PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Daha iyi yerlere geleceğim"


*fanii*
11-30-2007, 17:40
http://www.webaslan.com/images/haber/2006/OrkunUsak006_3011.jpg


"Daha iyi yerlere geleceğim"
Kalecimiz Orkun Usak, Futbol Extra dergisine açıklamalarda çarpıcı bulundu

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Orkun Usak, yabancı kalecinin bulunduğu yerde rekabet şanslarının olmadığını belirterek, "Bir yerde yabancı kaleci varsa o zaman orada durmanın bence faydası yok. Türkiye'de yabancıyla yarış olmaz. Yabancı bir kaleci olsaydı Galatasaray'a gelmezdim" dedi.

Futbol Extra Dergisi'ne önemli açıklamalarda bulunan kaleci Orkun Usak, yabancı bir kalecinin olduğu yerde rekabet şanslarının olmadığını belirterek, "Yabancı bir kaleci olsaydı Galatasaray'a gelmezdim" diye konuştu.

Galatasaray'a gelirken asla yedeklik korkusu yaşamadığını dile getiren kaleci Orkun, "Benim futbol hayatım adına yaşadığım tek bir endişem var, o da bir yerde yabancı kaleci varsa o zaman orada durmanın bence faydası yok. Çünkü Türkiye'de yabancı oyuncu getirildiği zaman sanki onlar oynatılmak zorundaymış gibi bir hissiyat var. Ne olursa olsun sahada iyi de verse kötü de verse onlar el üstünde tutulur ve her zaman oynatılır. Siz bir Türk olarak takımın yükünü çekersiniz, ama her zaman alkışı, takdiri onlar alır. Bu iş böyledir. Bir rekabet ortamı olacaksa bunun eşit şartlarda olmasını isterim. Yerli bir kaleci ile yarışta şartlar eşittir. Ama yabancı bir kalecinin bulunduğu yerde şartlar aynı değildir, rekabet şartları yoktur. Bu birinin yarışa 10 metre ileride, diğerinin onun 10 metre gerisinde başlaması anlamına gelir ki, o zaman o yarışın sonucu önceden kestirilebilir. O zaman orada yarışmanın da bir esprisi olmaz. Kısacası Türkiye'de yabancıyla yarış olmaz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın kaleciye ihtiyacı olmadığını belirten kaleci Orkun, "Bana göre şu ana kadar Galatasaray kaleci sıkıntısı yaşamadı kanaatindeyim. Sonuçlar ortada. Ligin en az gol yiyen takımıyız. Ben ve Aykut üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum. Fakat yeni oluşmuş takım olduğumuz için zaman zaman uyum sıkıntıları yaşadık. Özellikle de sezon başında. Ama şimdi bundan eser kalmadı" şeklinde konuştu.

"Devre arasında Galatasaray'a yabancı bir kaleci alınırsa ne yaparsın?" sorusuna ise kaleci Orkun, "O zaman burada olmuş olurum ve ben taşlarımı ortaya sermiş durumdayım. Yabancı kaleci alınacaksa bu kulübün takdiridir. Şansım azaldı diye bakmam. Eğer zaten böyle bir durum söz konusuysa biz 17 maç boyunca ve Avrupa kupası maçları boyunca elimizde var olanı göstermiş olacağız. Gelecek insan da onun üstüne çıkmalı ki görev alsın" şeklinde cevap verdi.

"HEDEFİM 2008 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA MİLLİ TAKIM KALESİNİ KORUMAK"

Sarı-kırmızılı takıma transfer olmasını yadırgayanların olduğunu ifade eden kaleci Orkun, "İnsanların benim Galatasaray'a gelişini yadırgadığını düşünüyorum. Yani bugün benim yerime Galatasaray'ın kalesine futbolu bırakalı yıllar olmuş Schmeichel'ı bile tercih eden zihniyet var bu ülkede. Bazı şeylerin ve bazı gelişmelerin farkındayım. Bu yüzden Türkiye'de yabancı hayranlığının çok fazla olması açıkçası benim hoşnut etmiyor" dedi.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım kalesini korumayı hedeflediğini belirten kaleci Orkun, "Hedefimi çok önce koydum 2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım'ın kalesini korumayı hedef almıştım. İnşallah 2008'de bunu başaracağım. Bu yeni bir söylem değil. 16 yaşlarındayken ben '2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım kalesini koruyacağım' dediğimde takım arkadaşlarım bana gülüyordu. Ben de onlara 'O zaman gelir, benden bilet isterseniz. Ben de bu gülenlere vermeyeceğim' demiştim" diye konuştu.

En büyük hedefinin Avrupa'da oynamak olduğunu söyleyen kaleci Orkun, "Öncelikle benim Avrupa hayalimin gerçekleşmesi için takımımın Avrupa kupalarında oynaması gerekiyor. Avrupa kulüpleri uluslararası maçları takip ediyor. Allah kısmet ederse Avrupa'da oynayacağım. Ama şu an için erken. Avrupa'ya gitmek için biraz daha zaman var" dedi.

Sezon başında Galatasaray'ın dışında Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan da teklifler geldiğini, ama bu takımlardan hangisinden geldiğini söyleyemeyeceğini dile getiren kaleci Orkun, "Çünkü herkes alacağını aldı, o geçmişte kaldı. O takımların şu anda kalelerini koruyanlar var. Burası Galatasaray, benim futbol adına doğduğum yer. Bir tercih yapılması gerekiyorsa öncelikle Galatasaray'ı tercih ederim. Burası kendini o şartların dışında bırakıyorsa o zaman başka bir tarafa dönebilirdim. Galatasaray'a gelmek için de herhangi bir maddi fedakarlık filan yapmadım. Madden de en iyi teklifi aldığım kulüp Galatasaray'dı. Gerekeni yaptılar" şeklinde konuştu.

"GELDİĞİM NOKTADAN MEMNUM DEĞİLİM, DAHA İYİ YERLERDE OLMALIYDIM"

Türkiye'nin kaleci konusunda değil, kaleci eğitimi konusunda bir sıkıntısı olduğunu belirten kaleci Orkun, "Ben de dahil, liglerde oynayan birçok kaleci arkadaşımız zamanında düzgün kaleci eğitimi alamadığımız için performans gerektiren lige çıktığımız zaman bazen zorlanıyoruz. Avrupa maçlarında zorlanmamızın başlıca nedeni eğitim eksikliğimiz. Eğitim eksikliği bana göre Türk futbolcusunu Avrupalı futbolculardan ayıran en önemli noksanlıktır" ifadelerini kullandı.

Kaleci Orkun, 10 yıl daha futbol oynamayı düşündüğünü belirterek, "Daha yeni 28 yaşına girdim. Fiziki ve genetik yapıma bakıyorum, öyle çok deforme olmaya müsait bir yapım yok. Atletik bir insanım. 36-37 yaşına kadar oynamayı düşünüyorum. Yani önümde 10 yıl daha var" diye konuştu.

Geldiği noktadan memnun olmadığını belirten kaleci Orkun, "İstediğim noktada değilim. Daha iyi yerlerde olmalıydım. Futbolda birçok kez haksızlığa uğradım. Unutamadığım birçok şey var, ama geçmişte kaldı. Açmak istemiyorum o dosyaları. Her insanın hayatında geçen zorluklar benim futbol hayatımda biraz fazla geçti. Ama Allah'a şükürler olsun futbol hayatımda her düşüşün bir kalkışı oldu. Yani çok şanslı bir insanım diyebilirim. Futbol hayatımda yaşadıklarımı yaşayıp da futbola dönemeyen, belki de benim yaşadıklarımın yarısını yaşayıp şimdi İkinci, Üçüncü liglere düşen biri olabilirdim çok rahat bir şekilde. Benim futbol hayatımda yaşadığım haksızlıkları belki birçok kişi yaşamıştır ama bundan sıyrılma konusunda benim kadar şanslı olduklarını düşünmüyorum. Şu anda bulunduğum konumda olmam tamamen Allah'ın bir takdiri. Bu yüzden ona şükrediyorum" dedi.

Kaleci Orkun, futbol hayatında ekonomik anlamda yeteri kadar para kazanamadığını söyleyerek, "Daha çok kazanmalıydım ama ne yazık ki Türkiye'de kulüpler profesyonelce hareket etmiyor. Bunun karşılığı olarak da taahhütlerini yerine getirmiyorlar. Kulüpler verdikleri sözleri tutabilselerdi şu anda neyim varsa en az iki katı kadar daha varlığım olurdu" diye konuştu.

"Futbolcu olmasaydım kimsenin yapmadığı garip ve ekstrem bir iş yapardım" diyen kaleci Orkun, soyadının Usak olduğunu, her yerde Uşak denmesinden çok rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.

elas
11-30-2007, 17:41
hadi bakalım inş. daha iyi yerlerde görelim :)