PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ELDE VAR 2 (-) Bjk 2 - 0 Konyaspor


pesimist
09-02-2008, 06:30
Beşiktaşımız, Konyaspor'u İnönü'deki muhteşem taraftarımızın da desteğiyle yenerek ligde 2'de 2 yaptı ve Turkcell Süper Ligi'nde liderlik koltuğuna oturdu
Beşiktaş 2-0 Konyaspor


Turkcell Süper Lig'in 2. haftasının kapanış mücadelesinde Beşiktaşımız, İnönü Stadı'nda Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaşımızın gollerini 50. dakikada Delgado ve 75. dakikada Holosko kaydetti. Beşiktaşımız 73. dakikada Delgado'nun ayağından bir penaltı vuuşundan yararlanamazken Konyaspor'da Cihan Haspolatlı, 77. dakikada 2. sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Beşiktaşımız, bu skorla Turkcell Süper Lig'deki 2. galibiyetini alarak puanın 6'ya çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu.
Toraman ilk 11'de

Turkcell Süper Lig'in 2. haftasının kapanış mücadelesinde Beşiktaşımız, İnönü Stadı'nda Konyaspor'u ağırladı.

Beşiktaşımızın, Konyaspor ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında, yabancı kontenjanına takılan isim Çek futbolcu Tomas Sivok oldu. Hafta içinde Bosna Hersek'in NK Siroki Brijeg takımıyla oynanan UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Tomas Zapotocny ile birlikte savunmada oynayan Tomas Sivok, Konyaspor maçında yedek soyundu. Sivok'un yerine İbrahim Toraman forma giyerken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bu değişiklik dışında NK Siroki Brijeg maçının kadrosunu sahaya sürdü. Sezon başı çalışmaları sırasında kadro dışı bırakılan, daha sonra da yönetim kurulu tarafından affedilen İbrahim Toraman böylece bu sezon ilk kez resmi bir maçta forma giydi.

Ertuğrul Sağlam, Orta sahada Delgado, Cisse, Uğur İnceman ve Serdar Özkan 4'lüsüyle başladı. Beşiktaşımızın forvet hattında çift forvet ile sahaya çıkarken ilerdeki gol ayaklarımız Bobo ve Holosko'ydu. Siyah-beyazlı takımızda sakatlığı geçen Mert Nobre de 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi. Sivok ve Mert Nobre'nin yanı sıra yedek kulübesinde İbrahim Üzülmez, Ekrem, Ali, Hakan ve Gökhan Zan yer aldı.

Taraftarımız muhteşemdi...

Maçın ilk düdüğüyle birlik İnönü Stadı'ndaki taraftarlarımızın şovu başlamıştı. Kartal gol, gol! sesleri kulakalarımızın pasını alıyordu adeta. Beşiktaşımızın ilk tehlikeli atağı 7. dakikada geldi. Delgado'nun derinlemesine attığı pasta cesa sahası içerisinde topla buluşan Serdar Özkan, rakip savunmanın faulüne maruz kalarak yerde kaldı. Hakem Selçuk Dereli bu pozisyonda devam kararı verdi. İlk 15 dakikada tam saha pres uygulayan takımımız, Konyaspor'u pas atasına zorladı. Bu dakikalarda Konyaspor çok sayıda pas hatası yaptı. Beşiktaşımızın İlk yarıdaki en tehlikeli atağı 25. dakikada yine Serdar Özkan'ın girdiği pozisyonda yakaladı. Filip Holosko'nun yerden sert ortasına Serdar Özkan, altı pasta sert vurdu. Jefferson topu direk dibinden son anda çıkardı.

İlerleyen dakikalarda oyundaki tempo iyice düşerken Konyaspor, ilk yarı boyunca çok net bir gol pozisyona girmedi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Golle başladık

2. yarıya her iki takımda aynı 11'lerle sahadaydı. Beşiktaşımız, İnönü Stadı'ndaki muhteşem seyircisinin de itici gücüyle maça çok etkili başladı. Ve beklediğimiz gol 50. dakikada Delgado'dan geldi. Delgado, ceza sahasının sol çaprazından yerden sert ortaladı. Kaleye paralel giden topa hiçbir Konyasporlu futbolcu müdahale etmeyince meşin yuvarlak kaleci Jefferson'un bakışları arasında ağlarla buluştu. 1-0. Siyah beyazlı takımımız golden sonra daha rahat atak geliştirmeye başladı. 64. dakikada Delgado'nun sağ kanattan yaptığı ortaya Tello gelişine vurdu. Bobo'nun altı pasta dokunduğu top, ağlarla buluştu ancak Selçuk Dereli, ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.

Gol geliyorum dedi

73. dakikada Serdar Özkan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Bobo, İsmail'in arkadan müdahalesinde yerde kalınca Selçuk Dereli, penaltıo noktasını gösterdi. Topun başına geçen Delgado'nun penaltı atışı önce kaleciden döndü. Bir daha topla buluşan Delgado, bu sefer kafayla topa sert vurdu ama direğe takıldı. Bu pozisyonun 2 dakika sonrasında Holosko Beşiktaşımızın farkı ikiye çıkaran golü attı.

77. dakikada Konyaspor'dan Cihan Haspolat'lı ikinci sarı karttan kırımızı kart görerek oyun dışında kaldı. Oyunun bu dakikasından sonra da o kontrolü elinden bırakmayan Beşiktaşımız, 90 dakikanın sonunda İnönü'de kendi saha ve seyircisi önünde maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve Süper Lig'de yoluna kayıpsız devam etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
22. dakikada Delgado'nun sağdan ortasında kale önünde Zafer Demir'in ters vuruşunda top kornere çıktı.
24. dakikada Bobo'nun pasında Holosko sağ tarafta topla buluştu. Bu futbolcunun ceza alanı içine yaptığı ortada Serdar Özkan'ın vuruşunu kaleci Jefferson güçlükle uzaklaştırdı.
25. dakikada savunmanın arkasına atılan pastka sağ çaprazda topla buluşan Veysel'in vuruşu kaleci Rüştü'de kaldı.
36. dakikada Tello'nun ceza sahasına ortasında defanstan dönen topa Uğur İnceman gelişine sert vurdu, top auta çıktı.
43. dakikada Fahri'nin uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, yerden gelen topu kaleci Rüştü kontrol etti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Beşiktaş'ın soldan geliştirdiği atakta Delgado'nun ceza sahasına yaptığı sert ortada meşin yuvarlak, uzak direk dibinden ağlarla buluştu. 1-0
58. dakikada Serdar Özkan, sol çaprazdan hızla ceza sahasına girerken topu Uğun İnceman'ın önüne çıkardı. Defans son anda araya girerek topu kornere göndererek, tehlikeyi uzaklaştırdı.
69. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağdan ortasında ceza sahasında Holosko kafayla vurdu, kaleci Jefferson topu yumrukla uzaklaştırdı.
73. dakikada Bobo'nun İsmail Güldüren'in müdahalesiyle yerde kalması sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Delgado'nun kullandığı penaltı atışını kaleci Jefferson çeldi. Dönen topu tekrar Delgado kafayla kaleye gönderdi, top direktör döndü. Konyaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
75. dakikada sağ kanattan hareketlenen Bobo'nun yerden ortasında arka direkte Holosko, topu ağlara gönderdi. 2-0
87. dakikada Fatih Egedik'in soldan ortasında top kaleci Hakan'da kaldı.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Selçuk Dereli, Erdinç Sezertam, Muhittin Gürses
BEŞİKTAŞ: Rüştü (Hakan Arıkan dk. 78), Serdar Kurtuluş, İbrahim Toraman, Zapotocny, Tello, Cisse (Ali Tandoğan dk. 79), Uğur İnceman, Holosko
(Ekrem Dağ dk. 85), Delgado, Serdar Özkan, Bobo
YEDEKLER: Gökhan Zan, Sivok, Mert Nobre, İbrahim Üzülmez
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
KONYASPOR: Jefferson, Cihan Haspolatlı, Milos Mihajlov, İsmail Güldüren, Da Silva, Mehmet Çoğum, Erdal Kılıçarslan, Fahri Tatan, Zafer Demir (Mustafa Er dk. 67), Celaleddin Koçak (Fatih Egedik dk. 83), Veysel Cihan (Tehoue dk. 61)
YEDEKLER: Oğuz Bahadır, Serhat Akyüz, Ferda Başoda, Uğur Yanıkdemir
TEKNİK DİREKTÖR: Raşit Çetiner
GOLLER: Delgado (dk. 50), Holosko (dk. 74)
KIRMIZI KART: Cihan Haspolatlı (dk. 76)
SARI KARTLAR: Serdar Özkan, Cisse (Beşiktaş), Erdal Kılıçarslan, Cihan Haspolatlı, Zafer Demir, Da Silva, Fahri (Konyaspor)

Kaynak (http://www.karakartal.com/haberler/26411.php)

Dolu dizgin kartalım :p:p