PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Denizler iki metre yükselecek


kayısıkentli
09-05-2008, 23:59
http://www.internethaber.com/images/news/60563.jpg
Bilimadamaları 2100 yılına kadar denizlerde yaşanacak küresel yükselmeyi hesapladı. Peki bu tehlike yaratır mı?


Amerikalı bilim adamları, bu yüzyılda deniz seviyesindeki küresel yükselmenin iki metreden fazla olmasını beklemiyor.

Science dergisinde yayınlanan makalelerinde, deniz seviyesinde en fazla yükselmenin Grönland'daki buzulların veya Antarktika buz örtüsünün hızla erimesiyle meydana geleceğini belirten bilim adamları, ancak buzulların iki metre yükselmenin gerektirdiği hızla erimelerinin "fiziksel açıdan savunulamaz" olduğunun altını çizdiler.
İKİ METRE DE TEHLİKE YARATIR

Buna karşın bilim adamları, deniz seviyesinin iki metrenin altında yükselmesinin bile birçok toplum için büyük sorunlar yaratacağına işaret ettiler.

"Bu yüzyılda deniz seviyesinin 20 santimetre yükselmesinin bile çok dramatik etkileri olacak" diyen Amerikan Jeolojik Araştırma Kuruluşundan (USGS) Shad O'Neel, "Çalışmamız, hiçbir biçimde iklim değişikliğinin vehametinin altını oymayı amaçlamıyor ve denizlerin seviyesindeki yükselme, karşı koymamız gereken bir durum" dedi.

Eski ABD Başkanı Yardımcısı Al Gore'un "An Inconvenient Truth" adlı belgeseli, belirgin bir tarih çerçevesi vermeden, yakın bir gelecekte deniz seviyesinin 6 metre yükseleceğinden söz edince eleştirilere maruz kalmıştı.http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=155601

tomqoliq
09-06-2008, 12:31
:(:( hp bu küresl isnma dha nelr olacak bakalm :(