PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz sıcağında cilt bakımı


*fanii*
11-30-2007, 15:26
Sıcakların bastırması genel sağlığınız kadar cilt dengenizi de etkiliyor. Aşırı nem kaybeden derinin diri kalabilmesi için, güneş koruyucuların yanısıra, 2-3 saatte bir nemlendirici kullanmak gerekiyor.

KIRIKKALE- Kırıkkale Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Zübeyde Kutku, cilt bakımında kullanılacak ürünlerin kişinin cilt tipine uygun olması gerektiğini söyledi.
Yaz aylarında vücutta su kaybına bağlı özellikle kol ve bacaklarda cildin kuruduğunu belirten Cildiye Uzmanı Dr. Zübeyde Kutku, cildin aşırı kurumasının kaşıntı ve egzamalara neden olabileceğine dikkat çekti.
Dr. Kutku, "Yaz aylarında koruyucuların yanısıra nemlendiriciler de kullanılmalı. Aşırı kuruyan, alerjik olan ciltlerde nemlendiricileri 2-3 saatte bir yenilemeli. Yüze sürülen C vitamini içerikli nemlendiricilerin güneşin yarattığı hasarları engelleyici rolleri var. Nemlendirici, cilt kurutulduktan sonra sürülmeli. Islak cilde nemlendirici sürmek mantara neden olabilir. Aşırı kuru ciltlerde meyve asitli ve cildin üst tabakasını yenileyici kremler kullanılmalı. Meyve asitli nemlendiriciler güneş koruyucularıyla birlikte ya da akşam sürülmeli. Güneşte uzun süre korunmasız kalmaya bağlı damarlanmalar artıyor, ufak kılcal damarlar belirgin hale geliyor, yanma ve kızarıklık oluşuyor.
Terlemenin artmasıyla sivilceleşme ve yağlanma şikâyetleri yoğunlaşıyor. Güneş koruyucu kullanılmadığında ciltte yanık ve lekeler gelişiyor, cilt sağlıklı görüntüsünü kaybediyor, selülit ise daha gözle görülür hale geliyor. Güneş sonrası nemlendirici kullanılmıyorsa ciltte kuruluk ve kaşıntı oluyor" diye konuştu.
Kremlerin selülit tedavisine destek olduğunu belirten Kutku, "Selülit tedavisinde uygulanan mezoterapi, selülitin neden olduğu portakal görünümüne karşı etkili oluyor, ciltte düzelme sağlıyor. Kremler, mezoterapi tedavisine yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.
Dr. Kutku ayrıca, güneş koruyucularının cilt tipine göre belirlenmesi gerektiğini de belirterek, koruyucuların faktörü ya da yapısına dermatoloğun karar vermesi gerektiğini vurguladı.

elas
11-30-2007, 15:30
teşekkürler cnm .......