PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halterde kılıçlar çekildi


kayısıkentli
08-26-2008, 10:34
http://www.internethaber.com/images/news/16342.jpg

Olimpiyatlarda alınan başarısız sonuçlar halter federasyonunu karıştırdı. Şimdi hesaplaşma zamanı.


Halter Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Tunç, mevcut başkan Hasan Akkuş'un bugüne kadar olan icraatlarını eleştirerek, ''Geçtiğimiz dönemde birçok konuda sayın Akkuş'u uyarmamıza rağmen sadece kendi bildiklerini yapmıştır'' dedi.

29. Yaz Olimpiyatları'nda alınan başarısız sonuçlardan federasyon başkanını sorumlu tutan Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Federasyon başkanımız tek taş ile duvar örmeye kalkmış ve mevcut binayı da yıkmıştır. Bu yıkımın sebepleri arasında sayın Akkuş'un fevri hareketleri yatmaktadır. Yeni bir dalda başarı yakalamak kolay değildir. Fakat başarı yakaladığınız bir dalda da başarısızlığa düşmek, affedilir bir durum değildir. Tek başına yönetimin yanı sıra zamansız antrenör değişiklikleri, ödül dağıtımındaki adaletsizlikler, kutuplaşmalar başarısızlığın tuzu biberi olmuştur'' diye konuştu.
ADAY OLMAMASINI DOĞRU BULUYOR

Asbaşkan Ahmet Tunç, Hasan Akkuş'un başkanlık için tekrar aday olmayacağını açıklamasını doğru bulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Sayın Akkuş, başkanlığa tekrar aday olmayacağını açıklayarak, en doğru tavrı sergilemiş ve ali cenaplık göstermiştir. Gelinen bu noktanın sorumluluğunu sayın federasyon başkanımız üstlenmiştir. 'Ortada bir başarısızlık varsa, bunun sorumlusu genç sporcularımız olamaz. Sorumlusu benim yönetimimdir. Biz buraya kadar doğru bildiklerimizi yaptık. Bize göre sporcularımızın beslenmesinden kullandıkları malzemelere kadar her şey birinci sınıftı. Fakat demek ki bazı şeyleri doğru yapamamışız' açıklamasını yaparak, doğru olan bir hareket sergileşmiştir.''

''Sorumluluk tamamen benim ve yönetimimizindir'' açıklamasını değerlendiren Tunç, ''Başkan burada Halter Federasyonu yönetiminden bahsetmemektedir. Sadece kendi inisiyatifinden bahsetmektedir. Çünkü geçen dönemde defalarca yaptığımız uyarılar dikkate alınmamıştır. Tüm zamanlara düstur olacak bir söz vardır bizde, 'Tek taş duvar olmaz' diye. Ne yazık ki başkanımız tek taş ile duvar örmeye kalkmıştır, ancak başarılı olamamıştır'' şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: http://www.internethaber.com/images/news_source/3.jpg