PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş 4-0 Siroki Brijeg


pesimist
08-28-2008, 13:33
Beşiktaşımız UEFA Kupası 2. tur ön eleme rövanşında İnönü Stadı'nda Siroki Brijeg'i konuk ediyor


UEFA Kupası ikinci tur rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaşımız, Bosna-Hersek temsilcisi Siroki Brijeg ile karşı karşıya geliyor. Bosna'da ilk maçta rakibine 2-1'lik üstünlük sağlayan Beşiktaşımız, bir üst tura çok yakın. İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak mücadeleyi İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Rene Rogalla yönetecek. Rogalla'nın yardımcılıklarını, Jean-Paul Remy ve Thomas Habegger yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Jerome Laperriere.

Süper Lig'deki ilk maçında Antalyaspor'u deplasmanda mağlup eden Beşiktaşımızda Siroki Brijeg maçı öncesinde sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

KARTAL TURA YAKIN

UEFA Kupası ilk maçında Siroki Brijeg'i 2-1 mağlup eden Beşiktaşımıza, tur için her türlü beraberlik ve galibiyet yeterecek. Kara Kartalımız, Brijeg'e 2-1 mağlup olması durumunda karşılaşma uzatmaya gidecek. Bosna Hersek temsilcisinin tur atlayabilmesi için ise 1-0 ve 2-1'lik skorlar dışında Beşiktaşımız karşısında tek gollü galibiyet alması gerekiyor.

Sağlam'ın Siroki Brijeg karşısına şu ilk 11 ile çıkması bekleniyor:

BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ali Tandoğan
Sivok
Zapotocny
Tello
Uğur İnceman
Cisse
Holosko
Delgado
Serdar
Özkan
Bobo

SİROKİ BRİJEG
Vasilj
Carmo
Bubalo
Barisic
Topic
Silic
Bozic
Juric
Nascemento
Lago
Kozul

STAT: İnönü Stadı
SAAT: 21.00
HAKEM: Rene Rogalla
YAYIN:D-Smart ve SPORX CANLI ANLATIM SERVİSİ

KARTAL'IN 128. SINAVI

Beşiktaşımız, Bosna Hersek'in NK Siroki Brijeg takımıyla bugün yapacağı UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Avrupa kupalarındaki 128. karşılaşmasına çıkacak. Kara Kartallarımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 127 maçta, 41 galibiyet, 59 yenilgi, 27 de beraberlik aldı. Avrupa'da, bugüne kadar rakip fileleri toplam 147 kez havalandıran Beşiktaşımız, kalesinde ise 195 gol gördü.

Siyah-beyazlılarımız, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

HÜKMEN GALİBİYETLER

Beşiktaşımızın, haberde değerlendirmeye alınmayan, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor. Siyah- beyazlılarımız, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-59 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-87 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.

EN FARKLI GALİBİYETİ BOSNA HERSEK TAKIMINA KARŞI

Beşiktaşımız, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini Bosna Hersek takımı karşısında elde etti. Siyah-beyazlılarımız, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Saraybosna takımını 5-0 yenerek, Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetine imza attı.

Beşiktaşımız, geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu maçında İngiltere'nin FC Liverpool takımı karşısında elde ettiği 8-0'lık yenilgiyle hem kendi, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu mağlubiyetini elde etmiş oldu.

Siyah-beyazlılarımızın, daha önceki en farklı skorlu yenilgisi yine bir İngiliz ekibine karşı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleşmişti. Beşiktaşımız, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilmişti.

EN GOLCÜ FUTBOLCUSU OKTAY DERELİOĞLU

Siyah-beyazlı takımımızın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6'şar golle de Bobo, Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

Kaynak (http://www.karakartal.com/haberler/26344.php)

Turu geçen taraf olacağız inş, iyi bir futbolla..

kelebek35
08-28-2008, 17:49
Hadi hayırlısı umarım gülen taraf siz olursunuz :D :D

_SoN_
08-28-2008, 18:23
formalite maçı olacak çok rahat kazanır kartallar .

kayısıkentli
08-29-2008, 00:51
http://www.internethaber.com/images/news/70133.jpg

Beşiktaş, UEFA Kupası'nda deplasmanda mağlup ettiği Boşnak ekibi Sirok Brijeg'i İnönü'de dağıtıp 1. tura yükseldi...


BEŞİKTAŞ: 4-0 :SİROKİ BRİJEG

Siyah-Beyazlı ekip UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Siroki Brijeg'i farklı mağlup ederek tur atladı. Beşiktaş 1. turdaki rakibini beklemeye başladı...

Beşiktaş: Rüştü, Serdar Kurtuluş, Sivok, Zapotocny, Tello, Holosko, Cisse, Uğur İnceman, Serdar Özkan, Delgado, Bobo

NK Siroki Brijeg: Vasilsj, Kozul, Juric, Bozic, Barisic, Topic, Bubalo, Silic, Alexandre, Wagner, Do Nascimento

MAÇTA İLK YARI

5. dakika. İlk dakikalar ortasaha mücadelesi şeklinde geride kaldı. Bu anda Siroki Brijeg sağ kanattan tehlikeli geldi, ceza sahasına yerden ortayı Holosko taça atarak uzaklaştırdı.

7. dakika. Beşiktaş hızlı çıktı. Tello, Delgado'ya topu çok iyi bıraktı. Ceza yayı üzerindeki Delgado, topu bekletmeden sağ kanattan bindiren Holosko'nun önüne bırakmak istedi ancak pası kötüydü ve top kaleci Vasilj'e gitti.

10. dakika. Siroki Brijeg'in Beşiktaş ceza sahasının sağından kullandığı ve tehlike yaratan pozisyonda, ceza sahası içinde Bobo'ya faul yapıldı.

12. dakika. Beşiktaş, Siroki karşısında bu bölüme kadar istediği futbolu ortaya koyabilmiş değil. 0-0 eşitlik devam ediyor.

GOL... 14. dakika. Beşiktaş Uğur İnceman'la golü buldu. Beşiktaş çok hızlı çıktı. Sağ kanattan ilerleyen Holosko topu Uğur İnceman'a bıraktı. Uğur, ceza sahasına daldı, iki rakibini geçti ve sağ çaprazdan çok sert vurdu, topu ağlara gönderdi.

Beşiktaş, Uğur'un golüyle Siroki karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

16. dakika. Siroki'de Kozul, Uğur İnceman'ı arkadan tutup indirdi ve sarı kartı gördü.

18. dakika. Siroki, Beşiktaş kalesine tehlikeli geldi. Savunmasının arkasına atılan uzun topu Do Nascimento kontrol etti, Rüştü kalesini terkedip ayaklarıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

24. dakika. Beşiktaş Serdar Özkan'la sol kanattan bir kez daha hızlı çıktı, sol kanattan bindiren Delgado'nun önüne bıraktı. Delgado ceza sahasına yerden ortasını yaptı, savunma rahat bir şekilde penaltı noktası üzerinde topu uzaklaştırdı.

28. dakika. Siroki beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Bozic ceza sahasına ortasını yaptı. Savunmanın arasından iyi yükselen Do Nascimento kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yan direkte patladı. Beşiktaş adına şanslı an.

33. dakika. Siroki atağı sağ kanattan tehlikeli gelişti. Ceza sahasına yapılan ortayı Serdar Kurtuluş kritik bir müdahale ile ayak koyarak kornere çeldi.

35. dakika. Siroki'de Do Nascimento sarı kart gördü.

36. dakika. Beşiktaş 2. gole Serdar Özkan ile çok yaklaştı. Holosko'nun müthiş pasında Serdar Özkan kaleci ile karşı karşıya kaldı, pas vermek yerine şutu denedi, topu kaleci Vasiljs kornere çeldi. Siyah-Beyazlı ekip net bir fırsattı kaçırdı.

40. dakika. Maçın ilk yarısı için son 5 dakika. Beşiktaş'ın Siroki karşısında 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Beşiktaş bu kez sol kanattan Delgado ile korneri kullandı, kaleci Vasilsj topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

43. dakika. Serdar Kurtuluş, ceza sahasına hareketlenen Uğur'a şık bir pas attı, rakibinden topu kurtaran Uğur ayağından topu açtı, kaleci Vasilsj çıktı ve topu kontrol etti.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatmada başka gol olmadı. Beşiktaş ilk 45 dakikayı Siroki karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

47. dakika. Siroki atağında Kozul sağ ayağının dışıyla Bubalo'ya uzun bir top attı ancak Bubalo için ofsayt bayrağı kalktı.

48. dakika. Siroki bir kez daha etkili geldi. Alexandre sağ kanattan etkili geldi, ceza sahasına ortasını Silic kontrol edemedi, Cisse araya girdi ve topu taça gönderdi.

GOL.. 49. dakika. Beşiktaş 2. golü Serdar Özkan ile buldu. Beşiktaş atağı sağ kanattan gelişti, Bobo ceza sahası içinde rakibini geçti, sağ kanattan yerden ortasını yaptı, altı pas üzerinde Serdar Özkan topa ayak koydu ve Beşiktaş'ın ikinci golüne imza attı.

Siyah-Beyazlı ekip Serdar Özkan ile Siroki karşısında skoru 2-0 yaptı.

52. dakika. Beşiktaş 3. gole çok yaklaştı. Uğur İnceman orta sahadaki presiyle topu kaptı, sağ kanattan kaçan Bobo'ya topu bıraktı. Bobo ceza sahasına süratle daldı, penaltı noktası üzerindeki Delgado'yu çok iyi gördü. Delgado'nun şutunu kaleci son anda çıkardı.

53. dakika. Siroki Brijeg'de iki oyuncu değişikliği birden, Do Nascimento ve Bubalo çıktı yerlerine Zelenika ve Cruz oyuna girdi.

55. dakika. Günün en iyi isimlerinden Bobo bu kez sol kanattan geldi, ceza yayı üzerinde bekleyen Delgado'ya topunu attı. Delgado sağ ayağının içiyle mükemmel vurdu top yan direkten geri döndü.

GOL... 58. dakika. Beşiktaş Bobo ile 3. golü buldu. Tello sol kanattan bindirdi, altı pas üzerine kestiği sert topu Bobo bir ayak darbesiyle ağlara gönderdi. Beşiktaş farkı 3'e çıkardı.

Beşiktaş Bobo'nun golüye Siroki karşısında skoru 3-0 yaptı.

60. dakika. Beşiktaş, Siroki karşısında rahat bir futbol ortaya koyuyor. Karşılaşmada son yarım saatlik bölüme girildi. Bu anda Siroki'de Alexandre, Serdar Kurtuluş ile kafa kafaya çarpıştı. Bu talihsiz pozisyon sonrasında iki oyuncuda yerde kaldı. İki futbolcunun tedaviler için maç bir süre durakladı.

63. dakika. Siroki'de Brijeg'de Alexandre oyuna devam edemedi, Zovko oyuna girdi.

66. dakika. Beşiktaş'ta Serdar Özkan yerini Ekrem Dağ'a bıraktı.

75. dakika. Siroki sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına inen topu savunma son anda karşılayarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmada son 15 dakikaya girildi. Beşiktaş'ın rakibi karşısında 3-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

78. dakika. Beşiktaş'ta Delgado yerini Emre Özkan'a bıraktı.

80. dakika. Maçta son 10 dakika. Siroki Brijeg bu kez sol kanattan etkili geldi fakat yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

GOL... 86. dakika. Beşiktaş Tello ile 4. golü buldu. Bobo'nun indirdiği topa Tello ayağının içiyle ceza yayı üzerinde mükemmel bir aşırtma vuruş yaptı, kalecinin bakışları arasında top ağlara gitti.

Beşiktaş, Tello'nun harika golüyle Siroki karşısında farkı iyice açtı. 4-0

87. dakika. Siroki'de Wagner sarı kart gördü.

88. dakika. Beşiktaş'ta Bobo yerini Batuhan'a bıraktı.

90. dakika. Maçtan normal süre tamamlandı. Hakem 4 dakika ilave etti.

90+4. dakika. Siroki atağında Beşiktaş savunmasında Emre'nin hatasında Zapatocny zamanında müdahale ederek mutlak bir golü önledi.

Uzatma anlarında başka gol olmadı. Beşiktaş UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Siroki Brijeg'i deplasmanda elde ettiği 2-1'lik sonucundan ardından İnönü'de de 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 1. tura yükseldi.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=154468

DİGİMAX
08-29-2008, 00:54
tebrikler beşiktaş...

MetinCeylan
08-29-2008, 05:57
tebrikler ii bir skor...

_SoN_
08-29-2008, 10:26
doğru tahmin ;)

kelebek35
08-29-2008, 10:41
Tebrikler beşiktaş! Gülen taraf siz oldunuz =)

pesimist
08-29-2008, 12:40
4 Pençe ile kurtrdılar paçayı :):)