PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makyajın vazgeçilmezi: Fondoten


*fanii*
11-30-2007, 16:51
"Ben hiç makyaj yapmam" dese de özel bir gece için her kadın mutlaka makyaj yapar. Güzel bir makyajın vazgeçilmezleri ise tabii ki, fondötenler ve kapatıcılardır.



Fondoten ve kapatıcı seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor?
Uygulama teknikleri neler? Doğru fondoten seçimi nasıl yapılıyor? İşte, fondötenler ve kapatıcılar hakkında bilmeniz gerekenler...

Fondoten nedir?
Fondoten cildin pürüzsüz, homojen ve düz olmasını sağlayan bir ürün. Makyaj için mükemmel bir zemin oluşturması amacıyla kullanılıyor. Fondötenler, 1936 yılında film endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirilmiş. Ancak kısa bir süre sonra ciltte kadifemsi ve hoş bir görüntü sağladıkları için daha popüler olmuş.

Fondoten nasıl seçilir?

Fondoten seçerken öncelikle renk konusuna dikkat etmek gerekiyor. Ten renginizden daha koyu bir renk seçmemeniz çok önemli. Doğal ten renginizin üzerine çok daha koyu bir renk kullanırsanız, yüzünüzde bir maske varmış gibi dolaşacaksınız demektir. Bu, dışarıdan bakıldığı zaman hiç de hoş olmayan bir görüntü yaratır. Fondötenin rengini seçerken mutlaka kolunuzun içindeki deri üzerinde denemeli ve doğal ten renginizden bir ton daha açık bir renk seçmelisiniz. Seçiminizi yaparken gün ışığını kullanmayı tercih edin. Mağazalarda kullanılan floresan ışığı, rengi yanlış algılamanıza neden olabilir.

Fondoten çeşitleri nelerdir?

Dört ana fondöten formülü bulunuyor; yağ bazlı, su bazlı, yağsız, susuz... Yağ bazlı ürünler kuru ciltler için öneriliyor. Su bazlı olanlar ise her cilt tipinde kullanılabiliyor. Yağsız formüller yağlı cilde sahip olanlar tarafından tercih ediliyorken, susuz formları ise çok kalıcı oldukları için kapatıcı amaçlı kullanılabiliyor