PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan'da kilo almamak artık kolay


kayısıkentli
09-02-2008, 13:23
http://www.internethaber.com/images/news/70459.jpg




13 saate yakın oruç süresinin sonunda bilinçsiz beslenmeden ötürü çoğumuz kilo alırız bakalım Diyetisyen Gülen Akboyar, bize ne tür püf noktalar söylecek...


Diyetisyen Gülen Akboyar, 13 saate yakın oruç süresince aç ve susuz kalan oruç tutan kişilerin, iftarda ve sahurda yedikleri ve içtiklerine dikkat etmeleri gerektiğini ve dikkat etmeyenlerin ciddi sağlık sorunları ile karşılacabilceğini söyledi.

Akboyar, oruç tutanların, havalarında çok sıcak olduğu şu günlerde günde 2-3 litre su tüketmesinin gerektiğine değindi.

Ramazanın geleneksel yiyeceklerinden sindirimi kolay olan pide iftarda, tokluk hissi yaratması için ve sağlıklı olması nedeniyle sahurda da kepekli ekmek tüketilmesi gerektiğini de belirtti Akboyar.

Ramazan süresince sofralarda aşırı yağlı kırmızı etten kaçınılması gerektiğini bildiren Akboyar, şunları belirtti:

“Sofralar sebze ve salata ağırlıklı olmalıdır. Tavuk ve balık da sofralarda kırmızı ettin yerini almalıdır. Ramazan süresince pilav, makarna gibi ürünleri çok tavsiye etmiyoruz. Oruç süresi yaklaşık 13 saat olduğundan özellikle sahurda başta kepekli ekmek olmak üzere uzun süre tokluk hissi veren yiyecekler tüketilmeli. Ramazan pidesini ise aşırıya kaçmamak şartıyla iftar sofralarında öneriyoruz.”

Gülen Akboyar, ağır tatlıların yerine dondurma ve sütlü tatlıların tüketilmesinin gerektiğini söyledi.

Tatlı tüketimi yerine meyve tüketiminin daha iyi bir beslenme şekli olduğunu ifade eden Akboyar, “Unlu, nişastalı tatlılar fazlasıyla ağır gelir. Yerine hem gün boyu susuzluk ve açlık çeken vücudumuzu serinletecek hem de şeker ihtiyacımızı karşılayacak dondurma veya sütlü tatlılar tercih edilmeli. Eğer tatlı yerine meyve tercih ediliyorsa, kavun ve karpuz da aşırı tüketilmemeli” diye kaydetti. http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=155046