PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Avans 3 te biter


pesimist
08-25-2008, 07:57
Beşiktaşımız Antalyaspor karşısında iki farklı geriye düştüğü maçı kazanmasını bildi
Antalyaspor 2-3 Beşiktaş


Turkcell Süper Lig'in ilk haftasının kapanış mücadelesinde Beşiktaşımız Antalyaspor'u 3-2 mağlup etti. Beşiktaşımızın gollerini 78. dakikada Nobre,80 ve 90. dakikada dakikada Bobo kaydetti. Antalyaspor'un golleri ise 10. dakikada Bieniuk ve 36. dakikada Serge'den geldi.

Zemin çok kötüydü

Beşiktaşımız maça zeminin bozukluğu ve aşırı sıcak nedeniyle tutuk başladı. Antalyaspor'un sahası adeta bir tarlayı andırıyordu. Teknik kapasitesi yüksek oyunculardan oluşan Beşiktaşımız ilk dakikalarda ayağa pas yapmakta güçlük çekti. Beşiktaşımızın ilk tehlikeli atağı 3. dakikada Holosko'dan geldi. Delgado'nun pasında topla buluşan Holosko topa sert vurdu ama Ömer topu kurtardı.

Rüştü kurtardı ama...

Antalyaspor 9. dakikada Serge ile tehlikeli geldi. Kalecimiz Rüştü ile karşı karşıya kalan Serge'nin sert vuruşunu Rüştü kornere çeldi. Korner vuruşunu kullanan Antalyasporlu Uğur'un pasında ayak içiyle dokunan Bieniuk Antalyaspor'u öne geçirdi. 1-0.

Ah Bobo...

Golün şokunu üzerinden çabuk atan Beşiktaşımız art arda yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. 15. dakikada Delgado'nun nefis ara pasında topla buluşan Holosko müsait pozisyondan faydalanamadı ve Beşiktaşımız beraberlik şansını kaçırdı. 30. dakikada yine Delgado vardı sahnede. İnce bilek hareketleriyle 3 kişiyi geçen Delgado'nun pasında sağ çarprazdan topla buluşan Holosko bu müsait pozisyondan da sonuç alamadı. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Antalyaspor yine sağ kanattan Uğur'la atak geliştirdi. Uğur'un ortasını Bobo ıska geçince Serge'nin vuruşunda Antalyaspor ikinci golü buldu ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. 2-0.

İnceman-Nobre değişikliği

Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam 2. yarıya forvet hattını güçlendirme düşüncesiyle Uğur İnceman Nobre değişikliğiyle başladı. İki farklı geriye düşen takımız bu değişikle tüm riskleri göze alarak gol aramaya çalıştı. Kanatlardan sağlı sollu ataklar geliştiren Beşiktaşımız dakikalar ilerledikçe baskısını daha da artırdı. 57. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Nobre'nin sert kafa vuruşunu Ömer son anda kurtardı ve Beşiktaşımız çok net bir pozisyondan yararlanamadı.

2. yarı tek kale oynadık

Antalyaspor 2. yarı hiçbir varlık gösteremedi. Kendi yarı sahasından çıkmayan Antalyaspor karşısında Beşiktaşımız tek kale oynadı. Beşiktaşımız 62. dakikada gole bir kez daha çok yaklaştı. Tello'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde gelişen pozisyonda tehlikeli hareket kararı verdi. Penaltı noktasının sol tarafından kullanılan çift vuruşta Delgado sert vurdu ama top Antalya savunmasına takıldı.

Tüm riskleri göze alarak hücüma çıkan Beşiktaşımız Antalyaspor'a zaman zaman kontra atak şansı verdi.

Son 20 dakika

Oyunu tamamıyla kendi yarı sahasında kabul eden Antalyaspor karşısında son yirmi dakikada adeta kaleyi abluka altına alan Beşiktaşımız, aradığı golü 78. dakikada Delgado ile buldu. Ceza sahası içindeki karambolde topa çok sert ve düzgün bir vuruş yapan Delgado farkı bire indirdi.2-1 Bu golden hemen iki dakika sonra Beşiktaşımızın 2. golü Bobo'nun ayağından geldi. Holosko'nun sağdan ortasında Nobre'yi geçen topa Bobo ayak koydu ve topu ağlara yolladı. 2-2.

Herkes maç böyle bitti derken sahneye Bobo çıktı. Serdar Kurtuluş'un uzun gönderdiği topta kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo, kaleciyi de çalımlayarak topu ağlara yolladı. 2-3

Beşiktaşımız bu sonuçla Süper Lig'e üç puan ile başlamış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
1. dakikada sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında çaprazdan ceza sahasına giren Serge Pacome, pasını müsait pozisyondaki Ngewnya'ya çıkardı. Ngewnya, müsait pozisyonda topu yandan auta gönderdi.
3. dakikada ceza sahasına yapılan ortada kaleci Ömer'in yumrukla uzaklaştırdığı top kısa düştü. Topu önünde bulan Holosko'nun vuruşunda kaleci Ömer, topa sahip oldu.
10. dakikada Antalyaspor öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Bieniuk, gelişine düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
15. dakikada Delgado'nun ara pasıyla ceza sahasına giren Holosko, topa vurmakta gecikince kaleci Ömer, zamanında kalesini terkederek yatarak topu kontrol etti.
29. dakikada çalımlarla ceza sahasına sokulan Delgado, sağ çaprazdan ceza sahasına giren Holosko'ya pasını verdi. Holosko'nun kaleci ile karşı karşıya vuruşunda top üstten auta gitti.
34. dakikada Serge Pacome'nin ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Rüştü'de kaldı.
36. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Uğur Kavuk'un sert şutunda kaleci Rüştü, topu son anda üstten kornere çeldi. Aynı dakika içerisinde gelişen Antalyaspor atağında Uğur Kavuk'un sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Bobo'nun ıskaladığı topu altıpas içerisinde önünde bulan Serge Pacome, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
57. dakikada Delgado'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda kale önünde Nobre'nin kafa vuruşunda kaleci Ömer topu güçlükle çeldi.
60. dakikada ceza sahasında Ali Zitouni'nin Nobre'ye yaptığı hareketi maçın hakemi Bünyamin Gezer çift vuruş olarak değerlendirdi. Çift vuruşu paslaşarak kullanan Beşiktaş'ta Delgado, pasını Bobo'ya verdi. Bobo'nun vuruşunda defans tehlikeyi uzaklaştırdı.
64. dakikada Gökhan Zan'ın büyük hatasında topla ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Serge Pacome'nin vuruşunda top kaleci Rüştü'ye çarparak kornere çıktı.
68. dakikada Ngewnya'nın pasıyla ceza sahasına giren Serge Pacome'nin sert vuruşunda top yandan auta çıktı.
73. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar Özkan'ın ceza sahasına ortasında Nobre'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
78. dakikada Cisse'nin ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Bobo'ya vurdurmak istemeyen defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Delgado, yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1
80. dakikada Holosko'nun sağdan ceza sahasına ortasında altıpas içerisinde Bobo, topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 2-2
81. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Holosko'nun sert şutunda kaleci Ömer, topu çeldi.
89. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Ngewnya'nın sert şutunda top yan direkten döndü.
90. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Nobre'nin kafayla gönderdiği topu kontrol eden Bobo, ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de çalımlayan Bobo, topu boş ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 2-3

STAT: Antalya Atatürk
HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Cem Satman, Asım Yusuf Öz
ANTALYASPOR: Ömer, Uğur Kavuk, Dziewski, Bieniuk (Orhan Ak dk. 89 ?), Şenol, Sedat, Ali Zitouni, Volkan (Vahap dk. 58 ), Abdullah, Serge Pacome (Straka dk. 71 ), Ngewnya
YEDEKLER: Fevzi, Hakan Özmert, Ertuğrul, Fatih
TEKNİK DİREKTÖR: Joseph Jarabinsky
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali Tandoğan, Sivok, Gökhan Zan, Tello, Cisse, Uğur İnceman (Nobre dk. 46 ), Aydın (Serdar Özkan dk. 37 ), Holosko (Serdar Kurtuluş dk. 85 ), Delgado, Bobo
YEDEKLER: Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Zapotocny
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GOLLER: Bieniuk (dk. 10), Serge Pacome (dk. 36) (Antalyaspor), Delgado (dk. 78), Bobo (dk. 80 ve 90) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Bieniuk, Ali Zitouni, Serge Pacome (Antalyaspor)

Kaynak (http://www.karakartal.com/haberler/26300.php)

Serdar Özkanın oyuna girmesiyle maç lehimize dönmeye başladı, çok gol kaçırmamıza rağmen ve golü geç bulmamıza rağmen maçı çevirmeyi bildik, tıpkı geçen sene çevirdiğimiz maçlar gibi..!!

_SoN_
08-25-2008, 10:14
tebrikler ..

MetinCeylan
08-25-2008, 11:32
tebrikler...