PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karadenizli inşaat yaparsa! Karadenizli inşaat yaparsa!


kayısıkentli
08-23-2008, 16:56
http://www.internethaber.com/images/news/69706.jpg
Trabzonda iki arkadaşın yaptığı inşaat çok ilginç... Ağaçlar evin içinden geçiyor. İşte o inşaatın resimleri;


Bina inşa eden ortaklardan birinin ölünce, arazinin, onun sahip olduğu bölümü üzerinde bulunan çam ağaçları kesilmedi ve binanın içinden geçirildi.

http://www.internethaber.com/images/other/insaati.jpgTrabzon'un Boztepe mahallesindeki bu ilginç konut inşaatının ortaklarından Enver Bektaş, inşaat yaptıkları arazinin Mustafa Pehlivan ile ortak olduğunu söyledi.

Pehlivan ile buraya konut yapmaya karar verdiklerini ve belediyeden izin aldıklarını anlatan Bektaş, ''Projelendirmenin ardından yapım için müteahhit ile anlaştık. Temel açma çalışmaları sırasında ortağım Mustafa Pehlivan'ı kaybettik. Ölümünün ardından ailesi, arazinin onun sahibi olduğu bölümü üzerinde bulunan çam ağaçlarının kesilmesini istemedi'' diye konuştu.
BİNA YÜKSELDİKÇE AĞAÇLARI BUDAYACAKLARMIŞ!

http://www.internethaber.com/images/other/insaat.jpgBunun üzerine projede küçük bir değişiklik yaptıklarını belirten Bektaş, arazideki 2 çam ağacının olduğu bölümü havalandırma boşluğuna dönüştürerek, ağaçların buradan geçmesini sağladıklarını söyledi.

Bektaş, 4 kat olarak planlanan binayı bu şekilde tamamlamayı düşündüklerini ifade ederek, ''Bina yükseldikçe ağaçların dallarını budayacaktık. Bu şekilde bina yükselecekti. Bina bittikten sonra aile izin verirse, ağaçlar kesilip çıkarılabilir'' dedi.

Şu anda inşaatın durdurulduğunu belirten Bektaş, çevre sakinlerinin, çam ağaçlarının bulunduğu bölümün yeşil alan olduğu iddiasıyla Bölge İdare Mahkemesine başvurduğunu, mahkemenin de dava sonuçlanıncaya kadar inşaatın durdurulmasını karar verdiğini söyledi.

Bektaş, yaklaşık 4 aydır süren davanın sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=153708&interstitial=true