarak rakibinin önündeki topu uzaklaştırmak istedi. Bu vuruş kısa düştü. İbrahim Akın bomboş pozisyonda meşin yuvarlağı kaleye gönderemedi. Savunmadan seken top Adriano'da kaldığı anda yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı. İbrahim Akın çok net bir fırsatı kullanamadı.

22. dakika. Beşikta sağ kanattan rakip kaleye etkili indi. Delgado'nun ortasında Nobre ceza sahası içinde yerde kaldı.. İstanbul B.Ş.Belediyesporlu oyuncular topu uzaklaştırdı.. Nobre pozisyondan sonra yan hakeme itirazda bulundu...

25. dakika. Beşiktaş Holosko ile rakip kaleye sol kanattan yüklendi. Slovak futbolcunun ceza sahasına ortaladığı topa Nobre hareketlendi. Belediye savunması son anda ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

28. dakika. Beşiktaş 2. gole Nobre ile çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Serdar Kurtuluş ceza sahasına ortasını yaptı. Nobre iyi yükselip kafayı vurdu. Üst direğin altından ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı Kaleci Mehmet son anda parmaklarının ucuyla çelerek kornere attı.

29. dakika. Belediye'de Zeki hakemin düdüğünden sonra topa vurunca sarı kartı gördü.

33. dakika. Beşiktaş atağında Delgado sol kanatta Tello'yu kaçırmak istedi ama savunma kademeye iyi girdi ve pozisyonu önledi..

34. dakika. Beşiktaş rakip kaleye Delgado ile etkili indi. Arjantinli futbolcu savunmanın arkasına sarkan Nobre'ye ara pasını bıraktı. Kaleci Mehmet zamamında çıkarak topu rakibinin önünden uzaklaştırdı.

38. dakika. Belediye atağında sağ kanattan Barbosa sert bir orta kesti. Gol çizgisine pralel giden topa kimse ayak koyamadı. Beşiktaş kalesi büyük bir tehlike atlattı.

39. dakika. Belediye beraberlik golüne çok yaklaştı. Efe sol çizgiden etkili geldi.. Penaltı noktası üzerinde Adriano'ya çıkardı.. Adriano biraz ağır davrandı.. Kaleye plasesini Sivok son anda önledi..

43. dakika. Beşiktaş sol kanattan Tello ile rakip kaleye indi. Bu futbolcunun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Cisse kaleyi düşündü. Savunmadan seken meşin yuvarlak yandan kornere çıktı.

44. dakika. Beşiktaş'ta sakatlanan Zapotocny yerini Gökhan Zan'a bıraktı.

45. dakika. Belediye beraberlik golüne Efe ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Beşiktaş kalesine sokulan Kerim Zengin ön direğe ortasını yaptı. Adriano kafa ile arkaya sektirdi. Bomboş pozisyonda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Efe havadan gelen topu kafa ile ağlara göndermek istedi. Top üst direği yalıyarak auta çıktı.

Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatmada başka gol olmadı. Beşiktaş ilk yarıyı 4. dakikada Holosko'nun attığı golle Belediye karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Beşiktaş'ta 2. yarıda Tello yok... Oyuna dahil olan isim Uğur İnceman oldu.

2. yarıya Belediye başladı...

48. dakika. Uğur İnceman ayağındaki topu fazla açınca İbarhim Akın topu kaptı ama savunma tekrardan topu kazanarak tehlikeli bir pozisyon olmasını önledi..

50. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan etkili gelişti. Ekrem ceza sahasına ortasını yaptı. Nobre'den önce Belediye savunması yerinde bir müdahale ile tehlikeyi uzaklaştırdı.

56. dakika. Beşiktaş'ta Serdar Kurtuluş sarı kart gördü.

GOL... 57. dakika. Belediye beraberlik golünü Adriano ile buldu. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu İbrahim Akın kullandı. Kale sahasına inen topa Adriano uçarak kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Rüştü'nün uzandığı köşeden ağlara takıldı.

Belediye Adriano ile Beşiktaş karşısında skoru 1-1 yaptı.

58. dakika. Beşiktaş'ın sağ kanattan gelişen atağında Uğur İnceman çarprazdan sert vurdu. Kaleci Mehmet'in kolay pozisyonda sektirdiği topu Nobre ayak koyarak ağlara gönderdi. Hakem bu pozisyonda çok tartışılacak bir kararla kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle ağlara giden topu gol olarak saymadı. Hakemin verdiği bu karar çok tartışılır. Beşiktaş'ın golü güme gitti.

59. dakika. Beşiktaşlı futbolcuların hakeme yaptığı yoğun itirazlarda Kaleci Rüştü sarı kart gördü.

62. dakika. Belediye'de Nobre'nin müdahalesiyle sakatlanan Kaleci Mehmet yerini Behram'a bıraktı.

66. dakika. Beşiktaş 2. gole Holosko ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Serdar Kurtuluş ceza sahasına ortasını kesti. Holosko kale sahasında yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

68. dakika. Beşiktaş ceza sahası dışından Belediye kalesini Delgado ile yokladı. Arjantinli yıldızın yerden sert şutu Kaleci Behram'ın ellerinde kaldı.

70. dakika. Belediye'de Kerim Zengin yerini Erman'a bıraktı.

73. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Holosko ile rakip kaleye etkili indi. Slovak futbolcu sıfıra kadar inip yerden sert bir top kesti. Arka direğe seken topu Ekrem Dağ dokunup ağlara gönderemedi. Siyah-Beyazlı ekip adına şansız an.

74. dakika. Beşiktaş'ta Ekrem Dağ yerini Bobo'ya bıraktı... Ertuğrul Sağlam tüm kozlarını sahaya sürdü.

77. dakika. Beşiktaş 2. gole Gökhan Zan ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Delgado köşe atışını kullandı. Ön direğe inen topa Gökhan Zan iyi yükselip vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

78. dakika. Beşiktaş üstünlük golü için tüm hatlarıyla Belediye kalesine yüklenmeye başladı. Sol kanattan şık çalımlarla ceza sahasına sokulan İbrahim Üzülmez'in vuruşunda Kaleci Behram iyi kapanarak gole izin vermedi.

80. dakika. Belediye'nin rakip kaleye gittiği ender anlardan birisinde İbrahim Akın topla ceza sahasına sokulup pasını geriye çıkarttı. Efe ceza sahasının hemen dışından topun gelişine sert vurdu. Rüştü kapanak meşin yuvarlağı kontrol etti.

81. dakika. Beşiktaş rakip kalede Nobre ile gole yaklaştı. Ceza sahasına atılan ara pasına hareketlenen Nobre'nin önünden Kaleci Behram son anda uzanarak topu çeldi. Büyük bir gol tehlikesi sonuçsuz kaldı.

82. dakika. Belediye atağı hızlı gelişti. Efe ceza sahasının dışından kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Top üstten auta çıktı.

83. dakika. Beşiktaş atağında ceza sahası içinde Nobre'nin çeldiği topu Delgoda tek vuruşla ağlara bıraktı. Hakem bu pozisyonda Nobre'nin topu çelerken rakibine faul yaptığı gerekçesiyle ağlara giden meşin yuvarlağı gol olarak saymadı. Hakem faul kararı sonrası Nobre'ye de sarı kartını gösterdi.

84. dakika. Belediye'de Adriano yerini Serhat'a bıraktı.

86. dakika. Belediye sol çarprazda serbest vuruş kazandı. Topun gerisine İbrahim Akın geçti. Bu futbolcunun arka direğe kaldırdığı topa Serhat yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direkte patladı. Boşta kalan topu Erman ağlara gönderemedi. Serdar Kurtuluş kritik bir müdahaleyle kalesinde gole izin vermedi.

89. dakika. Beşiktaş rakip ceza sahasının hemen dışından Nobre'ye yapılan faul sonrası frikik atışı kazandı. Topun gerisine geçen Delgado köşeye harika vurdu. Behram iyi uzanarak topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 5 dakika gösterdi.

90+4. dakika. Belediye topu rakip yarı sahada tutma çabasında sol kanattan ceza sahasına ortalanan topu arka direkte İbrahim Akın iyi kontrol edemedi. Top auta çıktı. İbrahim meşin yuvarlağı önüne iyi alsa mutlak gol şansı olacaktı.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda Belediye ile 1-1 berabere kalarak 1 puana razı oldu.http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=158650