PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : O tekmenin hikayesi var


kayısıkentli
08-26-2008, 11:27
http://www.internethaber.com/images/news/69847.jpg
Pekin olimpiyatlarında akılda kalan birkaç kareden birisi oldu. Kübalı tekvandocunun attığı tekmenin arka planı biraz farklı.


Amerikan gazetesi Seattle Times, Kübalı tekvandocu Angel Valodia Matos’un oyun esnasında hakeme attığı tekmenin nedenini araştırdı ve bu olaydan sonraki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Gazete oyuncunun duygusal yüzünü de ortaya çıkardı.

TIBBİ YARDIM BEKLERKEN DİSKALİFİYE EDİLDİ

Gazeteye göre, Matos maçta başarılıydı ve iyi gidiyordu. 3-2 galip durumdayken ve ikinci yarının bitmesine 1.02 saniye kalmışken, rakibinin vuruşuyla yere düştü. Kalkabilecek durumda değildi ve tıbbi yardım için beklemeye başladı. Fakat İsveçli hakem Chakir Chelbat, Matos’un bu bekleyişinin zamanı aştığını ve bu yüzden onu diskalifiye ettiğini söyledi. Bu sözler sporcuyu çok sinirlendirdi ve kendini kaybederek hakemin yüzüne tekme attı. Matos onu sakinleştirmeye çalışan görevlilere de saldırdı.

RAKİBİ: AYAK PARMAĞI KIRILMIŞTI

Matos’un rakibi Chimanov o anı şöyle anlattı: “Zaten oyuna devam edebilecek durumda olmadığı çok açıktı. Sol ayak parmağı kırılmıştı. Sonuçta kural kuraldır. Maçı ben kazandım ve kazandığım madalyamla mutluyum.”

2000 OLİMPİYATLARINDA ANNESİ ÖLMÜŞTÜ

2000 yılındaki Sidney Olimpiyat Oyunları’nda 80 kilogram üstü erkeklerde altın madalya kazanan Matos, o seneki olimpiyatlarda annesini kaybetmiş, madalyasını alırken, “Bu ödülü anneme ithaf ediyorum” demişti. Olayı değerlendiren spor yazarları, kazanmayı ve kaybı aynı anda yaşayan sporcunun yaşadığı travmayı hatırlayabileceğini belirtiyor.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=154008