PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan Alış Verişini Erken Yapmalı


_SoN_
08-23-2008, 21:35
Esnaf, Ramazan Ayının İlk Haftasında Bir Çok Üründe Yüzde 20 ile 30 Arasında Fiyat Artışı Olabileceğini Belirterek, Vatandaşlara İftariyelik Alışverişlerini Erken Yapmaları Çağrısında Bulundu.

http://www.kenthaber.com/Resimler/2005/10/01/00026627.jpg


Ulus Hali'ndeki esnaf, Ramazan ayının ilk haftasında bir çok üründe yüzde 20 ile 30 arasında fiyat artışı olabileceğini belirterek, vatandaşlara iftariyelik alışverişlerini erken yapmaları çağrısında bulundu.
Ankara'nın en eski alışveriş merkezlerinden Ulus Hali, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde hareketlenmeye başladı. Bazı vatandaşlar, Ramazan ayında gıda ürünlerinde fiyat artışı yaşanabileceği düşüncesiyle iftariyelik alışverişlerini şimdiden yapmaya başladı.


İşlerin durgunluğundan yakınan esnaf ise okulların açılma dönemi ile Ramazan ayının aynı döneme gelmesi nedeniyle Eylül ayında işlerin yoğunlaşmasını bekliyor.

Ulus Yenihal Derneği Başkanı Arap Yardımcı, haldeki fiyatların şu an için uygun olduğunu ancak Ramazan ayının başladığı 1 Eylül ile 8 Eylül arası bazı ürünlerde fiyat artışı yaşanabileceğini söyledi.

Her Ramazan fiyatların yüzde 30 oranında arttığını ifade eden Yardımcı, “şu an işler çok durgun ve fiyatlar da makul düzeyde. Ama Ramazan ayının ilk haftasında işler yoğunlaşır. Fiyat artışları da o dönemde yaşanır. Bunun için vatandaşlar, Ramazan alışverişlerini şimdiden yapmaya başlasın, iftariyeliklerini şimdiden alsın” dedi.

İFTARİYELİK FİYATLARI

Bu arada, Ramazan'ın Eylül ayına denk gelmesi nedeniyle Ulus Hali'nde yeni mahsul hurma bulunmuyor. İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan hurma, henüz tezgahların tamamında yerini almadı. Haldeki 3-4 tezgahta bulunan hurmanın fiyatları ise 4 YTL ile 20 YTL arasında değişiyor.

Şarküterilerdeki pastırmanın kilosu ise 30 YTL ile 46 YTL arasında satılıyor. Ramazan ayının gözdelerinden hoşaf için gereken sarı üzümün kilosu 5-6, kuru kayısının kilosu 6-10, kuru eriğin kilosu ise 6-8 YTL arasında satışa sunuluyor.

OTELLERDE İFTAR KEYFİ

Ankara'nın önemli otelleri de Ramazan öncesi özel menü hazırlıklarına başladı. Hilton'da açık büfe iftar yemeği ve sınırsız meşrubatın bedeli 55 YTL.

İçkale'de ise ana yemek, çorba, iftarlık, tatlı, çay ve kahveden oluşan menü 30 YTL olarak belirlendi.

İftarını, piliç fileto, patates sote ve sebze buketi, yayla çorba, iftar tabağı, irmik helvası, meşrubat, çay ve kahveden oluşan set menü ile açmak isteyenler Dedeman Otel'de 39 YTL ücret ödeyecek.

Swiss Otel'de Ramazan'a özel olarak oluşturulan, geleneksel Türk mutfağından oluşan açık büfe yemekler, fasıl müziği eşliğinde sınırsız meşrubat dahil 57 YTL.

PİDE FİYATLARI

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Orhan Yaralı, geçen yıl Ankara'da 300 gramı 75 YKr'den satılan Ramazan pidesinin bu yıl 300 gramının 1 YTL'ye satılmasını kararlaştırdıklarını, bununla ilgili Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne müracaatlarını yaptıklarını söyledi.

Yaralı, ayrıca Ramazan pidelerinden 450 gramlıkların 1,5 YTL, 600 gramlık olanların ise 2 YTL'ten satılmasını beklediklerini kaydetti.

19.08.2008 14:15 [1466597]

Kaynak (http://www.haberler.com/ramazan-alisverisini-erken-yapin-haberi/)

kayısıkentli
08-24-2008, 01:16
esnafımız çok fırsatçı..böyle yapanlar hayatları boyunca paraya kavuşamazlar ;)